10 čudovitih prednosti eteričnega olja ylang ylanga | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Lepota nasvetov

10 čudovitih prednosti eteričnega olja ylang ylanga

10 čudovitih prednosti eteričnega olja ylang ylanga

Ylang ylang eterično olje je verjetno najbolj znan po svoji lepi, sladek, cvetlični vonj in se pogosto uporablja v difuzor kot način za osvežitev sobo. Rečeno je tudi, čeprav je, da ylang ylang eterično olje ima močne zdravilne lastnosti in da je mogoče umiriti um in pomaga oseba nadzorovati svoja čustva. Čeprav medicinske raziskave o učinkih ylang ylang eteričnega olja ne sme biti tako obsežna kot pri nekaterih drugih eteričnih olj, še vedno obstaja veliko dokazov, ki kažejo, da dejansko obstajajo, veliko stvari, ki Ylang ylang olje se lahko uporablja za in tukaj so samo deset čudovitih koristi ylang ylang eterično olje.

1. Uporabi antiseptično

Ylang ylang eterično olje se uporablja v Aziji že stoletja za zdravljenje manjših ran. Ima močne antibakterijske lastnosti in se uporablja za rane, skupaj z nosilnim oljem, bo boj vse okužbe in pomoč rana zdraviti. Menijo tudi, da imajo moč, da ubije bakterije, ki povzročajo tetanus.

2. Bori proti depresiji

Ylang ylang eterično olje se pogosto uporablja v aromaterapiji za svoje pomirjujoč učinek na um in se lahko uporablja za zdravljenje depresije. Čeprav nikoli ne sme uporabljati kot nadomestilo za uporabo predpisanih zdravil, ki se uporabljajo v difuzorju, je dejal, da lahko olje olajša tako anksioznosti in depresije.

load...

3. Znižuje krvni tlak

Številni eteričnih olj, vključno z ylang ylang olja, je dokazano, da imajo možnost za znižanje krvnega tlaka ljudi, ki trpijo zaradi visokega krvnega tlaka. V 2017 študiji, ki je bila objavljena v Evidence-Based komplementarne in alternativne medicine, so raziskovalci ugotovili, da udeleženci, ki vdihavanju vonj eteričnega olja je pokazala izrazito znižanje krvnega tlaka.

4. Zmanjšuje stres

Za sproščujoče lastnosti ylang ylang eteričnega olja se lahko uporablja tudi za zmanjševanje stresa. Po študiji, objavljeni v Rastlinska raziskave v letu 2006, v testih, ki vključujejo 40 udeležencev, je bilo ugotovljeno, da je olje močno sprostite tiste, ki so bili občutek simptome stresa.

5. Uporabite ga pri zdravljenju aken

Antibakterijske lastnosti ylang ylang eteričnega olja pomeni, da se lahko uporablja za zelo učinkovito zdravljenje aken. To je še posebej dobra novica za akne trpi s suho kožo, ker mešajo z vonjem prosti vlažilno kremo, da bo boj proti bakterijam, ki povzročajo akne, ne izsuši kože.

load...

6. To je afrodiziak

Ljudje v jugovzhodni Aziji so dolgo verjeli, da je ylang ylang Eterična afrodiziak. To je celo dejal afrodizijak lastnosti olja so tako močne, da lahko prebuditi strast in poželenje pri ljudeh, ki so izgubili svoj libido zaradi stresa ali bolezni.

7. Uporaba proti staranju toner za kožo

Prav tako lahko svoj ylang ylang toner eterično olje kože. Zmešajte skodelico kuhanega kamiličnega čaja s 5 kapljic ylang ylang eteričnega olja, pustite, da se ohladi, in jo uporabite kot vsak drug toner kože. To je bil uporabljen v Aziji že stoletja kot splošno izdelkov za nego kože in je znano, da bodo antioksidanti, ki jih najdemo v ylang ylang olje pomaga zaščititi kožo od nastopa znakov staranja.

8. Priboljški izpadanje las

Ljudje so poročali, da bo s pomočjo ylang ylang eterično olje za zdravljenje las spodbujajo rast las in zmanjša izpadanje las. Lahko bodisi dodamo nekaj kapljic olja na svoj redni šampon, ali si lahko masažo mešanico ylang ylang eteričnega olja in kokosovega olja v vaše lase in lasišče, ga pustite delovati 20 minut, nato pa sperite s toplo vodo in blag šampon.

9. Ima protivnetne lastnosti

Zato je menila, da ima ylang ylang eterično olje močne protivnetne lastnosti, zaradi česar je odličen za zdravljenje zavre. Za zdravljenje zavre, namočite krpo v toplo vodo in dodamo kapljico ali dve o ylang ylang olje in čajevca, in pritisnite težko na vrenja s krpo. To bo čisto zavre in zmanjša vnetje.

10. Ima proti plesni

Ylang ylang eterično olje se lahko uporablja tudi za zdravljenje glivičnih okužb, kot so stopala in lišajev športnika. Zmešajte nekaj kapljic olja z nosilnim oljem ali preprosto losjon, in nato vmasirajte v noge in ga pustite delovati čez noč. Olje bo boj za glivično okužbo, ki povzroča atletsko stopalo in pospraviti problem.

Ali ste vedeli, druge ylang ylang bistvene prednosti in uporabe nafte?

load...