10 nasvetov o tem, kako prenehati pretirano znojenje | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 nasvetov o tem, kako prenehati pretirano znojenje

10 nasvetov o tem, kako prenehati pretirano znojenje

Pretirano potenje, ki se imenuje hiperhidroza, ni resno bolezensko stanje, vendar pa je lahko zelo neprijetno in neprijetno. Vsakdo znojenje, ko delajo, oziroma, da se počutite malo živčen, ampak za ljudi, ki trpijo s hiperhidrozo, njihovo stanje pomeni, da znoj toliko, da so se vedno zaveda vlažnih obliži pod rokami, ali kje drugje na svojih oblačilih in kožo. Če boste to storili veliko znoja, potem niste sami, saj se ocenjuje, da je približno 3% prebivalstva trpi s hiperhidrozo, dobra novica pa je, da so zdaj veliko stvari, ki jih je mogoče storiti za zdravljenje prekomerno potenje. Tu so iz naše deset nasvetov o tem, kako ustaviti prekomerno potenje.

1. Obleko skriti znoj

Prvi takojšnjo rešitev problema potenjem, ki kaže na svojih oblačilih nositi barve, ki ne prikažejo na vlažnih popravke tako jasno. Zelo temne barve, kot so črne ali temno modri barvi, ne kažejo mokre lise in niti ne svetle barve, kot so bela. Najhujši barve za vidne vlažne lise so lahke, svetle barve, kot so modra in siva.

2. Nosite telovnik

Še en dober namig o tem, kako ustaviti prekomerno potenje je nosil jopič. Morda se sliši protislovno, da dajo na drugo plast oblačil, ko so že potenje preveč, ampak nosil dihanje spodnja ali telovnik, tudi v vročem vremenu, bo vpijejo veliko znoja, preden postane vidna na zunanji oblačila.

load...

3. Antiperspiranti

Proti potenju deluje tako, zamašitev žleze znojnice, tako da je znoj manjši problem. Če ugotovite, da so običajne blagovne znamke ni dovolj učinkovit za vas, potem lahko dobiš zelo močne proti potenju na recept s svojim zdravnikom. Te lahko dražijo kožo, čeprav, tako da jih uporabljajo samo, kot je predpisano.

4. Zmanjšajte začinjene hrane

Še en nasvet o tem, kako ustaviti prekomerno potenje je zmanjšati na začinjene hrane. Na žalost za ljubitelje hrane, ki tudi veliko znoja, nasvet je, da jedo bolj vljudno hrano. Vroče in začinjene hrane, ki vsebuje poper in paprika se boste znoj več in hrano, ki vsebuje veliko česna in čebule bo tudi vaš znoj vonj bolj preveč. Najboljša stvar je, da zapustijo jedo svojo najljubšo začinjen curry jed, če imate noč v doma.

5. Izgubiti nekaj teže

Če imate preveliko telesno težo ali debelih, nato pa se bo vaše telo dobili pregreta lažje in boste znoj več. V bistvu, bo vse, da si vzameš več truda in to bo pomenilo, da bodo vaši znojnice šel v overdrive, kot so poskušali in vas ohladi. Prašijo nekaj kilogramov, je lahko zelo preprost način, da zmanjša znesek, ki ste znoj.

load...

6. Pijte čaj žajbelj

Naslednji namig o tem, kako ustaviti prekomerno potenje je piti žajbelj čaj. Sage se zdravniki pogosto priporoča kot zdravilo za prekomerno potenje in se lahko interno uporablja, kot tudi lokalno. Redno uživanje žajbelj čaj, ki ste jih naredili z dodatkom svežega žajblja listi za vrelo vodo, ki je dejal, da se zmanjša potenje, kot se uporablja hladno žajbelj čaj lokalno na tistih delih kože, kjer ste najbolj znoj iz. Za prepotenih nog, zaradi česar nekaj posušenega žajblja v čevljih je tudi dejal, da se zmanjša potenje in neprijeten vonj stopal.

7. Sodo bikarbono

Še en dober namig o tem, kako ustaviti prekomerno potenje je, da uporabite sodo bikarbono. Preprosto, lahko uporabite sodo bikarbono kot smukec in ga lahko prah pod rokami, ali na druga področja telesa, kjer je potenje še posebej huda. Sode bikarbone je dejal, da se posuši znoj, blok znojnice, in da bo zmanjšanje telesne vonj preveč.

8. Zdravil na recept

V hujših primerih prekomerno potenje, lahko dobite zdravila od svojega zdravnika. Obstaja skupina zdravil, znanih kot antiholinergikov in antimuskarinike, ki delajo s prekinitvijo živčnih signalov iz možganov do žlez znojnic, da se zmanjša potenje. Taka zdravila so na voljo tako, da se ustno in se uporablja za kožo. Tam lahko stranski učinki, čeprav je nekatere od teh zdravljenj, ki lahko vključujejo suha usta, težave pri uriniranju in želodčne krče.

9. Iontoforeza

Iontoforeza je zdravljenje, ki se običajno uporablja za zdravljenje primerov prekomernega znojenja v rokah in nogah. Gre opravljen blagega električnega toka skozi vodo na kožo, ki blokira znojnice. Zdravljenje ne povzroča prave bolečine, vendar je lahko neprijetno in lahko povzroči draženje kože.

10. Injekcije Botox

Botox injekcije se lahko uporablja tudi za zdravljenje hiperhidroze. Približno bo petnajst injekcije so za vsako območje prizadete kože in da bodo prenehali signale dobili od možganov do žlez znojnic, ki je tisto, zaradi česar se potite. Zdravljenje je učinkovito za približno nekaj mesecev, potem pa bo treba ponoviti.

Kako ustaviti prekomerno potenje? Kakšni so vaši nasveti?

load...