10 pomembnih dejstev mora vedeti vsak, ki poje lososa | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 pomembnih dejstev mora vedeti vsak, ki poje lososa

10 pomembnih dejstev mora vedeti vsak, ki poje lososa

Losos je dejal, da je eden izmed najbolj hranljivih živil na svetu in ima okus neverjetno preveč. To je dobesedno naložen s hranili in zdravih olj. To je dobro za srce, možgane, kožo, laseh, in to je zelo vsestranski hrane. Ni bilo tako dolgo nazaj, da je bil losos relativno drage in je nekoč jedel samo kot priboljšek. Danes, čeprav, losos je veliko bolj dostopna in je na voljo v trgovinah, tako da lahko zdaj tvorijo redni del vaše prehrane. Če želite vedeti o lososa, ki jo jeste, berite naprej, saj smo deset dejstev o losos, ki ste jih morda ne bo znan.

1. Losos so Anadromne ribe

Losos je tisto, kar je znano kot anadromnih rib, kar pomeni, da so bili rojeni v sladki vodi, vendar pa preživijo večino svojega življenja v morju. Enkrat na leto, vrnitev lososov za svežo vodo in plavajo nazaj rek in potokov so prišli, da micelij.

2. Losos je eden izmed najboljših virov omega - 3 maščobnih kislin

Omega - 3 maščobnih kislin narediti neverjetne stvari za vaše telo in lososa je eden izmed najboljših naravnih virov omega - 3, da obstaja. Pomagajo ohraniti vašo kožo in lase zdrave, saj povečujejo srčno in možgansko zdravje in da bi lahko nehate razvoj bolezni srca. Lahko kupite omega - 3 dodatke, ampak jedo lososa bi redno biti veliko boljši način, da bi dobili vse zdravstvene koristi omega - 3 maščobnih kislin.

load...

3. Obstaja veliko različnih vrst lososa

Thera veliko različnih vrst lososa, čeprav so vsi okus zelo podoben. North Pacific losos, ki se včasih imenuje Prijatelj lososa, je najcenejši na voljo v trgovinah sorte. Sockeye lososa je verjetno sorta z najmočnejšo okus, medtem ko je srebrni losos veliko blažji okus. Atlantski losos, ki se običajno obdelujejo, je eden od najboljših sort lososa za kuhanje, in to je ena izmed najbolj na voljo.

4. Zamrznjena losos je sveža kot sveži losos

Zamrzovanje lososa ne odvzema katere koli hranilne vrednosti rib in je še vedno odličen okus. V bistvu, bi lahko trdili, da je zamrznjeni losos sveža kot sveži losos, ker je zamrznjen losos zamrznjena skoraj takoj, ko je bil ujet, brez drobovja in očistiti. Kaj morate vedeti, kot svež losos, pa lahko so se nekaj dni, da se v trgovino.

5. Salmon vas lahko zaščiti pred rakom

Obstaja veliko dokazov, ki podpira do teorije, da so omega - lahko najdemo v lososa 3 maščobne kisline pomagajo pri zaščiti pred rakom. Številne raziskave so našli neposredno povezavo z uživanjem mastne ribe, kot so losos, in zmanjšano incidenco raka. Ne samo, da lahko omega - 3 maščobnih kislin preprečuje raka, to je tudi verjel, da lahko ubije rakave celice in zmanjša velikost tumorjev.

load...

6. Ekološko označevanje lososa je zavajajoča

Obstajajo številni primeri, kjer je organska hrana vsekakor varnejše in bolj hranljiva kot neekološke hrane, ampak presenetljivo, losos ne sme biti eden izmed tistih. Losos je divje ribe, tudi če je vzgojena v ribjih pisala. Ni priznan standard, ki določa, ali se losos lahko imenujemo organski, zato je uporaba besede "ekološko" ne pomeni zelo veliko, ko se uporablja za lososa.

7. Salmon je super možgani hrana

Ena od drugih čudovitih stvari, ki bodo jedli losos stori za vas je, da bo povečala svoj intelektualni potencial. Omega - 3 bogata živila so se izkazali za izboljšanje spomina in vitaminov A in D, in selen, ki je vsebovana v lososa ščiti živčni sistem iz povezanih s staranjem poškodbami. Nekatere študije so pokazale, da jedo prehrano, bogato z omega - lahko 3 maščobne kisline pomagajo pri preprečevanju bolezni, povezanih s starostjo, kot je Alzheimerjeva bolezen.

8. Pločevinkah losos je dobro zate

Tudi konzervirane losos je dobro za vas in je tako priročna in enostavna za uporabo. Proces konzerviranja ne naredi ničesar, da odstranite vse od prehrane iz lososa, tako da boste vedno dobili polno korist omega - 3 maščobnih kislin in vse druge hranilne snovi.

9. Prostoživeče ujete losos ni vedno divja

Na splošno, losos bo bolje za vas, če je ujete v divjini, ker bo to živela 100% naravne prehrane, vendar obstaja nekaj zmede glede izraz divjega ujeli. Veliko ", ujetih v divjini" losos je dejansko postavljeno v valilnicah in kasneje izpustijo na prostost, da raste nekaj več, preden se je spet ujela.

10. Losos je vsestranski in zdrav

Zadnja stvar, ki si lososa tako veliko izbiro, kako vsestranski je. Lahko ga pečemo z zelišči, kuhamo s testeninami, žar je, da dodamo solatam, ali jesti je kaditi. Z lahkoto lahko dodate lososa na svojo redno prehrano in nikoli dolgčas od tega, da bi lososa redni del vaše tedenske trgovina in uživajte eno najbolj zdravih živil na svetu.

load...