10 čudovitih prednosti hoje v naravi | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 čudovitih prednosti hoje v naravi

10 čudovitih prednosti hoje v naravi

Ob sprehodu po divji strani je dobro za dušo in telo, in da je uradno! V študiji, ki jo na Univerzi v Michiganu izvedli, so raziskovalci ugotovili, da je hoja na podeželju nekaj neverjetno vpliva na razpoloženje in zdravje ljudi, zato berite naprej in ugotovite, kako hoja v naravi vam lahko koristi.

1. To je ceneje kot v telovadnici!

Prvi korist hoja na podeželju, ali kjerkoli drugje, za to zadevo, je, da se ne stalo niti centa! Nekateri ljudje so celo znižala svojo telovadnico članstvo v korist hojo, in le 150 minut hoje vsak teden bo zmanjšanje stresa in zmanjšujejo tveganje za bolezni srca.

2. Poveča svojo možgansko moč

Raziskovalci na Univerzi v Michiganu je izkazalo, da bo eno uro sprehod v naravi povečanje zmogljivosti možganov za do petino. Ugotovili so tudi, da ima enako količino sprehodu po mestnih ulicah, ne vpliva na delovanje možganov whatsoever.

load...

3. Hoja v naravi lahko pomaga pri zaščiti pred diabetesom

Britanska študija je pokazala, da ljudje, ki jemljejo živahne hoje na redno izboljšati njihovo občutljivost na inzulin. To zagotavlja znatno zmanjšanje tveganja za nastanek sladkorne bolezni tipa 2.

4. Izboljša svoj spomin

Na Univerzi v študiji Michigan, so se udeleženci razdelili v dve skupini: ena skupina šla na blagem sprehodu v državi, medtem ko je druga skupina je na sprehod v mesto. Ko se je vrnil v dve skupini je bilo ugotovljeno, da je skupina pot narava doživeli 20% izboljšanje v svojem kratkoročnem spominu.

5. Lahko preprečiti demenco

Ugotovljeno je bilo tudi, da imajo starejši ljudje, ki vodijo navzgor hoje navado do 40% zmanjšano tveganje za razvoj demence. Hoja šest milj ali več, vsak teden, se zdi, da bi pomagali zaustaviti beg krčenja in zaustaviti izgubo spomina.

load...

6. Hoja v naravi poveča svojo raven energije

Živahne sprehod na svežem zraku vam bo dal tudi več energije. Proč od dima in toksinov mesta, in uresničevanje hoje bo čist, svež zrak toka podeželju skozi krvni obtok in prebuditi svoje možgane.

7. Zmanjšuje stres in pomirja živce

Sprehod v naravi, je tudi odličen način za sprostitev in zmanjšanje stresa. Zahteva narava zelo malo vas in dobili bližje ima neverjetno pozitivno vpliva na vaše razpoloženje. Tudi sprehod po svojem parku vam bodo pomagali znova povezati z naravo in pomiri živce.

8. Hoja v naravi razvedri!

Kombinacija gibanja, svežega zraka in miru in tišini naravnega sveta bo dvignil tudi vaš žganja. V nekaterih primerih, sprehod v naravi je še bilo ugotovljeno, da je bolj učinkovito kot antidepresivi za ljudi, ki trpijo blagi do zmerni, depresij.

9. To poveča ravni vitamina D v telesu

Večina od nas delajo v zaprtih prostorih in ostanejo v zaprtih prostorih, ko se vrnemo domov preveč in da lahko povzroči pomanjkanje vitamina D. Vitamin D ima pomembno vlogo pri ohranjanju nas zdravi in ​​ne bomo dobili dovolj, da s hrano sam. Kako ven na naravni sončni svetlobi v najboljši način za proizvodnjo vitamina D, in sprehod na svežem zraku, je najboljši način za to.

10. Ob sprehodu v naravi je tako dober, kot meditacija

Britanska študija je pokazala, da je hoja v širokih odprtih zelenih površin postavlja možgane v stanje, ki je zelo blizu tistemu, ki se doseže s pomočjo meditacije. Ljudje, ki hodijo ali jog redno je bilo ugotovljeno, da je do 50% srečnejši, kot tisti, ki dobijo vso svojo vadbo v telovadnici.

Ali poznate druge ugodnosti hoja v naravi?

load...