10 semen, ki imajo fantastične koristi za zdravje | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 semen, ki imajo fantastične koristi za zdravje

10 semen, ki imajo fantastične koristi za zdravje

Semena so neverjetno trgovina prehrane, vendar je večina od nas jih uporabljajo le kot nadev za pecivo in kruh, ali pa jih lahko jedo občasno kot prigrizek. Semena dejansko vsebuje vse, kar je potrebno za nov obrat za rast, tako da bi ti nekaj o njihovi hranilni vrednosti povedati. Vsebujejo zdravih maščob, vlaknin, vitaminov in mineralov, in je tako lahko dodate semena za vaše redne prehrane. Če še niste ujeli na to, kako dobro semena so za vas, tukaj je deset najboljših semen, ki imajo neverjetne koristi za zdravje.

1. Bučna semena

Bučna semena so zelo svetlo okus in delajo super na solate zagotoviti malo krize, ali pa jih lahko samo jesti sami kot prigrizek. So dober vir omega - 3 maščobnih kislin in vsebujejo cink, ki bo pomagal podpreti vaš imunski sistem in magnezij, ki bo vaš srce močno in zdravo.

2. Konopljino seme

Konopljino seme so super za vodenje vaše lase in kožo zdravo, ker so dober vir tako omega - 3 in omega - 6 maščobnih kislin. Prav tako vsebujejo rastlinske sterole, ki so na rastlinski osnovi spojine, ki lahko znižajo raven holesterola v telesu. Če k temu dodamo dejstvo, da se zagotovi popolno beljakovino, in imate eno od desetih najbolj zdravih semen na planetu.

load...

3. Sončnična semena

Sončnična semena so popoln prigrizek hrane in se vam bo z rakom in starost požarov antioksidantov, kot tudi vitamina E, ki je ključnega pomena za kosti in zdravje kože. Sončnična semena lahko tudi razveselilo! Vsebujejo visoko raven magnezija, ki je tako učinkovita pri spodbujanju uravnotežene razpoloženje, ki ga uporablja, da se uporablja za zdravljenje ljudi, ki trpijo z depresijo.

4. Chia semena

Chia semena lahko posuto več žit za zajtrk, ki se uporablja pri peki ali dodajo napitke, in se izkazali za čudovito dodaten vir vlaknin. So veliko magnezija in kalcija, ki bodo pomagali, da bodo vaši zdravih kosti in so dober vir omega - 3 maščobnih kislin in beljakovin. Chia semena lahko tudi pomagajo upočasniti znake staranja, zaradi neverjetno visoke ravni antioksidantov, ki jih vsebujejo.

5. Sezamovo seme

Sezamova semena lahko naredimo več za vas kot okrasite burger figo! Vsebujejo sesamin in sesamolin, ki so lignani, ki lahko znižujejo holesterol in so dober vir bakra in mangana. Kot tudi številne prednosti za zdravje, sezamovo seme, ki segajo od znižanje anksioznosti za zaščito pred rakom, so tudi zelo dobro za vašo kožo. Sezamovo seme vsebuje visoke vrednosti cinka, ki pomaga proizvodnjo kolagena, ki bodo ohranile svojo kožo čvrsto in mlajši je videti.

load...

6. Lan semena

Lanena semena so eden od velikanov super-hrane v svetu semen. So eden najboljših virov topne vlaknine, ki lahko omilili apetit in uravnavajo raven sladkorja v krvi. So tudi dober vir alfa-linolenske kisline, ki je oblika srčnega zdrave omega - 3 maščobnih kislin. Študija raziskave, ki je bila objavljena v reviji Clinical Nutrition je pokazala, da lahko lanena semena zniža krvni tlak preveč, tako da bi bila dobra izbira za tiste, ki trpijo s hipertenzijo.

7. Granatno jabolko semena

Šipek semena so zelo dober vir antioksidantov, ki pomagajo zaščititi svoje telo pred prezgodnjim staranjem in pred nekaterimi vrstami raka. Dejstvo je, šipek semena so višje antioksidantov kot zeleni čaj in rdeče vino. Ta semena pomagajo zniževati holesterol v krvi in ​​pomaga preprečevati otrdelost arterij.

8. Marelice semena

Marelice semena ali jedrca so zelo hranljiva in vsebujejo zelo posebno sestavino, imenovano amygdalin ali vitamina B17. Amygdalin je vse, ampak je izginil iz zahodne prehrane, vendar je znano, da je zelo učinkovita pri preprečevanju raka. Marelice semena so tudi dober vir železa, fosforja in kalija.

9. Kumina Semena

Kumina semen dodati čudovit okus za indijski in mehiški hrani in so preveč paket močan prehransko udarec. Tradicionalno so kumina semen se uporablja pri zdravljenju prebavnih težav, saj stimulira proizvodnjo encimov, ki so potrebne za zdravo prebavo. So tudi dober vir železa, ki vam bo dal več energije in okrepiti imunski sistem.

10. Gorčično seme

Gorčično seme smo uporabili vso pot nazaj v svetopisemskih časih kot zdravilo za različne bolezni in so bogati z vitamini in minerali, vključno z mangana, fosforja, bakra in vitamina B1. So tudi dober vir vlaknin in omega - 3 maščobnih kislin.

load...