Kako postati srečnejši? 12 življenjskih lekcij iz dalajlame | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Motivacija

Kako postati srečnejši? 12 življenjskih lekcij iz dalajlame

Kako postati srečnejši? 12 življenjskih lekcij iz dalajlame

Dalajlama je duhovni voditelj Tibeta in je priznano budisti, kot ponovna inkarnacija prejšnjega dalajlame, in vse Dalai Lame so verjeli, da so manifestacije svetnikov, ki so se odločili, da se ponovno rodil, kot ljudje služiti človeštvu. Ali ste budist ali ne, ali celo, če niste, tudi verske sploh, Dalai Lama je preživel življenje v študiji in kontemplacijo človeškega stanja. Njegova vzgoja za svojo vlogo se je začela pri šestih letih, in ne vseh njegovih naukov temelji na njegovo vero. Dalajlama je napisal veliko o sreči in kako to doseči, in tu smo raziskati 12 Dalai Lama navodila za življenje in stvari, ki jih je dejal, da, morda, bi lahko vsi nekaj naučimo iz:

"Bodite prijazni, kadar koli je to mogoče. Vedno je mogoče. " - Dalajlama

1. Bodite zadovoljni s svojimi omejitvami in boste znebili vaše skrbi

"Z realizacijo lastnega potenciala in samozavesti v človekovo sposobnost, je mogoče graditi boljši svet." - Dalajlama

load...

Dalajlama je prepričan, da je anksioznost pogosto povezana z občutkom nizko samospoštovanje. On meni, da je biti pošten do sebe in biti iskreni z drugimi ljudmi o svojih omejitev, najboljši način za spopadanje z nizko samospoštovanje. Lahko ste srečnejši, ko ste zadovoljni o svojih mejah, medtem ko se zavedali svoje velik potencial, in ste sposobni priznati, da je v redu, če ne veš odgovora na vprašanje, ali ne more storiti nekaj.

2. Poskusi, da se naučijo eno stvar od vseh, ki jih izpolnjuje

Če se spomnite, in uporabite to odlagališče, učenje eno od vsakega človeka srečaš, boste izjemno obogatijo svoje življenje in svoje izkušnje komunikacije z ljudmi, bo postalo bolj zanimivo.

load...

3. Zgradba dobro, globoke in tesne odnose z drugimi ljudmi prispeva k duševno in telesno dobro počutje

"Mi lahko živeti brez vere in meditacijo, vendar ne moremo preživeti brez človeške ljubezni." - Dalajlama

Dalajlama ne živi v samoti; ima tesne odnose s številnimi ljudmi okoli sebe in se je celo dejal, da je včasih razpravlja o zadevah države s čistili, ki očistijo svoje tla. Prepričan je, da ima tesne odnose z drugimi ljudmi spodbuja duševno in telesno počutje osebe.

4. Ne držite na negativna čustva in misli, naj gredo in jih odpravimo s pozitivnimi

"Moja vera mi pomaga premagati teh negativnih čustev in najti svojo ravnotežje." dalajlama

Največje ovire na srečo so občutki jeze in sovraštva, in ko smo se počutite tiste občutke, smo se pogosto odločajo, da samo bi razmere še slabše. Za dušni mir in notranje sreče, je najbolje, da preizkusite in odpravo teh občutke iz sebe in se osredotočiti na dobro namesto tega.

5. Sprejmi spremembe kot naravni del življenja, ampak ostanejo zvesti svojim vrednotam

Nič ni trajna, da je narava na svetu. Ne moremo biti zadovoljni, če smo se nenehno borijo spremembam, ker je jalov vaja. Mi lahko neposredno spremembo, do neke mere, vendar ne moremo ustaviti, in boj se le, da bo nas nesrečen. Embrace in sprejeti spremembe kot naravni del življenja, medtem ko je ostal zvest do svojih temeljnih vrednot.

6. Gojiti svojo notranjo srečo in umirjenost uma vsak dan

Zunanji dejavniki, ki lahko imajo le kratkoročen učinek na naše stanje sreče; to ne more prinesti dolgoročne užitek. Zmaga na loteriji, na primer, se vam takoj naval veselja, vendar je to le "visoko", da ne bo trajala dolgo. Lahko vlak vaš um gojiti mirnost, pozitivno stanje duha in odstranite negativne vidike, ki jih vsak dan porabi nekaj časa sama, in to vam bo dolgoročno, trajno srečo in mir, tako da boste lahko v živo več izpolnjeni in srečno življenje. Ne pozabite, da je molk včasih najboljši odgovor.

7. Naučite se iz svojih napak; ko ti ne uspe, ne ne da naučiti lekcijo 

Učimo več iz svojih napak, kot mi od naših uspehov. Ko smo nesrečni ali trpijo, zaradi napake, ki smo naredili, je pomembno prepoznati vzrok za nesrečo in se učiti od njega. Dalajlama je dejal, da je trpljenje neke vrste povratnih informacij o tem, kako živimo svoje življenje, ki nam govori, kaj moramo spremeniti.

8. Bodite sočutni in prijazni do drugih ljudi, in želijo le najboljše za njih v življenju

"Naš glavni cilj v življenju je pomagati drugim. In če jih ne more pomagati, vsaj jih ne boli. " - Dalajlama

Empatija pri drugih živih bitij, pa tudi zemlje, je pomemben del vaše sreče. Če lahko pokaže sočutje, prijaznost in željo za vsa živa bitja, da živijo življenje, ki je brez trpljenja, potem boste pridobili korist sami dobrega občutka, da ste dobili od pomagati drugim.

9. Poišči svojo duhovno pot in razsvetljenje 

"Moja vera je zelo preprosta. Moja vera je prijaznost. " - Dalajlama

Duhovnost je pomembno za doseganje sreče, vendar, da ne pomeni nujno tudi po formalnem vere. Duhovnost lahko pomenilo, in z vztrajanjem na temeljnih človeških lastnosti, ki skrbi za eno drugo, dobroto, ljubezen, velikodušnost in sočutje. Medtem ko se je dalajlama pa pravijo, da lahko vse velike religije so vam pomaga doseči to raven duhovnosti, in tako postanejo srečnejši, vendar je prav tako možno, agnostiki in celo ateisti za njegovo dosego preveč.

10. Ne kopati v preteklost, medtem ko je trdila, s svojimi najdražjimi, rešiti nesoglasja takoj; vam ne bi bilo treba vedno prav!

"Dom je, kjer se boste počutili kot doma in se obravnavajo dobro." - Dalajlama

V argumentov in nesoglasja s svojo družino in ljubljene, se ukvarjajo samo s sedanjimi razmerami in poskusite ne kopati v preteklosti; odpuščati in pustiti preteklost in se osredotočiti na sedanji trenutek. Poskusite rešiti spore hitro in vzdrževati ljubeče vzdušje v vašem domu.

11. Bodite pozorni na dobro v vseh okoliščinah

"Se mi zdi upanje v najtemnejših dneh, in se osredotočiti na najpametnejše. Ne soditi vesolje. " - Dalajlama

"Poglej situacije iz vseh zornih kotov, in boste postali bolj odprti." - Dalajlama

Če pogledate težko, lahko najdete nekaj dobrega v vsaki situaciji, tudi v vaše težave. Namesto da samo gledamo na negativno stanje, kot povsem negativno, potem namesto na tisto, kar lahko koristi od te izkušnje, kaj lahko naučimo iz te situacije, kako lahko spremenite na bolje...

12. Razviti dolgoročen pogled na življenje; disciplina in vlak vaš um, da se osredotoči in živijo na pozitivne stvari

"To je zelo pomembno, da ustvari dober odnos, dobro srce, toliko, kot je mogoče. Od tega, sreča tako kratkoročno in dolgoročno za obe sami in drugi bodo prišli. " - Dalajlama

Če se osredotočimo samo na hitrih rešitev in hitrih vzponih, je težko gojiti dobre navade, ki bodo vodili k dolgoročni sreče. Pridobitev srečo je proces odpravljanja stvari, ki jih počnemo in misli, ki jih imamo, da nas nesrečen, in jih nadomestili s pozitivnimi stvarmi, da com iz držav v ljubezni, veselja, navdušenja in sočutja, vendar je to mogoče v celoti doseči le v daljšem obdobju in prakso.

Katere druge stvari se lahko naučimo od dalajlame?

Vas prosimo, da delite svoje življenje modrosti, ali življenjske lekcije v komentar oddelku spodaj.

load...