10 koristi in uporabnosti eteričnega olja rožmarina | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Lepota nasvetov

10 koristi in uporabnosti eteričnega olja rožmarina

10 koristi in uporabnosti eteričnega olja rožmarina

Eden od najbolj priljubljenih eteričnih olj za aromaterapijo, je Rosemary eterično olje, pridobljeni iz konice cvetnih iz zimzelena rastlina, ki je doma v Sredozemlju. To je bil uporabljen že od antičnih časov, tako pri kuhanju in za svoje zdravilne lastnosti, in je prav tako znan po svoji sposobnosti, da očisti um in spodbuja mentalno budnost. Tukaj so deset neverjetno uporabe in koristi Rosemary eteričnega olja.

1. To krepi imunski sistem

Rožmarin Eterično olje se pogosto uporablja v aromaterapiji kot sredstvo za krepitev imunskega sistema. To spodbuja delovanje antioksidantov in tudi zmanjšuje nastajanje kortizola. To je lahko učinkovita na ta način, bodisi pri vdihavanju ali masirati v kožo.

2. Lahko se doda v ustno vodico

Ker je naravno razkužilo in antiseptik, rožmarinovo eterično olje lahko dodamo tudi v ustno vodico za zaščito dlesni in zobe. Ima antibakterijsko in adstrigentno lastnosti, ki lahko pomagajo boriti težave z zobmi, vključno slabega zadaha, bolezni dlesni in votlin.

load...

3. To lahko pomaga pri dihalnimi težavami

Še eden od velikih rožmarina bistvenih prednosti nafte je, da lahko pomaga z dihalnimi težavami. Vonj rožmarina eteričnega olja je odlična za zmanjšanje zastojev, če imate hladno in se lahko uporablja tudi pri zdravljenju alergij in vneto grlo. Rožmarinovo eterično olje ima tudi antispazmodično lastnosti, tako da se lahko uporablja pri zdravljenju bronhialne astme, pa tudi.

4. To lahko izboljša svoj spomin

Še eden izmed čudovitih rožmarina bistvenih prednosti nafte je, da lahko izboljša svoj spomin. Grški znanstveniki nosil rožmarinovo olje, da izboljšajo svoje moči spomina in odpoklic. V študiji, ki jo The International Journal of Neuroscience izvedli raziskovalci ugotovili, da rožmarin imela pomemben pozitiven učinek na udeležence mentalnih sposobnosti.

5. Lajša bolečine

Masažo rožmarin eterično olje v kožo, lahko za lajšanje bolečin v mišicah in sklepih. Prav tako je super, ko dodamo toplo kopel kot način pomirja proč bolečine in bolečine na dan.

load...

6. Lahko lajšanje prebavnih težav

Zaužitju lahko rožmarinovo eterično olje se uporablja kot način lajša prebavne motnje, krči v trebuhu in napihnjenost. Raziskave so tudi pokazale, da rožmarinovo eterično olje je lahko učinkovit način za pomoč pri razstrupljanju jeter in uravnavajo nastajanje žolča.

7. Vdihavanje rožmarina lahko pomaga zmanjšati simptome stresa

Vdihavanje vonj rožmarina eterično olje zmanjšuje raven stresnega hormona, kortizola v krvi. To ima za posledico umiritev osebo in zmanjšanje negativnih učinkov, ki jih ima lahko stres na telesu.

8. Lahko se uporablja za zdravljenje aken

Zmogljivi antibiotične lastnosti rožmarina eteričnega olja je idealna za zdravljenje aken. Masažo obraza z rožmarinovega eteričnega olja, pomešanega v nosilnem olju (kot so jojobino olje, kokosovo olje ali oljčno olje, na primer), pomaga v boju proti okužbi, ki povzroča lise in mozolje in pomaga brazgotine zdraviti.

9. Rožmarin tonizira kožo

Še eden od rožmarina bistvenih prednosti nafte je, da tone kožo. Kot tudi svojih antiseptične lastnosti, rožmarinovo eterično olje je super za vložitev nazaj življenje dolgočasno kožo. To pomaga, da lahko podjetje kože in zdravi, in njegove antioksidativne lastnosti pomaga odložiti razvoj linij in gub.

10. Spodbuja rast las

Masiramo lasišče, rožmarin spodbuja prekrvavitev in spodbuja rast las. Menijo tudi, da spodbujajo lasne mešičke in sčasoma bo pripravila debelejše in močnejše lase.

Pozor:

Rožmarin BISTVENE olje se običajno uporablja razredčimo v nosilnem olju. Nerazredčenega rožmarin BISTVENE olje je bolj verjetno nevarno, da se z usti, in njene velike zneske zmanjšanja notranje lahko povzroči alergijske reakcije in celo bruhanje.

Nekateri ljudje so alergični na rožmarina eterično olje in olje tudi ne bi bilo varno za uporabo nosečnice in doječe matere. Rožmarinovo olje tudi ni priporočljivo za ljudi z anemijo pomanjkanja železa, motnje strjevanja krvi in ​​za ljudi, ki so alergični na aspirin. Vedno je najbolje, da se pred kakršnimkoli lastni zdravljenja se posvetujte z zdravnikom.

Ali ste vedeli, druge rožmarina bistvene prednosti in uporabe nafte?

load...