14 superfoods za povečanje vaše zdravje | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

14 superfoods za povečanje vaše zdravje

14 superfoods za povečanje vaše zdravje

Vsi si želimo, da bi zdravo izbiro prehrane, vendar pogosto, samo ne vem o tem, kaj zaloge, medtem ko delaš nakupih. Danes pa si poglejmo seznam superfoods, ki lahko pospešijo ne le svoje zdravje in imunski sistem, ampak tudi ta živila so zelo okusno. Začnimo:

1) Artičoke

Bogata z antioksidanti, lahko artičoke preprečevanje raka in srčno odliv in tudi lahko pomagajo znižati raven holesterola.

2) Borovnice

Borovnice lahko postane vaš zdrav in najbolj priljubljen prigrizek. Oskrbeti z vitamini in antioksidanti, borovnice so odličen vir vlaknin. Lahko dodate borovnice v svoje solate, jogurti, zdrave sladice in napitke.

load...

3) avokado

Avokado so obremenjena z vitamini, vlaknin in zdravih maščob. Jedo to čudovito sadje lahko pomaga pri preprečevanju sladkorne bolezni, raka, zniža raven holesterola in izboljšati celotno delovanje telesa. Dodate lahko avokado v svoje solate, sendviči, ali v svoje zelene zelenjave napitke.

4) Brokoli

Brokoli je odličen vir vlaknin, kalcija in vitaminov C in K. Eating brokoli lahko pomagajo ohraniti svojo kri zdravo in preprečevanje raka; kalcija v brokoli lahko okrepi kosti. Jesti brokoli surovo ali kuhano.

load...

5) špinača

Špinača ima visoko vsebnost vlaknin, vitamina A in K in železa. Bogata z antioksidanti špinači lahko povečajo vaš imunski sistem, upočasni proces staranja, preprečuje vnetja in srčne smrti. Velika vsebnost vlaknin v špinači lahko izjemno izboljša prebavo. Lahko dodamo špinačo v vašem solate, napitke, juhe in sendviči.

6) paradižniki

Obstaja veliko koristi za zdravje, ki lahko paradižnik ponujajo: paradižnik more zagotoviti svoje telo z vitamini A, B6, C, K, kalcija, magnezija, kalija in fosforja. Vitamini v paradižnik lahko prepreči proste radikale škodo, upočasnjuje proces staranja in preprečuje raka. Še ena prednost - to zelenjave je kalorij zelo nizka.

7) banane

Bogata s kalijem, antioksidanti, ogljikovih hidratov in vitaminov, banane so odlični, naravne energije ojačevalci. Banane lahko pomagajo zniževati krvni tlak, preprečuje težave s srcem, ščitijo celice pred prostim poškodbami radikalov, spodbuja zdravo kožo in lase. Osebno mi je všeč jedo banane; to je definitivno ena izmed mojih najljubših prigrizkov.

8) kivi

Ne samo, kivi, so zelo okusna, ampak tudi, da so super za vaše srce in za celotno srčno-žilni sistem. Bogato z vitamini A, C in E, lahko kivija pomaga preprečevati nastanek nevarnih krvnih strdkov in boju proti prostim radikalom, ki poškodujejo telesne celice. Rezina je kivi v vašo solato ali jesti, kot je.

9) Pesa

Obstaja veliko razlogov, zakaj bi morali vključevati pesa v vaši prehrani. Hranljiva in malo kalorij, lahko pesa vas oskrbi z naravno energijo in so super imunitete ojačevalci.

10) korenje

Vsi vemo, da je korenje zelo dobra za naše splošno zdravje. Malo kalorij, bogato z vitamini in vlaknine, korenje lahko zagotovo, da boste izgubili Wight, saj jih lahko napolnili brez tveganja za pridobivanje dodatnih funtov (en srednje korenja ima okoli 30 kalorij). Prav tako lahko korenje pomaga znižati raven holesterola, ki je zelo koristno za srce.

11) orehi

Velik vir vlaknin, beljakovin, omega - 3 in vitaminov, lahko orehi postane odličen dodatek za solate ali eden od vaših zdravo zgrabi-in-go prigrizki.

12) Med

Ne samo, medu lahko preprečijo bolezni srca in raka, saj je bogata z antioksidanti, ampak tudi draga ima antibakterijske lastnosti in lahko pomaga zmanjšati razjede, bolezni prebavil in pomaga pri kašlju. Poskrbite, da dodate nekaj medu v čaj.

13) lososa

Salmon - okusno, beljakovine bogata rib, z visoko vsebnostjo omega - 3 maščobnih kislin; lahko izjemno izboljša zdravje vašega srca in krepi imunski sistem.

14) oves

Velik vir vlaken, beljakovin, vitaminov in hranil ovsa lahko odlično in okusno zajtrk, še posebej, če zmešamo z orehi, jagodami in medom. Številne študije so pokazale, da lahko oves pomaga zmanjšati slabega holesterola, ne da bi to vplivalo dober holesterol. Tudi oves vsebujejo snovi, ki ščitijo pred boleznimi srca in rakom.

Upam, da si ugotovila, da ti zdravi nasveti prehranjevalne koristno.

Katere so nekatere druge Superhrana, ki vam je všeč, da vključi v svoje zdrave prehrane? Vas prosimo, da delite svoje misli v razdelku komentarju spodaj.

load...