10 zanimivih dejstev o kremah za kožo | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Lepota nasvetov

10 zanimivih dejstev o kremah za kožo

10 zanimivih dejstev o kremah za kožo

Vlažilne, kreme za roke, serumi in losjoni ant-aging... Vsi smo jih uporabljajo vsak dan, ampak koliko ste dejansko vedo, kaj delajo in kaj sestavine, ki so vsebovane v njih? Je res vredno porabi veliko denarja za drage izdelke za nego kože, ali bi bilo bolje uporabljati nekaj tako preprostega, kot je oljčno olje? Dober sistem za nego kože je prednostna naloga večine ljudi lepotnih režimov, tako da si oglejte na teh deset naključnih dejstev o kreme, ki jo uporabljajo, da bi vas lahko zanimalo.

1. Vlažilna vseh vrst bo pomagalo zmanjšati gube

Tudi najbolj osnovni vlažilne kreme bo pomagalo preprečiti linije in gube, ki tvorijo na koži. Specializirane anti-aging izdelki pa imajo posebne sestavine v njih, ki se uporabljajo za boj proti staranju, kot so antioksidanti, vendar vaša koža gube, ko izgubi svojo elastičnost in preprost dnevni vlažilec bo pomagalo, da odloži to.

2. Večina kremo, ki jo uporabljajo, ne vpije v kožo

Kozmetični podjetja trdo delati, da bi našli formule za kreme, ki bodo izboljšali hitrost absorpcije, saj je koža dejansko namenjen, da se stvari iz vašega telesa, ne pa jih potegnite noter. Ni pravi dokazov, da bi kateri koli več kot 60% tisto, kar velja za vašo kožo bodo absorbira, in za številne izdelke, je precej verjetno veliko manj kot to.

load...

3. Večina izdelkov za nego kože vsebuje konzervansov

Večina kreme za kožo, so na vodni osnovi, zato morajo imeti dodane ustaviti izdelkov razvajanja konzervansov. Sestavine večine kreme so: voda, mehčala in vlažilcev, ki pomagajo ohraniti kožo hidrirano ter olj in emulgatorjev, ki se izkažejo losjon v smetano.

4. Kaj peptidi storiti?

Peptidi, ki so vsebovani v številnih proti gubam kreme, so aminokisline, ki so rekli, da bi spodbujanje rasti novih kožnih celic in tako zmanjša videz gub na koži. So vsekakor koristen za vlaženje kože, vendar je njihova učinkovitost pri zmanjševanju gub je še vedno razpravlja nekateri strokovnjaki.

5. Kaj Retinol storiti?

Retinol je oblika vitamina A, ki je bilo dokazano, da je učinkovita pri spodbujanju elastičnost kože in tako zmanjša videz gub. Kreme, ki vsebujejo retinol, so na voljo v različnih koncentracijah in močnejše kreme so na voljo le z zdravnikom. Ženske, ki nameravajo na zanositev ali ki so noseče ne sme uporabljati retinola, kreme, ker obstaja potencialna nevarnost za dojenčke.

load...

6. Vlažilna ponoči deluje najbolje

Vlažilec ne gre samo za jutranjo lepotno rutino, saj deluje veliko bolje ponoči. Očistite obraz vsak večer in se uporablja vlažilno, in bo imel več časa, da absorbira in vlaži kožo bolje.

7. Piling naredi bolj učinkovito kreme za kožo

Pilingu kožo, odstrani odmrle kožne celice in omogoča novo kožo pod sijaj skozi. Redno luščenje bo ustavil tudi tiste odmrle kožne celice preprečevanja svoje kože kreme iz vsrka v kožo, tako da jih bo dala veliko bolj učinkovito. Če so odmrle kožne celice na koži, se mešajo tudi s svojimi kreme in zamašijo pore.

8. Kaj antioksidanti storiti?

Številne kožne kreme vsebujejo antioksidante, kot so vitamini A, C in E. Antioksidanti ščitijo celice v telesu pred poškodbami s prostimi radikali, ki so lahko vzrok prezgodnje staranje in raka. Koristi antioksidantov so znanstveno dokazano, tako da bo kreme, ki jih vsebujejo koristna, vendar pa lahko dobite tudi te antioksidantov iz živil, kot so sadje, oreščkov in zelenjave.

9. Lahko bi bilo treba uporabljati vlažilno kremo s SPF skozi vse leto

Sonce je tam vse leto, tudi če se ne žgoče vroče. Ena od največjih vzrokov za prezgodnje staranje kože, je izpostavljenost sončni svetlobi, tako da je treba z uporabo kreme, ki vsebujejo SPF ali je sončno zunaj, ali oblačno. Da bi preprečili sonce poškoduje kožo in povzroča gube, poglej za kreme, ki imajo število SPF vsaj 15.

10. Vse kreme za kožo niso enaki

Vse vlažilne in kreme za kožo niso enaki in jih je treba pozoren na tip kože, da je bil vaš vlažilec namenjen za. Ni vse kreme so primerne za vsak del telesa, bodisi. Koža na vekah, na primer, je zelo tanka in bo potrebovala kremo, ki je bil zasnovan posebej za ta namen.

load...