Kaj povzroča rumene zobe? 10 pijač in hrane, ki povzročajo rumene zobe | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

Kaj povzroča rumene zobe? 10 pijač in hrane, ki povzročajo rumene zobe

Kaj povzroča rumene zobe? 10 pijač in hrane, ki povzročajo rumene zobe

Zobje lahko porumenijo iz dveh razlogov. Prvi je, da so vaši zobje pokrita z belo, zaščitno plast sklenine in, v daljšem časovnem obdobju, ki ga je mogoče nositi navzdol in izprane s kislimi živili. To je razlog, zakaj starejši ljudje pogosto rumene zobe. Drugi razlog, da se bodo vaši zobje porumenijo je zato, ker so postali obarvajo s hrano, ki jo jemo. Zanimivo je, čeprav je ne samo temne barve pijače in hrane, ki lahko povzročijo rumene zobe, in strokovnjaki pravijo, da lahko vsako živilo, ki lahko obarva belo majico, madež zobe. Tukaj je deset pijače in živila, ki lahko povzroči porumenelost zob:

1. Kava

Kava je eden največjih krivcev v našem seznamu hrane in pijače, ki lahko obarva zobe. Če vam je všeč vaše kave močna in črno, potem bi tudi lahko povzročilo vaši zobje videti rumeno. Edina rešitev je, da pijejo manj kave in dodajte več mleka z njim, ali da umila zobe po vsaki skodelici kave.

2. Curry

Če ste kdaj polil curry v stik z oblačili, potem boste vedeli, kako močno lahko madež. Če jeste veliko curry hrane, potem lahko na koncu z zelo svetlo porumenel obarvane zobe. Začimbe v vseh vrstah curry so zloglasne za povzročajo madeže.

load...

3. Vino... In ne samo rdeče vino...

Morda ste pričakovali, da bo rdeče vino madež zobe, vendar ste vedeli, da je belo vino ravno tako slabo? Vse vino vsebuje tanine, ki so rumene ali rjave polifenoli, ki lahko puščajo madeže na zobe.

4. Tea

Čaj ima številne koristi za zdravje, vendar pa madež zobe. Čaj je drugo pijačo, ki vsebuje tanine, predvsem črni čaji, kot je Earl Gray ali angleški zajtrk. Dobro, da lahko čaj narediti, čeprav, odtehta negativna dejstva, da se obarva zobe, tako da bodisi dal več mleka v čaju ali pa preklopite na zeleni čaj ali rastlinskih vrst, da bo madež manj.

5. Borovnice

Ni načina, da bi si želeli, da vas odvrne jeste borovnice, ker so tako hranljiva in popolnoma opremljen z antioksidanti. Tako dober, kot so za svoje zdravje, čeprav jih ni veliko za zobe. Da bi se izognili temne madeže, ki lahko borovnice povzročijo, samo ne pozabite, da v ustih vrtite okoli neke čisto vodo, potem ko ste jedli borovnice.

load...

6. Paradižnikova omaka

Ljubitelji testenin je treba paziti tudi, ker lahko paradižnikova omaka, ki je osnova za večino testenine omake, obarvajo tudi zobe. Eden od načinov, ki jih lahko ustavi hrano iz obarvanje zob je jedel zelenjavo, preden jeste omako. Zelenjava, kot je brokoli ali šparglji zagotoviti zobe z začasno prevleko, ki se bo ustavil paradižnikovo omako iz njih obarvanje.

7. Pesa

Pesa je ena zdrava hrana, ki lahko madež zob in da ne preseneča, glede na to, kako se lahko spremeni barvo urina preveč. Globoko rdeča barva pese lahko hitro madež zobe, tako, kot pri vseh teh živil, hitro Peder z nekaj vode po obroku njih bi bila dobra ideja.

8. Cola

Tu je še en dober razlog, da ne pije preveč soda; temne tisti bo madež zobe. Še en dejavnik v zobe barvanjem moč kola je, da ponavadi piti, da je zelo mrzlo in da lahko pogodbo zob in jih bolj porozne.

9. Balzamičnega kisa

To lahko okusno solatni preliv, vendar temna barva balzamični kis ne bo pomagal priti peneča bele zobe. Dobra novica pa je, da zelena solata, kot so zelenjava smo že omenili, zagotavlja zaščitno folijo čez zobe, tako da jedo nekaj listov zelene solate, preden zajema svojo solato v oblačenju.

10. Svetlo obarvana sladkarije

Svetlo obarvana sladkarije, ki jo je ljubil toliko kot otrok in zdaj si privoščite občasno, je še en velik zob obarvanje hrane. Umetna barvila, ki se uporabljajo pri tej vrsti sladkarij bo madež zobe in, seveda, vse, da se sladkor ne bo naredil zobe veliko dobrega, bodisi.

Kaj povzroča rumene zobe?

load...