Kako bolje organizirati svoje življenje? 10 nasvetov | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Ličila nasveti

Kako bolje organizirati svoje življenje? 10 nasvetov

Kako bolje organizirati svoje življenje? 10 nasvetov

Življenje na koncu pride na vrhu vseh nas do točke, kjer se počuti, kot da smo na pravi nered. Gremo spat ob različnih časih vsako noč, spotaknili iz postelje ob različnih časih zjutraj, bo prhe ko drugi gredo v posteljo, plačilo računov pozno, pozabi vse o tem srečanju smo imeli z našim prijateljem, in tako naprej.

Organiziranje svoje življenje, ko je že ušel iz nadzora je lahko naporno. Še več, nekateri od nas preprosto ni rojen organizirani! Najboljša stvar v tem primeru je, da model ljudi, ki so bili rojeni organizirati in posnemajo svoje navade. V tem članku smo zbrali 10 svojih najboljših nasvetov za organiziranje vaše življenje na bolje. Oglejmo si oglejte!

Napišite stvari navzdol

Lahko poskusite in ne pozabite, vse, kar je v vaši glavi, od rojstnega dne svojega najboljšega prijatelja na razgovor za službo, ampak tvoja glava bo sčasoma dobil malo megleno. To preprosto ni najbolje spomnimo vse podrobnosti!

load...

Bolje je, da napišete stvari navzdol. Najboljši organizatorji ne živijo v njihovih glavah; jih nosijo pero okrog z njimi in so samo številke in datume navzdol. To ni čarovnija, da se spomnijo vsega - to je samo navaden zdrava pamet.

Če ste verjetno izgubila zapiske, da ste zapisali, lahko uporabite računalnik ali namesto pametni telefon. Obstaja veliko aplikacij, ki jih lahko prenesete za te stvari.

Naredite Back-Ups

Ste že kdaj izgubili zelo pomemben dokument, ker je računalnik zamočil? Res imajo. To je res neprijetno! Čeprav boste dobili sočutje od mene, ne boste dobili sočutje s sodelavci, ki imajo radi, da bo dovolj časa, vam pove, da ste "bi morala biti podprta."

load...

Ja, od zdaj je čas, da začnete varnostno vse pomembne navzgor, iz vaših fotografij na vaše finančne evidence in datotek.

Ustvari Roki

Veliko nas ne marajo roke pri delu, še posebej, če je to nekaj podobnega roku 24 ur. To nas postavlja pod pritiskom in nas težje delo - toda to je bistvo!

Če nimaš roke, niste odgovorni za vsakogar. Zato, da ne ravno preživijo pridobivanje organizirali svoj čas.

Se držite nekaterih rokov vam bo pomagal ostati bolj produktivni. Boste dobili vse, kar je naredil dvojno hitro in vaš nered življenje bo nenadoma začel iskati veliko čistejši.

Odlašajo produktivno

Veliko ljudi, ki vam bo povedal, da nikoli ne odlašajo. "Zavlačevanje je slabo!", Bodo rekli. "Onemogoči Facebook!" Bodo svetovali.

Toda odlašanje se bo zgodilo na neki točki ali drugo, in to je bolje, da si priznam in odlašajo produktivno.

Kaj mislimo s tem, da se boste dogovorili za dan, tako da dejansko vključuje nekaj minut tu in tam za odlašanje. Recimo, da ste jih načrtovali za čiščenje za eno uro sledi deset minut odlašanje. Ta vrsta načrtovanih odlašanje je veliko bolj produktivno kot spontano odlašanje deset minut v vašo čiščenje uro.

Načrtujte svoj dan tako, da so vaše naloge, ločeni s kratkimi blokov odlašanja, vendar se prepričajte, da omeji svoj čas. Ko vaši deset minut otresanje s Facebook je gor, je gor.

In ne v spletnem klepetu v času vašega deset minut odmora, saj je to vas bo tam dlje!

Naj bo vaš gesla na varnem mestu

Včasih sem bil arhetipski vrtoglavico blondinka, ki so izgubili vse, od svojih ključev na glavi.

Prav tako sem se pozabil moja gesla ves čas.

Najboljši nasvet sem bil že kdaj bil, da uporabite isto geslo za vse.

Ampak, če že uporabljate različna gesla, da je skrajni čas, da si jih zapisali in jih hranijo na varnem mestu. Tako vam ni več zbudil sredi noči kričal "KAJ JE MOJ PIN ?!" po slabe sanje.

Ja, sem to naredil enkrat.

Čisto As You Go

Kolikokrat ste zaužili obrok in zapustil mizo, ne da bi za čiščenje posode?

"Jih bom naredil kasneje," pravite, preden sedel gledati nekaj televizijo.

Če to storite na zajtrk, večerja in kosilo, boš ostane z umivalnikom polno jedi po 7 pm. Kaj se zgodi potem, je, da si verjetno ne počutim kot jih pranje vse nocoj, zato jih pustite do jutra.

In potem jih še pustite do naslednjega dne.

Če želite končati stvari iz kopičijo, da je veliko bolje, da samo čisto, kot greš. Takoj, ko ste končali zajtrk, čiščenje jedi. To traja manj kot minuto in vam prihrani veliko glavobol kasneje.

Znebite se stvari, ki jih ne želite

Veliki Tyler Durden nekoč dejal v Fight Club, da "stvari, ki jih imajo v lasti na koncu nas ima v lasti." To je tako res za veliko nas. Smo se kopičijo toliko stvari, ki nas je v bistvu ima v lasti.

Toda koliko od stvari ali res potrebujemo? Ali obstaja nekaj stvari, ki jih lahko vrgel stran, morda?

Ne Multitask

Ljudje so ponosni, ko nam povedo, da lahko multitask, kot da je velika spretnost. Ampak večopravilnost pomeni, da si ne daje eno stvar vso vašo pozornost, in to ponavadi pomeni, da boste za padec na obeh stvari.

Vedno eno stvar naenkrat. To je manj stresno.

Dal vse na svojem mestu

Moj prijatelj mi je nekoč vprašal, zakaj kuharji tako hitro delo.

"Seveda, nihče ne more kuhamo toliko večerje da hitro," je dejala.

Zato sem vprašal kuhar prijatelja, kaj je skrivnost trgovine.

"Mi smo dal vse na svojem mestu," je dejal z skomignil.

Prenos vse na svojem mestu, je super način, da pospeši svoje življenje in bivanje organiziran. Ko je vse jasno označeni in razvrščeni po kategorijah, vrsto ali barvo, ki jih ne potrebujete več, da preživijo starosti poskuša najti nekaj.

Pojej zajtrk

Zajtrk je odlična iztočnica za začetek dneva. Ko imate zajtrk, ste prepričani, da je dan dobil off organizirano, znano in pravilno začetku.

Ko preskočite zajtrk, ker ste v naglici, ste že nered. Ta določa povsem napačen signal za preostanek dneva.

load...