10 razlogov za vključitev maka v prahu v vaši prehrani | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 razlogov za vključitev maka v prahu v vaši prehrani

10 razlogov za vključitev maka v prahu v vaši prehrani

Maca prašek prihaja iz korena mace, ki se goji v glavnem v gorskih regijah Peruja. Prašek, ki je zelo prijetnega okusa, se lahko uporabljajo v napitke, dodajo žita za zajtrk ali se uporabljajo v kuhanje in peko in se vse bolj uveljavlja kot super hrano. Medtem ko je maca v prahu hranilno vrednost za vsakogar, da ima nekaj zelo posebnih ugodnosti, ki so še posebej koristno za ženske. Tukaj je deset čudovitih razlogov, zakaj bi morali biti dodal Maca v prahu v svojo prehrano.

1. Izboljša plodnost

Če ste bili na plodnost in to traja dlje, kot bi si želel, potem obstaja nekaj dokazov, ki kažejo, da Maca v prahu, lahko pomaga povečati plodnost. Maca v prahu je tradicionalno uporablja za zdravljenje plodnosti za nekaj časa in zadnjih testih, ki so doslej le bilo opravljenih na živalih, kažejo nekaj zelo obetavne rezultate na tem področju.

2. Poveča kostne gostote

Izguba kostne gostote je precej pogosta pri ženskah kot oni zaslužiti starejši in študije so pokazale, da ima lahko maca v prahu sestavine, ki lahko pomagajo, da se zmanjša ta učinek, ki se običajno pojavi po menopavzi. To je lahko še posebej koristno za ženske, katerih družine so imeli v preteklosti razvoj osteoporoze kasneje v življenju.

load...

3. Izboljša razpoloženje

Obstajajo nekatere maščobne kisline v maca, ki lahko pomagajo stabilizirati razpoloženje in izboljšanje kognitivnih funkcij. Maca ni edina, ki vsebujejo te maščobne kisline, ki so enaki kot tisti, ki so v mastnih ribah, vendar maca je dober način za povečanje vnos teh maščobnih kislin, še posebej, če ste na vegansko prehrano.

4. To je super za kožo

Veliko hranil najdemo v maca so zelo koristne za zdravje kože in redno uživanje mace v prahu lahko pomagajo izboljšati polt in pomaga v boju proti pogoste težave s kožo. Veliko kozmetičnih podjetij uporablja Maca v svojih izdelkih za nego kože. Rečeno je, da daje koži naravno videti rožnato sijaj.

5. Stanja hormoni

Veliko koristi mace korena za ženske izvirajo iz njene sposobnosti za uravnoteženje iz hormonov v telesu. To je razlog, zakaj je pogosto priporočljivo za zdravljenje za neprijetne stranske učinke menopavze, tudi nihanje razpoloženja, vročinskih valov, in motenj spanja.

load...

6. Povečuje raven energije

Kombinacija maščobnih kislin, vitaminov in mineralov, ki jih vsebuje mace v prahu so prisotne v samo pravilnem razmerju, da bi bilo veliko energije booster. Tam so bile številne študije, ki so proučili, kako maca koren povečuje telesno zmogljivost pri športnikih, vendar pa vsakdo lahko koristi od svoje energije povečanje lastnosti.

7. Spodbuja imunski sistem

Eden od neverjetno koristi mace v prahu je, da vsebuje močne antioksidante in povečuje koncentracijo glutationa v telesu, ki sta bodo pomagali vaš imunski sistem boj off bolezni. Antioksidanti boj poškodbe celic, ki se s prostimi radikali lahko povzročajo in ki lahko pomaga pri zaščiti pred rakom, kot tudi znake staranja in drugih kroničnih bolezni.

8. Obogateno z vitamini in aminokisline

Lahko uporabite Maca v prahu, samo za svoje koristi kot splošno zdravstveno dopolnilo. To je bogat vir mineralov kalcij, cink, železo, magnezij, fosfor in vsebuje vitamine B, C in E. Je tudi dober vir več kot 20 različnih aminokislin, vključno 8 esencialnih aminokislin, ki telo potrebuje za delovanje pravilno.

9. Izboljša koncentracijo

Kot del svojih razpoloženja urejanje lastnosti, je maca pokazale, da bi pomagali izboljšati koncentracijo in poveča pomnilnik. Ljudje, ki so zaužile Maca v prahu, so poročali, da so bolje razburjanja o nalogah in jih dokončati hitreje. To je delno pripisati učinkom razpoloženja izboljšanje, ki ima maca.

10. Gre za afrodiziak

Znanstveni dokazi, ki dokazuje afrodiziak učinek mace v prahu je zelo omejena, vendar pa je bila uporabljena za ta namen že stoletja. Njegovo razpoloženje krepitev in hormonske za uravnoteženje lastnosti je lahko tudi to, kar predstavlja za ugled, ki ima maca pri čemer je afrodiziak in nekatere študije majhnih merilu so pokazale, da je ugled utemeljen. Eden od teh študij, izvedenih v letu 2008, ki jih CNS Neuroscience & Therapeutics, so ugotovili, da lahko maca sposobna povečati spolno poželenje pri ženskah s povečanjem ravni v počutim dobro hormona serotonina v telesu, ki bi se ljudje počutijo bolj sproščeno in na enostavnost.

Ali veste, druge ugodnosti mace v prahu?

load...