10 neverjetnih živil z visoko vsebnostjo kalija, ki vam bodo pomagali, da bi vašo prehrano povečali | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 neverjetnih živil z visoko vsebnostjo kalija, ki vam bodo pomagali, da bi vašo prehrano povečali

10 neverjetnih živil z visoko vsebnostjo kalija, ki vam bodo pomagali, da bi vašo prehrano povečali

Kalij je res uporabno mikrohranilo, ki niso preveč od nas preživijo veliko časa razmišljati o tem. Vsi smo svetovni prvaki, ko gre za polnjenje svoje telo z makrohranil - beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob - vendar, ko gre za mikrohranila, smo nekako padejo z naprave na progi.

"Jaz bom nekaj jutri, obljubim!« Smo rekli. "Bom jedel vse kalij naslednji teden!"

Kalij je velik posel, in če nimate dovolj, da v vaši prehrani bi lahko razlog, da ste utrujeni, razdraženo ali napete čase. Ko porabijo več od tega, da lahko zmanjša krvni tlak, zmanjša tveganje za možgansko kap in ledvičnimi težavami.

load...

Morda se obrnil in rekel: "No, sem jesti veliko soli in soli je veliko kalija, kajne?"

Seveda je. Ampak sol je res slabo za vas!

Torej, kaj je si oglejte 10 neverjetno hrane z veliko kalija, ki bo pomagala, da svojo prehrano zagon.

Beli fižol

Beli fižol - kot kaneloni fižol - so zelo dober vir kalija in ena 100 gramov pokal obrok vam daje 516mg hranila.

Druge vrste belega fižola vsebujejo sojo, Lima, ledvice, stročnice, in Pinto.

Beli fižol so tudi marmelada pakirani z beljakovinami preveč, in oni so dober način za povečanje prostornine iz svoje obroke. Lahko jih dodate strojar in mešamo, krompirček, ali pa jih lahko vključite v juhah, kot mineštra.

load...

Verjetno najbolje, da jih ne jeste sami, čeprav!

Sun Posušeni paradižniki

Svež paradižnik, so dober vir kalija - ampak na soncu sušeni paradižniki so še boljši vir.

En skodelico služijo te rdeče barabe, je dovolj, da se vrnete 1,800mg kalija, kar je odlična novica. Ned sušeni paradižniki so tudi nizko vsebnostjo maščob in bogata z beljakovinami, vlaknin in vitamina C.

Lahko jih dodate med sendviče in solate, ali celo namestite na vaše domače pice.

Če ste kaj podobnega me, boste tudi Munch na njih sami!

Špinača

Špinača je eden izmed najboljših zelenjave lahko jeste, če ste poskušali priti zdravje. Vsi vemo, da je bogata z železom (kako misliš, Popeye dobil vse te mišice?), vendar je tudi vredno vedeti, da je to temno zelena listnata tudi veliko kalija. Pripravimo 100 g porcija vsebuje 558mg te bistvene hranilne snovi.

Lahko jesti špinačo surovo ali kuhano. Lahko jo dodate med solate, jo prepražimo in smetišče v vaših mešamo krompirček ali strojar, ali si lahko malo bolj drzni in ga jedo s svojimi umešana jajca ali na vaših sendvičev.

Losos

Losos je dobro znano, odličen možganov hrane, zaradi visoke količine omega - 3 maščobnih kislin. Toda losos je prav tako bogata s kalijem, z 100 gram porcijo vrača 628 mg.

Losos ni edina riba, ki je dober vir kalija; lahko poskusite tudi morske plošče, tuna, Pompano, skuše ali celo sled.

Lahko jedel lososa surovo (dimljeno) ali kuhano, in lahko vključujejo s svojimi jajci za zajtrk ali jesti za kosilo z nekaj zelenjave. Prav tako ga lahko jeste na sendvič kremni sir. Mm, okusno!

Banane

Banane so najbolj očiten vir kalija. Vsakič, ko kričati na svojega bližnjega, "rabim več kalija!« So ti bom povedal, takoj priti do najbližje drevo banan. Ali veste, samo pop na svoj supermarket in kupiti nekaj banan.

Banana vsebuje neverjetnih 400 mg kalija. Oni so tudi odličen vir takojšnje energije, zato jih pogosto videli tenisači snacking na njih med igrami.

Če niste navdušeni nad idejo o uživanju banan, zakaj ni jim sok ali zgrabi nekaj steklenic banan milkshake?

Avokado

Avokado je pravi čudež narave, ki ima celo vrsto koristi za zdravje. Prav tako je bogat s kalijem, z enim avokadom vsebuje neverjetnih 975mg te pomembne hranilne snovi.

Avokado je tudi odličen vir veliko drugih vitaminov in dobrih maščob.

Lahko jesti avokado v vsakem času dneva, vendar je najboljši način, da porabijo več je prek domačega smoothie.

Sladki krompir

Sladki krompir niso le najlepše vseh krompirja - oni najslajša vseh zelenjave. Samo ena sladki krompir vsebuje 694mg, ki je zelo sladek donos. To v bistvu enaka 15% vaše dnevne priporočene količine.

Lahko kuhamo sladki krompir v vseh vrst načine, in ker veliko ljudi zdaj narediti svoje domače sladke krompirček krompirja, lahko celo dobili veliko kalija s svojim burger in pomfri!

Gobe

Gobe ​​so neverjetne, saj obstaja le toliko vrst njih. Zato je nemogoče, da bi kdo rekel "Sovražim gobe, ne želim, kalij!"

Resno? Ti sovražiš vse gobe? Vključno lisička, bela, ostriga, Portobello, shiitake, in cremini? V redu. Ampak to je sramota, ker so gobe odličen vir kalija, in se vrniti okoli 428mg na skodelico.

Pomarančni sok

Pomarančni sok je prišel slab rep z znanstveniki v zadnjih letih, ker vsebuje veliko sladkorja in je očitno ni dobro za vas.

Toda pomarančni sok - kar je zajtrk rezana po vsem svetu - je še vedno fantastičen vir kalija. In ker je tako enostavno, da uživajo, da pitje zjutraj pomeni, da ste dobili svoj prost dan v zelo najboljši možni začetek

Jogurt

Veliko ljudi, ki jedo več jogurt zaradi svoje visoke vsebnosti kalcija. Toda, kot tudi dobra za zobe in kosti, jogurt je tudi dober vir kalija.

Osem unč stvari vsebuje 597 mg te bistvene hranilne snovi, kar pomeni, da bo le nekaj odvodne dovolj, da bi dobili do 20% vaše dnevne priporočene količine.

Lahko vključujejo dollops z jogurtom v poljubnem številu obrokov, od strojar v solati, ali lahko uživate v kad vse samo po sebi.

load...