10 korenin, ki so odlične za zdravje | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 korenin, ki so odlične za zdravje

10 korenin, ki so odlične za zdravje

Ko razmišljamo o korenaste zelenjave, smo nagnjeni k razmišljanju o krompir, korenje in čebulo. Jo šepetajo, ampak oni so dejansko res ne korenovk - smo samo radi mislijo, da so!

Resnica je, da krompir, korenje in čebulo zasenčiti REAL korenovk, ki so nekateri nekako čudovito. Te resnične korenine, ki so neverjetno za naše zdravje, in oni so super v svoji raznolikosti. Najboljša stvar je, da jih lahko kuhamo na različne načine, in ker je zima prihaja, bomo vključujejo 10 zdravih korenin, ki jih lahko dodate na vaše juhe in enolončnice.

Torej, če iščete poskusiti nekaj malo drugačnega običajnih "korenin", pa si oglejte na 10, ki so super za vaše zdravje.

Pesa

Pesa je pogosto prezrte zelenjave na trgovina z živili, ki je res presenetljivo, če pomislimo, kako eksotično to vijolično lepo prikaže. Ampak pesa je zelo hranljiva in vsebuje samo 43 kalorij na vsakih 100 gramov služijo. Oni bogata s kalijem, beljakovin, kot tudi vitamina A, C, D in B - 12, ki je dobra novica za vegane. Prav tako vam 5% vaše dnevne količine železa in 5% magnezija.

load...

Bok Choy

Vi preprosto ne more iti narobe z bok Choy, listnato zelena, ki je znan tudi kot kitajski listov. Ta super hrana je še vedno milijon milj od postala temelj zahodne prehrane, ampak to je tisti, ki si res morali vedeti vse o.

Za razliko od veliko drugih zelenjavo, naše telo lahko absorbira veliko hranil Bok Choy je, in res smo vpijejo neverjetnih 54% svoje vsebnostjo kalcija sam. Ugotovljeno je bilo tudi, da se zmanjša tveganje za rak prostate in vam ponuja prehranskih vlaknin in vitamina E in A.

Repa

Ubogi stari repa ni ravno najlepši koren zelenjave na svetu, in se pogosto omenja kot grda cmok. Toda njegove izgleda ti ne bi smeli odlašati, saj je to ena pametna in zdrava korenina.

load...

Dejansko je repa je tako pametna, da sta njegove korenine in njegove liste čudovito hranljivo. Repa so super za pomoč vaš prebavni sistem, pljuča, kosti, in celo svoje zdravje srca in ožilja. En obrok je dovolj, da vam 35% priporočenega dnevnega vrednosti vitamina C, medtem ko je korenina je tudi dober vir beljakovin in vlaknin.

Sladki krompir

Ah, sladki krompir. Morda najlepše koren od vseh! Definitivno najslajša.

To je po meri, da bi jedli sladki krompir v času počitnic, in zlasti na zahvalni dan, vendar sladki krompir ne sme biti redka zdravljenje, ki ga veselim; Namesto tega bi morali redno nastopa na vašem krožniku. So popolnoma outmuscle redne krompir, ko gre za zdravje in okus, ki ponujajo več hranilnih snovi in ​​sladek okus.

Polnilnikom z vitamini C, E in B6, oni so tudi veliko magnezija in kalija. Še več, oni so izjemno vsestranski, kar pomeni, da lahko pečenka 'em, prepražimo' em, "dušimo 'em ali pečemo' em. Ali kaj želite z njimi!

Ginger

Mnogi ljudje se ne zavedajo, da ingver je pravzaprav koren, ker se pogosto uporablja kot začimba dodati okus jedi, ali pa je pil kot čaj. Toda ingver je koren, in to je ena od najbolj čudovitih tiste tam.

Kot tudi dodajanje lupinico na vaše jedi, ingver ima številne koristi za zdravje. Znano je, da boj proti slabost, zmanjšanje vnetja, enostavnost slabost, in dobili kri kroži bolje. In to je šele začetek!

Jam

Veliko ljudi zamenjuje jam za sladki krompir, in, kot so sladki krompir, mislijo, da so samo za praznike.

Ampak jam so za vedno, in niso povezani z sladki krompir na kakršen koli način, obliko ali obliko. Oni so popolnoma neodvisni! Dejansko jam imajo več skupnega z cassava in rastejo, da je ogromen.

Oni so tudi zelo zdravi preveč, in roko svoje telo z vitaminom B6, prehranskih vlaknin in kalija. Lahko jih dodate v juhi, ali pa jih lahko vključite v rezancev jedi.

Pastinak

Pastinak prihaja iz iste družine kot korenje, tako da, če imate radi korenje boste ljubezen pastinak preveč. Ali tako teorija gre.

Zelena spada tudi te družine (to je samo ljubezen, v bistvu), in vsi so precej podobne koristi za zdravje. Ampak, če iščete alternativo korenje, predlagamo, da poskušamo pastinak, ker so res odličen vir kalija, vitamina C in vlaknin. In so tudi super okus.

Poleg tega je pastinak "vlakna znano, da je bolj topen kot korenje, in je bilo ugotovljeno, da se zmanjša tveganje za sladkorno bolezen.

Zimska Squash

Zima je končno na mnoge od nas, zato smo menili, da bi odprla oči, da alternativo tradicionalnim Butternut squash - zimski squash!

Winter squash zagotavlja vneme antioksidantov, ki pomagajo v boju proti grdo proste radikale, ki plavati po telesu. Ti močni antioksidanti vključujejo beta-karotena, alfa-karotena in lutein. Vse to spodbuja zdravje oči in se vrgli na ohranjanje svoje vizije v takta.

Winter squash je tudi zelo škrobnih in vsebujejo polisaharide. Ti bi za velik poklon zimskih enolončnice in juhe. Fantastično.

Česen

Repo morda grda račka, vendar česen je "smrdljivo rose" od koren zelenjave svetu. Kljub svojemu imenu, dodaja toliko okus toliko jedi in ponuja celo vrsto neverjetne koristi za zdravje preveč.

Med njegove prednosti so njegova predanost k ohranjanju zdravja vaših metabolizem, srca in protivirusnih sredstev, lahko pa tudi preprečujejo oksidativni stres in se sprostite vnetje. To je tudi eden od 5 zelenjave bi bilo res poskušajo jesti vsaj nekajkrat na teden. Ampak ne poskusite poljubiti svojo simpatijo pravico po tem, ko je pojedel svoj česen obrok.

Redkev

Redkev je pekoč korenine, da hujšanje pomoč, ker jih upravljajo, da se boste počutili popolnejše dlje. Kljub temu, da vsebuje samo 20 kalorij na odmerek skodelico!

So pokanja s celo vrsto hranilnih snovi, vključno vlaknin, vitamina C in kalija. So povečati zdravje srca, pomoč pri razstrupljanju in lahko očisti vaše ledvice.

load...