10 živil, ki vam lahko pomagajo imeti bolj zdrave, močnejše in daljše lase | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Lepota nasvetov

10 živil, ki vam lahko pomagajo imeti bolj zdrave, močnejše in daljše lase

10 živil, ki vam lahko pomagajo imeti bolj zdrave, močnejše in daljše lase

Tako kot drugod po telesu bodo vaši lasje koristi za vaše jesti zdravo in uravnoteženo prehrano. Tako vaši lasje in nohti so sestavljeni iz keratina (vlaknenih strukturne beljakovine) in, medtem ko ne obstaja ena sama čudno hrane, ki jih lahko jeste za pomoč pri spodbujanju rasti keratin, obstajajo nekatera živila, ki bodo pomagali zagotoviti hranila, ki jih potrebujemo za zdravo glavo las. Tukaj je deset živila, ki vam lahko pomagajo imeti zdravo, močnejše in daljše lase:

1. Jajca

Jajca so odličen vir beljakovin, ki jih potrebujete za lepe lase in jih vsebujejo tudi žveplo, cink in železo, vsi, ki so potrebne za spodbujanje zdravega delovanja lasnih mešičkov. Železo je še posebej pomembno hranilo za las, saj je pogosto pomanjkanje železa, da je vzrok za izpadanje las.

2. Salmon

Losos je še en neverjeten hrana za zdrave lase. Losos je bogat vir omega - 3 maščobnih kislin in okoli 3% vaših las je sestavljen iz njih. Kot tudi maščobne kisline, losos vsebuje tudi vitamin D in beljakovine, ki sta potrebni za močne in zdrave lase.

load...

3. Temno zelena zelenjava

Zelenjava je dobra za vas na različne načine, vendar so temno zelene sorte so še posebej dobro za lase. Zelenjava, kot so brokoli in špinača so tisti, ki gredo za, ker vsebujejo veliko vitaminov C in A, ki pomaga, da proizvajajo sebum v lasišču.

4. Voda

Voda ni nujno živilo, vendar je še vedno zasluži mesto v našem seznamu živil za zdrave lase. Bivanje hidrirani je pomembno za dobro zdravje vaše celotno zaseden in tudi pomaga prevoz hranil, da govorimo o tukaj v tem članku, da vaše lase foliklov.

5. Orehi

Orehi so tudi super za vaše lase, saj pomaga, da ga zaščitijo, kot ga neguje. So le matica, ki je pomemben vir omega - 3 maščobnih kislin in so tudi vam z vitaminom E in biotin, ki pomagajo zaščititi vaše lase pred poškodbami, ki jih povzročajo okoljski dejavniki.

load...

6. Rastlinska olja

Nevarnosti preveč maščob, so znana, vendar če ne boste dobili dovolj, se lahko vaši lasje postanejo suhi in krhki, in se bo lažje prekinil. Prepričajte se, da ste dovolj porabijo zdravih olj, kot so olivno olje in sončnično olje, se prepričajte, da vaši lasje ne izsuši.

7. Sladki krompir

Sladki krompir je še en super hrana za zdrave lase. Brez dovolj vitamina A v vaši prehrani, lahko vaše lasišče postane suha in srbeča in se lahko pojavi prhljaj. Sladki krompir so bogate z beta karotenom, ki vaše telo spremeni v vitamin A. Vitamin A je potreben za vsako celico v telesu in tako prispeva k proizvodnji naravnih olj v vašem lasišču.

8. Rozin, oves in banane

Rozine, oves in banane so vsi dober vir kremena, ki lahko pomagajo izboljšati debelino las. Prav tako pa tudi pivo, ampak da je treba popiti le v zmernih količinah!

9. Borovnice

Borovnice pogosto dobijo omembo v naših seznamih zdravih živil, in to je nekaj zelo dobrih razlogov. To malo sadja je prava hrana superheroj in je pakiran z vitaminom C, ki potrebuje svoj las, če želite, da se prepreči zlom.

10. Ostrige

Še en mineral, ki je bistvenega pomena za zdrave lase je cink, ki lahko pomagajo preprečiti izpadanje las in ustavi lasišču postala suha in luskasta. Samo tri unč ostrige, vam bo skoraj 450% vašega dnevnega priporočenega vnosa cinka in vam z dobro dozo proteina, ki potrebuje vaše lase.

Ali veste, nekatere druge hrane za zdrave lase, da bi se morali vključiti v naši prehrani?

load...