10 nasveti za učinkovito raztegovanje | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 nasveti za učinkovito raztegovanje

10 nasveti za učinkovito raztegovanje

Raztezanje ima veliko prednosti. Raztezanje izboljša cirkulacijo, vam daje večjo gibljivost, izboljša svojo držo in vam bo dala večjo prilagodljivost. Če vam raztezne vaje vsak dan, boste presenečeni, kako hitro lahko začutite razliko in, da si začel, tukaj je deset mora vedeti nasvetov za učinkovito raztezanje:

1. Raztezanje naj ne bi bolelo

Prva stvar, ki jo morate vedeti o raztezanje je, da ne sme poškodovati. Če se to ne boli, potem ste potiska stvari predaleč, prehitro. Rahel trunke je v redu, vendar je hudo, streljanje bolečina pomeni, da si lahko delaš nekaj škode.

2. Ali si se razteza na dan

Da bi dobili največ koristi od raztezanja, je najbolje, da jo gradijo v vašo dnevno rutino. Le deset minut na dan, boste začeli videti izboljšave v vašem prilagodljivost, ravnotežjem in močjo.

load...

3. Raztegnejo in imajo

Za vsak odsek, da vam, držite napeto položaj za med 15 in 30 sekund. Ne poskušaj prehitevati, čeprav, kot bo to povzročilo mišice s pogodbo in lahko povzroči zelo majhne razpoke v mišičnih vlaken.

4. Začnete nežno

Najboljši čas za raztezanje je, da to del ogreje in ohladi obdobja svojega običajnega vaja rutino. Začnete nežno, čeprav, in postopno povečanje intenzivnosti vaše raztezanje. Ne, ne bo postal fleksibilen čez noč!

5. Dihajte normalno

Dihaj normalno, ko raztezanje. Ni potrebno narediti posebne dihalne vaje ali zadržite sapo, dokler ne boste rdeča v obraz.

6. Warm up, preden se raztezajo

Raztezanje hladno mišice, ki jih lahko poškoduje, to nežna ogreje, preden začnete. Malo tek na kraju samem, ali gre za kratek sprehod bo povečal vaš srčni utrip in ogreje mišice dovolj za vas, da začnete svoje raztezne vaje.

load...

7. Ne delaj ponavljajoče se razteza

Ponavljajoče se razteza ali poskakovanje, ni dobra ideja za večino ljudi. Nekateri profesionalni športniki ne vadite odbijal, ampak za nas ostale, sproščeno, postopno raztezanje je veliko bolje in veliko varnejši preveč.

8. Bodite pozorni na držo

Pogosta napaka, da ljudje, ko raztezanje, je, da to storijo s slabo držo. Na primer, ko se sklonil na dotik svoje prste, to storijo z sključen nazaj, ne pa upogibanje od bokov. Vedno ohraniti dobro držo, z naravnost nazaj ali pa bo dajanje nepotrebno obremenila vratu in hrbtenici.

9. Stretch nasprotnih mišičnih skupin

Raztezanje rutina mora biti uravnotežena, po vsem telesu. Vaše stanje raztezanje, ki delajo na nasprotnih mišičnih skupin. Na primer, se raztezajo mišice na zadnji strani stegna in se raztezajo mišice na sprednji strani.

10. Vary svojo rutino in da bo zabavno

Kot vsaka vadbe, ki se razteza lahko postane dolgočasna, če ne iste vaje vsak dan. Različnih svojo rutino, ali gre za glasbo, vam bo pomagal ublažiti dolgčas. Lahko traja tudi joge kot en način, da dodate nekaj zanimanja za vaše raztezanje.

Kakšne so vaše najboljše nasvete za učinkovito raztezanje?

load...