10 neverjetnih zdravstvenih prednosti kombucha čaja | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 neverjetnih zdravstvenih prednosti kombucha čaja

10 neverjetnih zdravstvenih prednosti kombucha čaja

Kombucha je fermentiran čaj, ki je bil vedno priljubljena na zahodu v zadnjih letih, ampak izvira iz Kitajske v DP tretjega stoletja. Narejena je iz črnega ali zelenega čaja, ki je fermentiran z glivično kulturo in sladkor za vsaj en teden, in posledično, rahlo šumeče, čaj, ki je proizveden vsebuje encime, antioksidantov in aminokisline, ki so verjeli, da zagotovi veliko zdravstvene koristi. Lahko naredite svoj Kombucha čaj doma, ali pa jo lahko kupite ready-made v trgovinah z zdravo. Če si ga še niste poskusili, vendar bi rad vedel več, tukaj je deset neverjetno zdravstvene koristi Kombucha čaja.

1. To vam daje energijo

Kombucha čaj ne vsebuje nekaj kofeina, tako da boste dobili kratkoročno povečanje energije s tem, ampak tudi izboljšuje sposobnost vašega telesa, da absorbira železo v krvi, ki vam zagotavlja bolj stabilno spodbuda za vaše energije ravni. Proces fermentacije, ki se uporabljajo za izdelavo čaj sprošča železo v obliki, ki je lažje absorbira v telo, ki pomaga kri prenese več kisika okoli vašega sistema.

2. To morda lahko pomagal shujšati

Čeprav je potrebno nadaljnje znanstvene raziskave še ni zaključen, dokazi iz zgodnjih študij, se zdi, da kažejo, da Kombucha čaj je lahko pomoč za hujšanje. Domneva se, da je visoka vsebnost ocetne kisline v čaju in polifenolov, ki jih vsebuje, povečajo hitrost presnove in telo pomaga, da gorijo off maščobe hitreje.

load...

3. Vsebuje veliko antioksidantov

Še eden od zdravstvenih koristi Kombucha čaja je, da je čaj zelo dober vir antioksidantov. To je bogata z organskimi kislinami, kot so glukonskih kislin in antioksidantov, ki boj oksidativni stres v telesu in ščitijo celice pred škodo, ki se s prostimi radikali lahko povzročajo.

4. Zmanjšuje stres

Naslednja eden izmed čudovitih zdravstvene koristi Kombucha je, da lahko pomaga zmanjšati stres. Proces fermentacije, ki se uporablja za izdelavo Kombucha čaj naredi vse sestavine, da je veliko lažje za telo, da absorbirajo. En tak sestavina theanine, ki spodbuja alfa valove v možganih in zviša raven proizvodnje serotonina v telesu. To ima za posledico umiritev živcev in tudi vam pomaga spati lažje ponoči.

5. Izboljšuje delovanje jeter

Kombucha čaj pomaga tudi telesa detox z izboljšanjem delovanja jeter. Glukonska kislina v Kombucha pomaga jetra razgraditi toksine, kot so težke kovine in druge strupene snovi, ki zaidejo v krvni obtok in jih odvaja iz telesa.

load...

6. Bori raka

Zdravstvene koristi Kombucha čaja so zelo številni in tukaj je še eden izmed njih: Kombucha čaj vsebuje mlečno kislino, ki pomaga najti ravnotežje med pH ravnovesje v telesu in zaradi česar je težje za rakave celice rastejo. Študije so tudi predlagali, da se lahko sedanji glukonska kislina v Kombucha biti učinkoviti pri preprečevanju razvoja različnih vrst raka, vključno z rakom dojke in raka trebušne slinavke.

7. Zmanjšuje raven holesterola v telesu

Še ena od mnogih zdravstvenih spodobi za Kombucha čaja je njegova sposobnost, da pomaga nadzorovati raven holesterola v telesu. Raziskave so pokazale, da ima Kombucha čaj proti lipidemic lastnosti, ki pomagajo zmanjšati količino slabega LDL holesterola, ki se absorbira v telesu in poveča raven dobrega HDL holesterola.

8. Olajša nelagodje želodčnih razjed

Fenoli in antioksidanti, ki so vsebovani v Kombucha čaju se je pokazalo tudi v študiji, da pomagajo zmanjšati bolečino in nelagodje želodčnih razjed. Pitje čaja pomaga zaščititi MUCINS v želodčni sistema in zmanjšanje proizvodnje želodčne kisline. Rečeno je bilo, učinkovitost Kombucha čaja na tem področju je tako dober, kot nekateri komercialno na voljo sredstva, ki jih.

9. Nadzira raven sladkorja v krvi v telesu

Še eden od bajen zdravstvene koristi Kombucha čaja je njegova sposobnost za nadzor ravni sladkorja v krvi, ki je bila znana že nekaj časa, in raziskave, ki je bila izvedena že leta 1929 izkazala za to točko. V zadnjem času je prišlo do nadaljnje preiskave, opravljene na živalih, ki so se izkazali, da Kombucha čaj znatno zmanjša raven sladkorja v krvi pri diabetikih.

10. Lahko pomaga omiliti težave s sklepi

Glukonska kislina v Kombucha čaja pretvorimo v telesu v spojine, ki jih telo uporablja za proizvodnjo kolagena, hrustanca in tekočin, ki mazati sklepe. Torej, bi pitje čaja koristna za vsakogar, ki ima artritis, protin ali revmatizem. Povečanje proizvodnje kolagena, da lahko uživanje Kombucha čaj ustvarjanje je telo široka, tako da bi tudi pomagalo ustaviti gube, ki tvorijo na koži, s čimer upočasnjuje znake staranja.

Ali veste, druge zdravstvene koristi Kombucha čaja?

load...