10 prednosti eteričnega olja žajblja | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Lepota nasvetov

10 prednosti eteričnega olja žajblja

10 prednosti eteričnega olja žajblja

Žajbelj eterično olje, ki se ekstrahira iz listov rastline žajbelj s parno destilacijo, je bila uporabljena za stoletja kot terapevtska olja. V resnici zelo ime žajblja pomeni "rešiti", ki vam bo dala idejo o tem, kako koristno je to eterično olje biti. Sage je verjetno najbolj znan po svoji sposobnosti za pomiritev prebavnega sistema, vendar pa njegove zdravilne uporabe daleč presegajo samo to. Sage olje ima veliko uporablja okoli doma in v lepotne preveč, zato berite naprej, in boste našli deset neverjetno koristi žajbelj eteričnega olja.

1. Dobrote atletsko stopalo in druge glivične okužbe

Sage eterično olje se pogosto uporablja v izdelkih za nego kože in je eden od razlogov za to, je njegova močna protiglivična lastnosti. Sage eterično olje vsebuje kampen in kafra, kar pomeni, da je primeren za zdravljenje bolezni, kot so slinavka in dermatitis športnika.

2. Spodbuja um in spodbuja budnost

Sage eterično olje je prav tako pogosto uporablja v aromaterapiji in je znano, da je sposoben spodbuditi um. Uporaba žajbelj eterično olje v difuzor in da bo boj proti utrujenosti in izostriti um. To je dejal tudi, da je zelo dober ojačevalec razpoloženja in nekateri pravijo, da lahko pomaga zmanjšati simptome depresije.

load...

Okužba 3. Bori ran

Kot vse eteričnih olj, zato je treba uporabiti pri uporabi žajbelj eterično olje na kožo, zato je najbolje, da se preizkusite na majhnem delu kože, preden boste uporabili žajbelj olje kjerkoli drugje na telesu. Ob dejal, da je žajbelj eterično olje močne antimikrobne lastnosti, tako da se lahko uporablja za zaustavitev manjše želi ureznine in odrgnine okužbo.

4. Olajšuje krči

Sage eterično olje je prav tako močan krče in se lahko uporablja za lajšanje krčev in podobne pogoje. Če imate z trdovraten kašelj, z uporabo žajbelj eterično olje v difuzor v vašem domu bi olajšalo nenadzorovano kašelj preveč.

5. Zbledi brazgotine in strije

Sage eterično olje je tisto, kar je znano kot cicatrisant, kar pomeni, da ima sposobnost zdraviti brazgotine in zbledi lise in madeže. Uporablja se v številnih kozmetičnih izdelkih zaradi tega premoženja in se lahko uporablja za zbledi strije, zdravi lise, in spodbuja hitrejše celjenje ran preveč. Prav tako ima močne antibakterijske lastnosti, tako da omogoča zelo dobro olje za uporabo za zdravljenje aken.

load...

6. Izboljša kognitivno delovanje

V študiji, ki so jo izvedli na Univerzi v Michiganu, so raziskovalci ugotovili, da žajbelj eterično olje izboljšala kognitivno delovanje bolnikov z Alzheimerjevo boleznijo. Raziskave še vedno poteka v točno, zakaj je žajbelj eterično olje moč, da to storijo, vendar je verjel, da je olje moč za izboljšanje delovanja nevrotransmiterjev v možganih.

7. Deluje tudi kot ekspektorans

Sage eterično olje je lahko zelo koristno, če imate težko, Prsi, mraz. Kot tudi to čemer je krče, kar pomeni, da bo pomagal, da nadzor nad kašelj, prav tako deluje zelo dobro kot ekspektorans. Če si dal nekaj kaplja iz žajblja eteričnega olja v skledo vrelo vodo in jih vdihava hlape, da bo hitro jasno, zastoji v prsih in sinusov.

8. Detoxes telo

Sage olje se lahko uporablja tudi za pomoč pospešiti odstranitev škodljivih toksinov iz telesa. To izboljšuje delovanje prebavnega sistema, ki omogoča telesu, da izgon toksine na ta način, in to tudi spodbuja potenje, ki odstrani več toksinov iz krvi. To pomaga, da se odstranijo težke kovine in druge strupe, ki bi sicer kopičijo v telesu.

9. Ima proti staranju lastnosti

Antioksidanti prisotni v žajbelj eteričnega olja, da je zelo dober anti-aging zdravljenja tudi. Dodajte nekaj kapljic za vlaženje olja, kot so kokosovo olje ali jojobinim oljem, in da bo boj proti poškodbam kože, ki jo povzroča prostih radikalov in upočasni razvoj linij in gub. To bo tudi pomagalo koži, da bo mehka in voljna, in da bodo pomagali zaustaviti koža izgublja elastičnost in preprečuje povešanje.

10. Lahko ga uporabite okoli doma kot razkužilo

Lahko uporabite tudi žajbelj eterično olje okoli doma kot razkužilo. Njegove močne protiglivično in antimikrobne lastnosti bo ubil bakterije v delovnih površin in v kopalnici in smrdi veliko boljši od komercialnih razkužili preveč. Ima tudi dezodoranta učinek, zato je lahko zelo koristno za odstranjevanje neprijetnih vonjav iz celega doma.

load...