10 neverjetno zanimivo dejstvo o tvojih očeh | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

10 neverjetno zanimivo dejstvo o tvojih očeh

10 neverjetno zanimivo dejstvo o tvojih očeh

Možnosti so, da če berete to, imate par oči. Toda medtem ko lahko to dejstvo za samoumevno, tvoje oči so eden od najbolj neverjetne stvari o telesu, da so bile kamere, bi bilo več kot 500 slikovnih pik.

Leta 2017, smo ujeti v svetu, kjer je tehnologija nikoli ne preneha, da nas presenetiti. Gledamo HD filmov v kinu, snap 22 megapixel fotografije, Skype naše prijatelje na drugi strani sveta, in dobili navdušeni nad potenciali človeka dosegel Mars.

Ampak vse to gorečnost o razburjenje nas pogosto odvrača od čudež, da je človeško telo. In eden največjih čudežev našega telesa je človeško oko. In v resnici, precej edini čas smo kdaj zares prenehali razmišljati o naših oči, ko se začne srbeti in želimo kričati.

load...

Oglejmo si na 10 awe navdihujoča dejstev o vaših očeh.

Tvoje oči lahko razlikujemo približno 10 milijonov barv

Če smo vas prosili, da naštejemo vse barve, ki so obstajale off vrhu glave, bi si verjetno ime običajno: rdeča, zelena, modra, rumena, oranžna, rjava, bela, črna, vijolična, siva, roza... Hm?

Obstajajo seveda druge barve, kot lila, kobalta, kostanjeve barve, rose-siva, oker, indigo, magnolija, število in tako naprej.

Ampak to še vedno samo barve, ki se dotikajo površine. V resnici, lahko vaše oči loči do nekaj velikega 10 milijonov barv, ki v bistvu pomeni, da se lahko razlikuje med parom barv, ki jih nikoli niti vedeli, da obstaja.

load...

Zanimivo je, čeprav, oči ne morejo zaznati rdeče; možgani kombinirati barve, da daje vtis, da vidite rdeče.

In medtem ko so le nekateri majhen odstotek svetovnega prebivalstva colourblind, smo vsi rojeni barvno slep.

Saj ne morejo kihanje z odprtimi očmi

Vsakič, ko kihneš, svet zatemni. Ti ukrivijo, zaprite oči in izdihnila vulkanski izbruh sluzi.

Vsi ostali vidi, ko opravlja to Neokretan dejanje, vendar pa nikoli ne priča za sebe, ker ste prezaposleni blokira ven z zaprtjem oči.

Ni prave razlage za to; Morda je to navada! Ampak, če je to, morate poskusiti, da kihati z odprtimi očmi in videli, kaj se bo zgodilo!

10% vašega časa preživijo Utripajoča

Ko smo budni, se nam zdi, kot da mi ne manjka na karkoli. Mi smo aktivno počne nekaj, in smo vedno videli. Hodimo okrog z odprtimi očmi!

Ne ravno. Čeprav bi radi, da mislim, da ne bomo zamudili ničesar, dejstvo pa je, da smo porabili 10% naših dni z naše oči zaprte. Z drugimi besedami, ne preveč utripa!

Dobra stvar je, da ne boste pogrešali ničesar, ko utripajo. Dejstvo je, utripa je tako hiter, da je edini čas, ko opazite sami utripa, ko začnete razmišljati o tem. Kar je tisto, kar bo naredil po branju tega. Žal!

Tvoje oči lahko dobite sončne opekline

Kadarkoli hit plaži na žgočem vročem popoldnevu, je vaša glavna skrb je verjetno udarila nekaj sončenje losjon na izpostavljenih delih telesa. Med njimi so svoje čelo, vrat, prsni koš, roke, noge in stopala.

Toda, ali ste kdaj pomislili, da je treba nekaj preventivno zdravljenje tudi vaše oči? Čeprav si zagotovo ni mogoče uporabiti losjon za sončenje na svoje oči, resnica je, da vaše oči ne dobijo sončne opekline. Sliši se čudno, in smo lahko samo predstavljamo, kakšne vrste neizmerne bolečine, ki bi jih trpijo, vendar opečeni oči so realnost. Torej, naslednjič, ko pogledate na sonce - bodite previdni!

Človeški roženice so zelo podobni Shark roženice

Dovolj nenavadno, človeška roženica je zelo podobna roženico morskih psov. Torej, čeprav je človek jedo psi dejansko nekako strašljivo, so prišli na pomoč pri prizadetih ljudi v preteklosti, ki potrebujejo zamenjave med operacijo človeškega očesa.

Ja, naslednjič, ko ste izgubili oko, lahko ugotovite, da je vaša roženica nadomesti s staro Sharky je. Samo poskusi, ni se mu zahvalil za to!

Tvoje oči ne bodo nikoli

Če ste rojeni z majhnimi ali velikimi očmi, bodo vaše oči ostanejo te velikosti za vedno. To je ace novica za vse starše, ki so opazili, njihov otrok je nenavadno velike oči. Vsaj ne bodo dobili koli večji!

To je v popolnem nasprotju z vsem ostalim na telesu, vključno z nosom in ušesi, ki dejansko nikoli prenehajo narašča.

Mi smo zdaj domišljam oči, da še naprej raste in širi. Ali si? To je pravzaprav nekako čudno.

Tvoje oči vidimo 24million Slike celotnem življenju

Ja, celo življenje si zavezane oči, da neverjetnih 24million različnih slik. To je precej feat.

Zamislite si, koliko Facebook novice viri vključeni v ta bazen slik. Depresivno.

Rjave oči so stara

V bistvu, naši zgodnji predniki vsi imeli rjave oči. Vsak zadnji izmed njih. In potem nekje vzdolž črte, modre oči začeli pojavljati kot mutacije.

Torej, če ste športni niz rjave oči, to pomeni, da ste stare šole. Ste ga držimo pravi.

Če imate par bluesa, na drugi strani pa si delite prednika z vsako drugo modro-eyed duše na svetu, ki je živel pred 10.000 leti poleg Črnega morja. Imate tudi višjo toleranco za alkohol. Verjetno zaradi tega prednika.

Goldfish ne morejo zatiskati oči

Ok, tako da tehnično ne gre za oči, ampak zato, ker so zlate ribice tako ljubek, smo morali zdrsne tole tukaj. Čeprav je povsem enostavno za nas ljudi, da si zatiskati oči, ne da bi mu daje drugi mislili, zlata ribica ne more past njihova zaprta, ker nimajo veke. Za sramu.

Tvoje oči so Vaše najhitrejši mišic

Da, lahko vaša stopala in noge pomagal, da so že in zmagati dirke. Ampak oni se ne morejo primerjati, ko gre za oči, ki so svoje najhitrejši mišice. Oni so tako hitro, da ljudje tudi uporabljajo izraz "v hipu."

Ali veste drugih zanimivih dejstev o človeškem očesu?

load...