10 lepotnih skrivnosti Grkov | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Lepota nasvetov

10 lepotnih skrivnosti Grkov

10 lepotnih skrivnosti Grkov

Vedno je zanimivo, da se učijo o načinih, da ljudje iz preteklosti, ki se uporabljajo za povečanje njihove lepote. Niso imeli drogerijah ali velik kozmetični izdelki takrat, zato so uporabili naravne vire, ki so jih imeli pri roki. Kaj je res zanimivo, je, da je veliko tega, kar se uporablja v svojih lepotnih tretmajev čeprav ljudje kot stari Grki morda niso imeli sodobnih kozmetika proizvodne metode, ki jih imamo, še danes v uporabi. Tukaj je deset izmed lepotnih skrivnosti starih Grkov, od katerih so nekatere boste brez dvoma prepoznali.

1. Med

Ljubica je bila, kot se pogosto uporablja v starogrških lepotnih tretmajev, kot je danes. Med ima naravno vlaži in ima antibakterijsko in protiglivično lastnosti preveč. Grki mešati med z olivnim oljem ali mlekom ali pa ga samo uporablja samostojno in njegova glavna uporaba je bila v telesnih opere in čistili. Dame antični Grčiji je bilo všeč, da imajo jasno in rožnato polt, tako draga je bila ena izmed glavnih sestavin, ki se uporabljajo v njihovih tretmajev za nego kože.

2. Zeliščni kopeli

Zeliščne kopeli so velik favorit grških dame in športniki jih uporabljajo tudi kot način za rahljanje do mišice in sklepe. Ta starogrški zeliščne kopeli niso bili vsi, ki razlikuje za sodobne kopalne soli. Ti vsebujejo mešanice posušenih zelišč in cvetov skupaj z morsko soljo.

load...

3. Olivno olje

Oljčno olje je bil imenovan tekoče zlato, ki ga Homer in je imela skoraj mitski status v antični Grčiji. Uporabljali so ga za čistilo in zdravil in parfumov. Zdaj vemo, da je razlog, da je oljčno olje tako dobro za lase in kožo njegove maščobnih kislin in antioksidantov, tako da vlaži, neguje in ščiti kožo in lase.

4. Sol morje

Morska sol je bila ocenjena zelo visoko, ki ga stari Grki in da je Hipokrat, ki je prvi dokumentirani prednosti njegove uporabe. So Grki uporabljali za kopel z morsko soljo kopeli in so tudi dodali morsko sol za oljčno olje, da bi telo grmišča. Visoka vsebnost mineralov morju soli neguje kožo in jo naredi mehko in voljno in so verjeli, da imajo imel zdravljenje in anti-aging lastnosti.

5. Mandljevo olje

Mandljevo olje je bil uporabljen na lase in kožo, ki ga stari Grki in simbolizirajo potrpljenje in upanje v grški mitologiji. Bogata z oleinske, linolenske in palmitinske kisline in dober vir vitamina K in E, lahko mandljevo olje se uporablja za svoje globoke hidratacije lastnosti in je dejal, tudi za krepitev las in zmanjša izpadanje las.

load...

6. Murve

Murve so ga stari Grki uporabljajo za ustvarjanje madež ustnic in za uporabo kot Rdečkasta mušnica. Grški dame ljubil, da imajo jasno polt, rožnata lička in roza ustnice, zato so mešani zdrobljene murve cvetličnih cvetnih listov in morskih alg ustvariti dolgotrajen madež, ki se lahko uporablja na obeh ustnicah in njihovih licih.

7. Med in limona za posvetlitev kože

Včasih bi stari Grki dodamo limonin sok medu in uporabo, da bi olajšali njihovo kožo. Kot smo že omenili, da je vedel, da medu ohranijo svojo kožo mehko in so odkrili blago beljenja učinek limone, bi jim svetlejši ton kože, ki je bil tako cenjen v antični Grčiji.

8. Jogurt

Grški jogurt je še ena naravna sestavina, ki so bili Grki uporabljajo že stoletja v lepotnih tretmajev. Lahko se uporablja za zdravljenje opekline, boj akne, in to je tudi naravni piling. Za zelo preprost grškem slogu masko, zmešajte dve žlici grškega jogurta z dvema žlicama medu. To bo nežno piling kože, boj proti bakterijam, in to bo vaša koža čudovito mehka in gladka.

9. Clay

Uporaba gline v lepotnih tretmajev ni nič novega niti in stari Grki vedeli vse o prednostih glinenih mask in glinene kopeli, dolgo pred sodobni kozmetična podjetja ujeli na idejo. Naravna glina je bogata z minerali in je znan po svoji čiščenje in protivnetnimi lastnostmi. Nekatere vrste gline so zdaj prav tako verjamejo, da pomagajo pripraviti toksinov iz telesa preveč.

10. Zdrava prehrana

Zdrava sredozemska prehrana ni nekaj, kar je izključna Grki, vendar ni nobenega dvoma, da so sodobni grški dekleta gotovo ne koristi od njega. Grška prehrana vsebuje veliko svežega sadja, zelenjave, morske sadeže in seveda, olivno olje. To pomeni, da so dobili veliko vitaminov in mineralov, in veliko omega 3 in omega 6 maščobnih kislin. Končni rezultat je lep jasna polt in osupljivo lepe lase. Ni čudno, da je toliko ljudi pravijo, da je sredozemska prehrana zdravo na planetu.

load...