10 prepričljivih razlogov, zakaj je pitje rdečega vina dobro za vas (v zmernih razmerah, seveda) | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 prepričljivih razlogov, zakaj je pitje rdečega vina dobro za vas (v zmernih razmerah, seveda)

10 prepričljivih razlogov, zakaj je pitje rdečega vina dobro za vas (v zmernih razmerah, seveda)

Vsi vemo zdravstvene nevarnosti čezmerno pitje alkohola, ampak koliko veste o možnih koristih pitje rdečega vina? Ste vedeli, na primer, da je pitje rdečega vina pomaga shujšati, izboljšati svoj spomin in povečati svojo odpornost? Tukaj je deset prepričljivih razlogov, zakaj pitje rdečega vina, v zmernih količinah, je lahko dobro za vas.

1. To zmanjšuje tveganje za raka

Študije so pokazale, da imajo redni pivci rdečega vina zmanjšano tveganje za nastanek nekaterih oblik raka. V eni od študij 2.000 ljudi, je bilo ugotovljeno, da so bili posamezniki, ki so pili zmerne količine rdečega vina, 45% manj možnosti za razvoj raka na debelem črevesu.

2. To vas varuje pred boleznimi srca

Rdeče vino vsebuje tanine, imenovanih procianidinov, ki lahko pomagajo pri zaščiti pred boleznimi srca. Vino vsebuje antioksidant znan kot resveratrol, za katerega je znano, da se zmanjša količino maščobe, ki se nabira v arterijah.

load...

3. Zagotavlja zaščito pred boleznimi želodca

Še ena od prednosti pitja rdečega vina je, da zagotavlja zaščito pred različnimi boleznimi želodca. Samo pol kozarca rdečega vina je bilo tudi dokazano, da vas ščiti pred bakterijami, ki povzročajo želodčne razjede in gastritis. Prav tako lahko zagotovi zaščito pred nekaterimi vrstami zastrupitve s hrano.

4. Preprečuje zobno gnilobo

Pitje rdečega vina dejansko utrdi zobno sklenino in tako preprečuje zobno gnilobo. Polifenolov, ki jih najdemo v rdečem vinu, so dobre za preprečevanje bolezni dlesni in zmanjšuje vnetje dlesni tudi.

5. To lahko ustavi ste prehlada

Redna kozarec rdečega vina lahko celo vodi zimskih prehladov v zaliv. V študiji, ki ga je izdal American Journal of Epidemiology, je bilo predlagano, da so ljudje, ki ne pijejo rdeče vino skoraj 45% manj verjetno, da ujame prehlad.

load...

6. To krepi kosti

Ženske, ki pijejo občasno, imajo večjo gostoto kosti kot tisti, ki ne pijejo alkohola sploh. Menijo, da alkohol poveča raven estrogena v telesu, ki upočasnjuje razgradnjo starih kosti.

7. Izboljša spomin

Raziskave so tudi pokazale, da lahko rdeče vino izboljša spomin in odloži pojav demence. Raziskava 2009 je pokazala, da ljudje, ki pili do dva kozarca rdečega vina na dan, je imel skoraj 40% manjše tveganje za razvoj Alzheimerjeve bolezni.

8. To lahko vodi vas slim

Prednosti pitje rdečega vina tudi lažji nadzor teže. Ljudje, ki pijejo redno rdeče vino je bilo ugotovljeno, da imajo manj trebušne maščobe okoli njihovih waists. Zmerna količina alkohola daje spodbudo za vaš metabolizem in naredi vaše telo gorijo več kalorij za do devetdeset minut po tem, ko ste končali svojo pijačo.

9. Rdeče vino lahko zmanjša tveganje za nastanek sladkorne bolezni tipa 2 v razvoju

Že dolgo je znano, da lahko prekomerno uživanje alkohola povzroči sladkorno bolezen, vendar študija zaključena v Amsterdamu je pokazala, da so zmerni pivci rdečega vina, 30% manj možnosti za razvoj sladkorne bolezni tipa 2, kot abstinenti.

10. To je dobro za vašo kožo

Prednosti pitje rdečega vina tudi proti staranju. V antioksidanti, ki jih najdemo v rdečem vinu lahko tudi dobro za vašo kožo. V zmernih količinah, lahko rdeče vino pomaga zmanjšati videz gub in gubic ter celo upočasni učinke staranja na koži.

Ali veste, nekatere druge ugodnosti pitje rdečega vina?

load...