10 zanimivih dejstev o laseh | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Lepota nasvetov

10 zanimivih dejstev o laseh

10 zanimivih dejstev o laseh

Vsakdo jo ima večina od nas Obuzimati o tem, ampak koliko res veš o vaših las? To je stvar, ki krona vam glavo in da vam ni vseeno za marljivo s krtačenjem, šamponiranje in naprava ima nekaj precej neverjetno lastnosti, ki jih verjetno nikoli vedel. Torej, naslednjič, ko imate slab dan las in preklinjali svoje ključavnice, razmišljajo o teh desetih neverjetno in zanimivih dejstev o laseh, ki bi bi jo cenili le malo več.

1. Raste veliko hitreje, kot si mislite

Če menite, da je vzel veliko časa za rast las dolgo potem, bodite potrpežljivi, saj se povečuje veliko hitreje, kot si mislite. Hair dejansko raste na približno 0.33mm vsak dan, tako da če bodo vaši lasje samo za eno leto, bi zrasla 6 centimetrov. Kaj se bo upočasnilo napredovanje vaših las raste, čeprav je grobo ravnanje, ki ste ga in ponavljajočo se uporabo ogrevanih orodij dati. Če zdravljenje las slabo, boste prekinil in ga ne bo dobil priložnost, da rastejo zelo dolgo.

2. Ste izgubili okoli 100 las vsak dan

Ne skrbite o vseh tistih dlačic, ki jih najdete v svoj glavnik, to je popolnoma naravno, lasje pade ven vsak dan. Ena od zanimivih dejstev o laseh je, da se v povprečju, vsi smo izgubili med 50 in 100 dlake vsak dan, vendar ni potrebe za paniko, so začeli spet raste takoj.

load...

3. Naravnost lasje kodrasti

Vse dlake preobrate v njem, tudi tisto, kar se zdi, da je popolnoma ravne lase. Kot raste las, se razvija pletenine in je edina razlika med ravne in kodraste lase, je, da ima kodrasti lasje toliko preobrate v tem, da povzroča pogodbo dlak na sebi in da povzroča las curl.

4. Tvoji lasje lahko podpirajo dva slonov

Kljub vsem našim opozorilom o tem, kako hitro se lahko zlomi in poškoduje lase, je dejansko izredno močan za svojo velikost. Posamezen sklop las je lahko podpira 100 gramov teže, in vaše celotno glavo las, čeprav vam ne priporočamo, da poskusite, lahko podpirajo težo dveh slonov. To je vaše lasišče, da ne bi bila sposobna soočiti s težo.

5. En las lahko traja zelo dolgo časa

Še eden od zanimivih dejstev o laseh je, da, če ste zdravi lase pravico, lahko pa vam trajala dlje časa. Življenjska doba lasu lahko zelo močno razlikujejo, vendar v povprečju, bo las živel med štiri in sedem let. Zanimivo je, da, ko je las prišli do konca njegovega življenja, če potegnem ven, ti ne bo čutil.

load...

6. Las raste hitreje v poletnih mesecih

Ena od zanimivih dejstev o laseh je, da je toplejše vreme dobi, bo hitrejši vaši lasje rastejo. Rast človeških las je spodbujena s toplino, tako da, če se potrudiš, da rastejo lasje dolgi, ven bolj poleti, ali pa se je ogrevanje doma v zimskem času!

7. Las je elastičen

Las je zelo elastičen, zato se lahko raztegnejo in se nato vrne v prvotno dolžino. Ko lasje zmoči, njeno elastičnost poveča še dlje in mokre lase lahko raztezajo tudi do trideset odstotkov, ne da bi se poškodovala. Wet las je šibkejša, čeprav, tako da, če ga potegnite predaleč, bo to lažje, kot bi suhe lase prekinil. Medtem ko smo na temo las elastičnosti, svetlejše barve vaših las, bolj elastična, da bo.

8. Rezanje las ne pomeni, da raste hitreje

To ni nič drugega kot mit, ki pravi, da je rezanje las omogoča rastejo hitreje in da ne bo nobene razlike za stanje vaših las, bodisi. Znižanje lasje bodo, seveda, neaten vaše lase in odstranite uvijanje in razpokane vrhove, ampak vaši lasje bodo nadaljevali narašča z enako hitrostjo, ali jo zmanjšati, ali ne.

9. Imamo las na naši glavi za dober razlog

Imamo las na glavi za zelo dober razlog. Za razliko od preostalega telesa, naše glave nimajo nobene plasti maščobe, da jih izolirati pred mrazom in da je zato lahko izgubimo toliko telesno toploto prek naših glavah. Imamo las na glavi kot nadomestilo za to pomanjkanje izolacije, da nekaj te toplote v.

10. Znanstveniki lahko pove veliko o vas, ki jih je videti na laseh

In končno, ena od zanimivih dejstev o laseh, da jih je videti na osnovno strukturo vaših las, bi forenzični znanstvenik lahko povem kakšno hrano ste bili prehranjevanja, kaj pijete, in celo izvedeli o nekaterih vaših izbire življenjskega sloga. En las z glave se lahko sedaj uporablja za povedati, ali je oseba sprejela nobenih prepovedanih drog preveč, da bi ga bilo mogoče uporabiti za zagotovitev dokazov v preiskavi.

Ali veste drugih zanimivih dejstev o laseh?

load...