10 čudovitih in zanimivih dejstev o človeških možganih | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

10 čudovitih in zanimivih dejstev o človeških možganih

10 čudovitih in zanimivih dejstev o človeških možganih

Kako človeških možganov? V njej so zbrani naše spomine, tako dobre in slabe, da nadzoruje vse naše gibanje in vse funkcije našega telesa in ima še nekaj prostih zmogljivosti, da bi nas v smeh in jok preveč! Naši možgani so najbolj kompleksna in neverjetno organe v našem telesu, ki dejansko omogočajo nam, kdo v resnici smo, in tu je deset drugih neverjetno dejstev o človeških možganih, stvar, ki nas naredi vse klopi:

1. Vaši možgani zavzema veliko energije 

Kljub temu, da vaši možgani omogoča le do 2% telesne teže, se porabi 20% svoje energije, samo da ostane tekoč. To uporablja to energijo za ohranjanje zdravja vaših možganskih celic in goriva električne impulze, ki ustvarjajo povezavo med nevroni v možganih.

2. Možgani čutim nobene bolečine

Čeprav možgani je tisto, kar nadzoruje vaš živčni sistem, je edini organ v telesu, ki vsebuje sam ne živce. Torej, ko smo rekli, da lahko čustva boli, ne morejo zares.

load...

3. Lahko prižgejo žarnice z možgani

Vaši možgani potrebuje približno 25 vatov energije za delovanje. To je dovolj, da moč povprečnega električno žarnico.

4. Možgani je maščoba!

V možganih se nahajajo največjo koncentracijo maščob, katere koli organ v človeškem telesu. Približno 60% od človeških možganov je sestavljena iz maščob in 75% celotne mase, je pravzaprav voda. Zato je lahko uživanje preveč ali premalo vode vplivajo na način, ki mislite, in občutek.

5. Mit, ki ga uporablja le 10% vaših možganov je neresnična

To je običajno potekala mit, da človek uporablja le 10% svojih možganov. To je popolnoma neresnično in je zdaj dokazano, da ima vsak del naših možganov, posebno funkcijo, da bi jo uporabljali.

load...

6. Morate kalorij, za možgane

Kalorija nadzorovana prehrana je lahko vse lepo in prav, za hujšanje, vendar ste vedeli, da vaši možgani porabi med dvajset in trideset odstotkov svojega celotnega vnosa kalorij? To je še bolj pomembno, da pazite, kaj jeste in koliko kalorij ste vzeli na krov.

7. Večina vaših možganov je posvečen jeziku in zavesti

Del vaših možganov, ki je odgovoren za jezik in zavesti imenujemo neo-korteks, in ki predstavlja približno 75% vseh vaših možganih. To je največji delež, namenjena tiste funkcije, ki jih lahko najdemo v kraljestvu živih bitij, kar predstavlja veliko razlik med nami in živalmi.

8. Vaši možgani vsebuje približno 100 milijard nevronov

Gre za povezave med vašim nevronov, ki omogočajo, da misliš, spominjajo spomine, imajo osebnost in razvoj ideje. Vsak nevron se lahko priključi na tisoče drugih nevronov in imate skupno približno 100 milijard živčnih celic v možganih. To je približno 14-krat več, kot je skupno število ljudi, ki živijo na našem planetu.

9. Velikost ni pomembna... Ko gre za možgane

Velikost in teža vaše možgane, da nikakršne razlike v tem, kako pametni ste. Alberta Einsteina možgani stehtajo na samo 1230 gramov, kar je pravzaprav manj od povprečne teže človeški možgani.

10. Realnost je subjektivna stvar

Realnost okoli vas je samo tisto, kar vaši možgani zaznava, da je. Pogosto, vaši možgani ti bedaki v prepričanje, stvari, tako, da izpolnite vrzeli za vas. Najboljši primer za to je mogoče najti v optičnih iluzij, kjer možgani vas naredi videti nekaj, ki je v resnici ni.

Katere druge zanimive, atraktivne in neverjetno dejstev o človeških možganih želiš dodati na naš seznam?

load...