10 čudovitih uporab in koristi eteričnega olja jasmina | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Lepota nasvetov

10 čudovitih uporab in koristi eteričnega olja jasmina

10 čudovitih uporab in koristi eteričnega olja jasmina

Jasmine rastlina ima lepo, nežno dišeče, belo rožo, ki lahko izpolni vrt s sladkim vonjem, in jasmin olje je eno od eteričnih olj, ki se lahko uporabljajo v masažo, aromaterapijo in je pogosto vključena v številnih lepotnih izdelkov. Avtohtone na Kitajsko in v severnih regijah Indije, je bila jasmin olje, ko se uporablja kot afrodiziak in da je le eden od neverjetno uporabe in koristi jasmina eteričnega olja, tukaj je deset več...

1. Izboljšuje razpoloženje

Eden izmed najbolj znanih koristi jasminovim eteričnega olja je njegova zmožnost, da ima pomirjujoč učinek na um. Glede na rezultate študije, ki jo je vonj opravila in okus in raziskovalnem Foundation v Chicagu, vonj jasminovim oljem povzroča telo, da se sprosti počutijo dobro kemikalije, ki zmanjšujejo tesnobo.

2. Pomaga povečati osredotočenost

Kot tudi umirjanje uma, lahko jasmin eterično olje pomaga tudi, da izboljšate svojo duševno osredotočenost. V eni študiji je bilo ugotovljeno, da je baseball igralci, ki so nosili jasmin dišeče trakovi med igro prekosila igralce, ki niso.

load...

3. To vas sprošča in vam lahko pomaga zaspati

Uporaba jasmina eterično olje v aromaterapiji lahko tudi blag sedativni učinek. Vonj sprošča celotno telo in olje se lahko uporablja za pomoč pri zdravljenju ljudi, ki trpijo zaradi nespečnosti. To je bilo tudi predlagano, da se jasmin anti-depresivne učinke na ljudi.

4. Ima antibakterijske lastnosti

Jasmin eterično olje vsebuje nekaj zelo močnih antiseptično, protivirusno in protibakterijsko spojin, vključno z benzil benzoat, benzaldehida in benzojske kisline, ki se lahko uporablja za zdravljenje okužb in ran.

5. Jasmine olje je super za kožo

Jasmine eterično olje mehča in vlaži kožo in to skupaj s svojimi antibakterijskimi lastnostmi, zaradi česar je idealno olje za uporabo v režim za nego kože, ki je lahko še posebej koristno za suho in dehidrirano kožo. To je najbolje, da uporabite jasmina bistveno olje razredčeno v nosilni olja, kot so mandljevo olje, avokadovo olje, šipka olja, jojobinim oljem ali sezamovega olja; 2% za redčenje običajno deluje najbolje, kar pomeni 12 kapljic eteričnega olja zmešamo v 30 ml nosilnega olja.

load...

6. Pomaga pri celjenju brazgotin

Jasmine olje se lahko uporablja za izboljšanje videza brazgotin in strij. Mešati s splošnim vlažilno kremo ali nosilno olje, je jasmin eterično olje je cicatrizer učinek, kar pomeni, da bo izginila brazgotine in madeži na koži, še posebej, če ga uporabljate redno.

7. To je naravni izkašljevanje

Jasmine eterično olje ima tudi naravne lastnosti, izkašljevanje, ki pomagajo, da očistimo sluz in zastojev, če imate prehlad. V kombinaciji z njegovo sposobnost, da se sprostite in mirno vas, to naredi Jasmine eterično olje je zelo hladno in gripi sredstvo, ki vam pomaga zaspati.

8. Jasmin olje kot afrodiziak

Jasmine eterično olje je tradicionalno uporablja na Bližnjem vzhodu in v Indiji kot afrodiziak. Kot tudi večje strasti in želja, je tudi menili, da se podaljša izkušnje pri moških in je bila uporabljena kot zdravljenje za prezgodnjo ejakulacijo.

9. Olajša proces poroda

Prav tako je dejal, jasmin eterično olje lahko olajša proces poroda. To je dejal, da lahko vonj iz olja okrepijo krčenje, medtem ko ob istem času, zmanjša bolečino doživeli med porodom. To je najbolje, da pred uporabo jasmina eterično olje, čeprav se posvetujte s svojim zdravnikom.

10. Lahko se uporablja kot vsestranski lepotni tretma

Jasmin eterično olje ima tako vse različne lastnosti, da so starodavni ga uporabljajo kot general, vsestransko, lepotni tretma za različne namene. Uporabili so jo dodate k svoji kopeli za mehčanje kože, jo uporabite kot zdravljenje las in, seveda, so ga uporabljali kot parfum preveč.

Ali ste vedeli, druge Jasmina eterično olje uporabo in koristi?

load...