10 zanimivih in zanimivih dejstev o imunskem sistemu | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

10 zanimivih in zanimivih dejstev o imunskem sistemu

10 zanimivih in zanimivih dejstev o imunskem sistemu

Vaše telo je trdo delo, podnevi in ​​ponoči, vas ščiti pred boleznimi in okužbo. Na osnovni ravni, vaša koža in sluznice zagotoviti ovire z bakterijami, ki vstopajo vaš sistem, in če ne dobijo, potem pa imate bele krvne celice ali limfocite, ki so sposobni prepoznati škodljive bakterije in klic k orožju vaš imunski sistem, sledenje in ubije vse bakterije. Če ne bi imeli imunski sistem, potem pa preprosto ne more preživeti, in tukaj je nekaj dejstev o človeški imunski sistem, ki ga verjetno ni vedel, o:

1. Premalo spanja vpliva na vaš imunski sistem

Ne spi dovolj posede učinkovitost imunskega sistema. Torej, če ste bili gori svečo na obeh koncih in ne bo miren spanec, trdna noč, boste veliko bolj dovzetni za pogodbene prehladov in drugih bolezni.

2. Piščančja juha res je dobro za vas, ko ste bolni

Piščančje juha zdravilo za prehlad, ni samo za starejše žene "zgodba. Znanstvena študija je pokazala, da je kombinacija zelenjave in piščanca v juhi, lahko dejansko delajo z imunskim sistemom in pripomorejo k zmanjšanju inflacije, ki je nastal zaradi prehladov in drugih bolezni dihal.

load...

3. Ker je preveč čista lahko ovira vaš imunski sistem

Mnogi od nas so obsedeni s čistočo v teh dneh pa smo uporabili antibakterijskih mil, robčki in ročnih čistilcev veliko bolj pogosto, kot bi morali. Preveč lahko veliko pranje in čiščenje dejansko pustil bakterije, ker si razčleniti naravna olja v kožo, ki delujejo kot ovira proti bakterijam. Virusi tudi prilagoditi, tako da če bomo vsi ostali preveč čista, bodo šele postali super virusov, tako da bodo vedno našli pot v telesu!

4. Izdelava vas naredi bolj dovzetne za okužbe

Mikrobi lahko brez težav širijo v telovadnici, še posebej, če ljudje ne obrišite opreme, potem ko so ga uporabljali. Vendar pa so se stvari na slabše, ker ko delate ven, vaše telo izloča kortizol in adrenalin, ki lahko začasno zmanjša učinkovitost imunskega sistema.

5. Avtoimunske bolezni prizadene več žensk, kot pa moških

Avtoimunskih bolezni, kot so revmatoidni artritis, celiakije in psoriaze, so tiste bolezni, pri kateri imunski sistem postane hiperaktivni in se lahko začne napadajo zdrave celice in tkiva v telesu. Okoli 5% prebivalstva trpi zaradi te bolezni, in tistih, okoli 7% žensk.

load...

6. Nekateri ljudje se rodijo brez imunskega sistema

Iz leta 1976 film, The Boy v Plastic Bubble, zaigrala John Travolta povedal izmišljeno zgodbo o dečku, ki je trpel za boleznijo, imenovano huda kombinirana imunska pomanjkljivost, ali (SCID). Čeprav je zgodba izmišljena, bolezen je zelo realen in približno 1 na vsakih 100.000 ljudi, rojenih se rodi s hudimi okvarami do njihovega imunskega sistema.

7. Kako so pionir cepljenje

Cepljenja delo, tako da vam zelo majhno okužbo bolezni, ki se sproži vaše telo za proizvodnjo anti-teles s to določeno boleznijo. To je bil angleški zdravnik Edward Jenner, ki je prvi razvil cepljenje s inokulacijo 8-letnega dečka je z gnoj iz kravjih poškodb na rokah nobeno drugo pacientov, ki je odkril dal mladega fanta odpornost proti kozam.

8. Srečen in zdrav odnos izboljša vaš imunski sistem

Zdrav in srečen odnos s svojim partnerjem lahko da vaš imunski sistem zagon, saj so vsi srečni trenutki so, da živite skupaj povečali proizvodnjo endorfinov, ali srečno hormonov v telesu, in to "dober občutek" Občutek je zelo koristno za vaše zdravje.

9. Alergija je imunski sistem pridobivanje stvari narobe

Alergija nastane, ko telo overreacts alergenu, da res ne bi smeli prezreti. Imunski sistem gre v overdrive, ko so izpostavljeni alergenom, kot so cvetni prah, oreški ali živalskega krzna in proizvaja stranske učinke solzne oči, glavoboli in otekline.

10. To ni hladno, ki vam daje simptome, da je vaš imunski sistem

Ko se prehladil in dobiš vročino, vročina je znak, da je vaš imunski sistem opravlja svoje delo pravilno. Zvišana telesna temperatura javnost bakterije borijo belih krvnih celic v telesu in poveča vaš metabolizem, da vam moč za boj proti off okužbe.

Ali veste, nekaj drugih zanimivih dejstev o imunskega sistema?

load...