10 čudovitih prednosti kardio vaj | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 čudovitih prednosti kardio vaj

10 čudovitih prednosti kardio vaj

Verjetno veste, da bo kardio vadba gorijo off kalorij in je dober za srce, vendar ste vedeli, da je tudi zelo dobro za vaše duševno zdravje preveč. Dejstvo je, daje svoje srce in pljuča dobra vaja z kardiovaskularno vadbo ima veliko več koristi, kot ste morda že kdaj realizirane. Kardio vadba postane vaš krvni črpanje hitrejše, tvoje srce bije hitreje, in sprošča stres bankrot hormonov v telesu. Tu so le deset neverjetno koristi kardio vadbe, ki vam morda niso znane okoli.

1. Kardio vadba izboljšuje spanec

Ljudje, ki redno izvajajo boljši spanec ponoči in se počutijo manj utrujeni podnevi. To ni samo, da kardio vas nosi ven; je, da izboljša delovanje vašega celega telesa in pomaga uravnavati vaš spanec. V študiji, ki jo The National Sleep Foundation objavljeno, so poročali, da so ljudje, ki si le 150 minut kardio na teden izboljšali njihovo kakovost spanja za 65%.

2. Kardio vadba pomaga okrepiti imunski sistem

Redna kardio vadba lahko pomaga tudi nehate prehlada. Tam so bile številne študije, ki so ugotovili, da so ljudje, ki redno izvajajo veliko manj dovzetni za virusne okužbe, kot tisti, ki se ne izvaja na vseh.

load...

3. Kardio vadba povečuje vzdržljivost

Kot vsakdo, ki teče bodo vedeli, bolj pogosto naletite, lažje postane in nadalje lahko zaženete. To povečanje vzdržljivosti, ki redno kardio vam omogoča, razširila tudi v vse vidike svojega življenja. To bo pomenilo, da se boste počutili veliko bolj energična, pravo pot skozi dan in vam ne bo zaspal v naslanjaču ob koncu dneva pa zaseden ste bili.

4. Kardio vadba izboljšuje zdravje kosti

Osteoporoza, bolezen, ki jo povzroča izgubo kostne mase, ki je vse bolj razširjena in kardio lahko pomaga preprečiti, da je preveč. Izkazalo se je, da so ženske, ki ne kardio vadbo, vključno z ustrezno ogreje in ohladi, poveča kostno maso gostoto. To bi lahko močno zmanjša tveganje za zlome kosti v starosti.

5. Kardio vadba izboljšuje delovanje možganov

Kako vroče in prepotenih delaš kardio vadbo lahko dejansko poveča velikost možganov. To presenetljivo dejstvo je odkril raziskovalci na University of British Columbia. Ko so preučevali učinke vadbe na možganih, so ugotovili, da kardio vadbo poveča velikost hipokampusa, ki je del možganov, ki je odgovoren za učenje in spomin.

load...

6. Kardio vadba preprečuje kapi

Začasno povečanje srčnega utripa, ki se pojavijo pri izvajanju lahko bistveno zmanjša tveganje za možgansko kap. Trideset minut kardio vadbe na dan, ravno dovolj, da poveča svoj srčni utrip, lahko zmanjša tveganje kapi kar za 20%. Če ste push sebe, samo malo težje, ko vam kardio, da bi zmanjšali tveganje za dodatnih 7%.

7. Kardio vadba zmanjšuje stres

Kardio je tudi velik stres Borec. Vadba v telovadnici, ali celo samo živahne hoje, bo javnost noradrenalina v krvi, ki je kemikalijo, ki je znano, da pomiri ljudstvo navzdol in boj proti simptome stresa. Redna vadba bo prav tako povečala sposobnost telesa za spopadanje s stresom na dolgi rok.

8. Kardio vadba blaži depresije

Obstajajo dokazi, ki kažejo, da je kardio vadba je, v nekaterih primerih, tako učinkovit kot zdravila za zdravljenje depresije. V študiji, ki je bila objavljena v Archives of Internal Medicine, je bilo ugotovljeno, da je v skupini 156 udeležencev, ki so imeli hudo depresijo, več kot 60% poroča o znatno izboljšanje simptomov po 16 tednih jemanja redno kardio vadbo.

9. Kardio vadba pomaga pri preprečevanju Alzheimerjeve bolezni

Vaja ni mogoče pozdraviti Alzheimerjeve bolezni, vendar pa lahko pomaga preprečiti. Kardio vadba spodbuja sproščanje kemikalij, ki pomagajo preprečevati propadanje možganskih celic in študije so pokazale, da bolj aktivni ljudje, manj verjetno je, da so za razvoj Alzheimerjeve bolezni. Vaja postane še posebej pomembno za zdravje možganov, ko ste dosegli starost 25 in več.

10. Kardio vadba zmanjša bolečino

Če imate s kronično bolečino, potem bo kardio vadba njegovo zmanjšanje. Ko vadite, vaši endorfini sproščanje telesa, ki delujejo kot močna bolečinam. Le deset minut vadbe, kot so kolesarjenje, tek ali hojo, bo javnost dovolj endorfini za zmanjšanje bolečine. Seveda pa ne smete jemati naporno vadbo, če vam je zdravnik ni rekel, da.

Ali veste, druge zdravstvene koristi kardio vadbo?

load...