Kakšne so koristi za zdravje pira? | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

Kakšne so koristi za zdravje pira?

Kakšne so koristi za zdravje pira?

Pira je žito, ki je polna hranilnih snovi in ​​to je ena izmed najstarejših gojenih rastlin v svetu. To je tesno povezano z normalno pšenice, in to ne vsebuje glutena, vendar se je hitro narašča v ugled, kot zdravo hrano, ker je neverjetno široko paleto hranilnih snovi, ki jih vsebuje, ki močno preseže tiste, ki se nahajajo v normalnem pšenice. Pira se lahko uporablja zelo veliko na enak način kot pšenica lahko in si lahko pecivo, kruh in piškote s pirine moke, ali pa lahko uporabite cela zrna kot alternativa za riž v jedi, kot so rižote. Pira je rezana del prehrane v nekaterih delih Evrope, v bronasti dobi, vendar pa je zamenjal normalno pšenice v srednjem veku. Danes pa, napisane se vrača kot zdravo hrano in tukaj so deset zdravstvene koristi napisane, ki so odgovorni za vse večjo priljubljenost.

1. Zmanjšuje holesterol

Visoka vsebnost vlaken napisane pomeni, da je lahko zelo koristno pri pomoči za nadzor ravni holesterola v krvi. En skodelica pirine moke vsebuje 19 gramov vlaknin in to vlakno prispeva hrano hitro skozi telo in omejuje količino slabega holesterola, ki se absorbira v kri.

2. Izboljša cirkulacijo

Še eden od velikih zdravstvenih koristi napisane je, da je nenavadno veliko železa in bakra. Ti dve minerali lahko bistveno izboljša cirkulacijo, ki bo prinesel več kisika do vitalnih organov v telesu. Železo in baker jih telo uporablja tudi za proizvodnjo rdečih krvnih celic, tako da jedo napisane lahko pomaga preprečiti anemijo preveč.

load...

3. Pomaga pri proizvodnji novega tkiva in mišic

Pira ima zelo visoko vsebnost beljakovin, in to je tudi dober vir mineralov fosforja. To sta dve od glavnih sestavin, ki jih telo potrebuje za rast novih tkiva, mišice in kosti. V bistvu, lahko beljakovine, ki jih boste dobili od jedo napisane jih telo uporablja za skoraj vsak pomemben telesni proces.

4. Spodbuja imunski sistem

Še eden od številnih koristi za zdravje, napisane je, da vsebuje čudovito hranilo - tiamina, za katerega je znano, da spodbudi imunski sistem in izboljša obrambo telesa pred okužbami in boleznimi. Pira je ena od le nekaj pridelkov žit, ki vsebujejo veliko zalogo tiamina in drugih članov skupine vitamina B.

5. Uravnava hormonski sistem

Pira je zelo dober vir niacina, ki pomaga uravnavati proizvodnjo hormonov v telesu. Žleze, ki proizvajajo hormone, ki se imenuje endokrinega sistema, je odgovoren za vse vrste pomembnih telesnih funkcij, od spolne sle, za tvorbo tkiva in je zelo občutljiv sistem, tako da ohranja dobro oskrbo niacina je ključnega pomena za vaše splošno zdravje in dobro počutje.

load...

Diabetesa 6. Nadzor

Za razliko od enostavnih ogljikovih hidratov, ki se nahajajo v sladkor in rafinirani moke, so kompleksni ogljikovi hidrati, ki jih najdemo v napisane ne povzročajo konice ravni sladkorja v krvi, ki so lahko nevarne za ljudi, ki imajo sladkorno bolezen. Uživanje napisane lahko pomaga uravnavati raven sladkorja v krvi pri diabetikih in stop ljudi, razvoj sladkorne bolezni na prvem mestu.

7. Izboljšuje prebavne zdravje

Vlakno na napisane, eden najvišjih vseh sort pšenice, bo prav vaš prebavni sistem v dobrem zdravstvenem stanju. Vlaknine ohranja hrano gibljejo skozi vaš sistem pravilno in da bo preprečilo veliko manjših prebavnih težav, kot so zaprtje in napihnjenost, pa tudi resnejše bolezni, kot so želodčne razjede.

8. Izboljšuje zdravje kosti

Uživanje napisane bo krepitev kosti in zobe in lahko pomaga preprečiti s starostjo povezane slabitev kosti v starosti in bolezni, kot so osteoporoza. Pira vsebuje zelo zdrav koncentracija mineralov, vključno selen, baker, magnezij in cink, ki so vsi v telesu, ki se uporablja ustvariti in okrepiti kostnega tkiva.

9. Preprečuje žolčnih kamnov

Visoka količina netopnih vlaknin v napisane tudi igra veliko vlogo pri preprečevanju žolčnih kamnov. Fiber ne samo povečuje hitrost, da hrana potuje po telesu, prav tako zmanjšuje količino žolčnih kislin, ki so proizvedeni v črevesju in preveč žolčne kisline, je tisto, kar lahko povzroči, žolčnih kamnov, da nastane.

10. Kontrole migren

Ena izmed čudovitih zdravstvene koristi, napisane je, da vsebuje visoke vrednosti riboflavina, ki je bilo dokazano, da se zmanjša pogostost in resnost migrenskih glavobolov. Samo bi dve unč pečen izdelek, narejen iz napisane vam z več kot 75% vaše dnevne priporočene količine riboflavina. Riboflavin prav tako igra ključno vlogo pri pretvorbi hrane v energijo, proizvodnjo antioksidantov v telesu in v presnovo železa v krvni obtok.

Ali veste, druge zdravstvene koristi, napisane?

load...