10 veliko zdravilnih koristi ajde | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 veliko zdravilnih koristi ajde

10 veliko zdravilnih koristi ajde

Kljub svojemu imenu, ajde ni oblika pšenice in to ni niti pravilno žit. To je pravzaprav seme rastlina, ki so povezane rabarbare. Ajda se pogosto imenuje psevdo žita, ker se lahko uporabljajo za izdelavo moke, ki bi jih uporabili pri peki, ampak ajde je 100% brez glutena seme brezplačno rastlin. Priljubljenost ajde se je v 20. Stoletju, saj sodobni gnojila je gojenje navadne pšenice in koruze lažje. Danes pa, ajda se vrača kot zdrav, brez glutena, alternativa drugih žitnih zrn. Ajda je veliko vlaknin in beljakovin, vsebuje velike količine železa in magnezija in je tudi polna bolezni, boj hranil in vsebuje vseh osem bistvenih aminokislin, ki jih potrebujete v vaši prehrani. Tu so le deset od številnih koristi za zdravje ajde.

1. Znižuje krvni tlak

Ajda je lahko zelo koristno hrano jesti za ljudi, ki imajo visok krvni tlak. Seme je dober vir magnezija, ki povzroči sprostitev krvnih žil in tako olajša pretok krvi po telesu.

2. Vsebuje manj strupov kot večina drugih zrn, ki jih lahko kupite

Rastlina iz katere ajdove semena izvirajo je izredno odporna rastlina, ki raste v zemlji, da drugi zrna ne bo rasla. Ker raste tako hitro, kmetje ne potrebujejo uporabiti pretirane količine gnojil ali pesticidov na pridelek, tako da bo vseboval veliko manj od toksinov, ki vsebujejo številne druge poljščine.

load...

3. Bori inzulinske rezistence

Ajda vsebuje D-kiro-inozitol (DCI), ki je spojina, ki pomaga nadzorovati občutljivost za inzulin, ki manjkajo diabetike. V raziskavah, izvedenih v Kanadi, ki je bila objavljena v Journal za kmetijstvo in prehrano kemijo, je pokazala, da uživanje ajde znižuje raven sladkorja v krvi in ​​je lahko način za obvladovanje sladkorne bolezni.

4. Vztraja zdravje srca in ožilja

Ajda vsebuje veliko hranilnih snovi, ki so znani za zmanjšanje ravni holesterola in ohranjanje zdravja krvnih žil. To je dober vir niacina, folne kisline in vitamina B6, ki so vse zelo koristno za zdravje srca in ožilja. Te lastnosti ajde, skupaj s svojo sposobnostjo za zmanjšanje krvnega tlaka, pomeni, da je odlično hrano jesti, da bi se izognili srčnih napadov in kapi.

5. Pripomočki hujšanje

Ajda je lahko tudi zelo koristno živilo v prehrani vključujejo ko se trudijo, da izgubijo težo. To je veliko vlaknin, tako da vas napolni in ohranja počutiš polno za dolgo časa in je manj kalorij kot bodisi pšenice ali ječmena. Prav tako je dober vir beljakovin, ki vam bo dala energijo in pomaga graditi mišično.

load...

6. Zaščita pred rakom

Prav tako je menil, da lahko ajda pomaga zaščititi ženske pred nekaterimi oblikami raka, vključno z rakom dojke. Ajda vsebuje lignani, ki pomagajo uravnotežiti hormone v sistemu, še posebej v času menopavze, in to je verjel, da je razlog, zakaj ženske, ki jedo prehrane bogate v celih zrn, trpijo manjšo incidenco raka na dojki.

7. Bori depresije

Ajda vsebuje triptofan, osnovne aminokisline, ki jih telo uporablja pri proizvodnji počutili dobro hormona serotonina. Študije so pokazale, da bi lahko triptofan učinkoviti pri tako lajša simptome depresije in izboljšanje kakovosti spanja.

8. Ščiti kožo pred poškodbami sonca

Čeprav to ni zamenjava za zaščito pred soncem, ajda ne vsebuje spojino, ki bo pomagal zaščititi kožo pred poškodbami, ki jih sonce lahko povzroči. Ajda vsebuje visoke vrednosti rutin, ki zagotavljajo naravno zaščito pred sevanjem sonca in tako lahko pomagajo upočasniti znake staranja.

9. Neguje lase

Ajda vsebuje vitamin B6, znan tudi kot piridoksin, ki je bistvenega pomena za zdravo rast. Vitamin B6 je nekaj, da telo ne more shraniti, zato ga je treba redno dopolnjevati prek hrane, ki jo jemo in ajda je odlično sredstvo za dopolnitev vnos vitamina B6.

10. To je zelo dobro za prebavni sistem

Tako kot njegovi kolegi žita, ajda je zelo dober vir prehranskih vlaknin. Uživanje ajde bo redno pomoč v hrani prehod skozi vaš sistem pravilno in ustaviti razvoj zaprtje in druge prebavne motnje. Netopni vlaken, ki je vsebovana v ajdo zmanjša tudi nastajanje žolča v črevesju, ki bo za preprečevanje žolčnih kamnov tvorjenje.

load...