10 velikih izgovorov za jedo čokolade (temna čokolada) | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 velikih izgovorov za jedo čokolade (temna čokolada)

10 velikih izgovorov za jedo čokolade (temna čokolada)

Vsakdo se zdi, da je treba povedati, da ne jesti čokolado. Pravijo, da se boste na teži, bo to povzročilo breakouts, in to je slabo za vaše srce, kaj pa, če bi vam povedal, da uživanje čokolade, v zmernih količinah, seveda, v resnici je nekaj zelo pomembne koristi za zdravje? Seveda, munching svojo pot skozi celotno vrstico čokolade v eni seji morda ne bo tako dobra ideja, ampak nekaj kvadratov temne čokolade lahko tako dobro za vas, saj okus. Če ste chocoholic vendar vedno občutek krivde, ko se prepustite, tukaj je deset odlično izgovorov za sebe zdravljenje do neke temne čokolade.

1. To upočasni učinke staranja

Čokolada ne sme biti eliksir mladosti, vendar lahko zagotovo pomaga upočasniti proces staranja malo. Temna čokolada je odličen vir antioksidantov, ki se borijo proti prostim radikalom, ki povzročajo oksidativni stres. Obstajajo številne študije, ki so pokazale, da lahko porabijo antioksidanti upočasni nastop znakov staranja na koži.

2. Temna čokolada je dobra za srce in ožilje

Malo o tem, kaj vam je všeč pa si dober in to je zagotovo primer s temno čokolado. Jedo majhne količine temne čokolade ne škoduje svoje srce sploh; v resnici, to je zelo dobro za srce in ožilje. Temna čokolada pomaga ohranjati arterij prilagodljiva in se ne ustavi na belih krvnih celic oklepa na notranjih straneh arterij. To pomeni, da lahko uživanje temne čokolade pomaga ustaviti vaše arterije zamašitev.

load...

3. Temna čokolada lahko celo pomaga pri zaščiti pred soncem

Uživanje čokolade lahko celo pomaga pri zaščiti pred soncem. To ni zamenjava za ZF, vendar raziskovalci v Londonu, je pokazala, da je bila skupina testnih osebah, ki so prosili, da bi jedli temno čokolado vsak dan za tri mesece veliko bolj odporni na učinke sonca na kožo, kot udeleženci, ki so jedli brez čokolade na vse v tem času.

4. Temna čokolada zmanjšuje stres

Vsi smo vedeli, da jedo čokolado, da se počutite sproščeni in mirni, vendar sedaj obstajajo znanstveni dokazi, da dokaže pomirjujoč učinek, da ima čokolada na tvoji glavi. Švicarska raziskava je izkazalo, brez dvoma, da uživanje temne čokolade vsak dan znatno zmanjša količine kortizola, ki je stresni hormon, zato čokolada res je dober udobje hrane po vsem.

5. Temna čokolada je dobra za možgane

Tam je bilo veliko študij, ki so pokazale, da temna čokolada dobra za možgane. To lahko izboljša svoj spomin in izkazalo se je, da temna čokolada dobra za ljudi, ki okrevajo po kapi. Raziskave, ki jih Hopkins University Johns opravili so pokazale, da lahko uživanje temne čokolade pomaga, da se prepreči nadaljnja škoda, ki se pojavljajo na možganov po možganski kapi.

load...

6. Temna čokolada še bori zobno gnilobo

Verjeli ali ne, lahko čokolada dejansko preprečuje zobno gnilobo, ne povzročajo. Temna čokolada ima visoko teobromin vsebino, ki je alkalna snov, ki ubija bakterije, ki lahko povzročajo zobno gnilobo. To pa je treba, da je čokolada z visoko vsebnostjo kakava, čeprav, ali sladkor bodo preprečili ugodnosti teobromina.

7. Temna čokolada more preprečiti bolezni srca

Temna čokolada vsebuje sestavine, ki imajo močne protivnetne in antioksidativne lastnosti in da lahko pomaga pri preprečevanju si razvoj bolezni srca. V dolgoročni švedski študiji, ki je obsegal tri leta, je bilo ugotovljeno, da so ženske, ki enkrat ali dvakrat jedli temne čokolade na teden zmanjša tveganje za bolezni srca kar za eno tretjino.

8. Temna čokolada lahko pomaga pri preprečevanju raka

Visoke vsebnosti flavonoidov in antioksidantov najdemo v temne čokolade pomagajo preprečevati raka z bojem oksidativni stres, zmanjšuje vnetja, in inhibira delitev celic. Tam so bile številne študije, ki so uvrščeni temno čokolado visoko na seznamu raka boj živil, poleg stvari, kot so rdeče vino, česen in borovnice.

9. Temna čokolada lahko pomaga shujšati

Jedo čokolado, da izgubijo težo? Zdaj je na voljo nova ideja! Res je, čeprav. Očitno, če si pustil košček temne čokolade stopi počasi v ustih, približno dvajset minut, preden jeste obrok, da sproži sproščanje hormonov, ki bo povedal svoje možgane, da ste polni, tako da boste jedli manj hrane. To bo zmanjšalo tudi svojo željo za malico kasneje.

10. Temna čokolada izboljšuje cirkulacijo

Temna čokolada ima tudi zdravila za redčenje krvi in ​​lastnosti za preprečevanje strjevanja krvi, tako da bo pomagal izboljšati pretok krvi po telesu. Kot tudi za izboljšanje vaše polti in učinkovitost vaših mišic, bi bilo tudi izboljšati svojo vizijo. Raziskovalci na Reading University, v Angliji, je ugotovila, da je povečanje dotoka krvi v tvojih očeh, da uživanje temne čokolade vzroke, omogočila ljudem, da bolj jasno videti.

Ali veste, druge ugodnosti temno čokolado?

load...