Kako ohraniti rože sveže dlje? | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Ličila nasveti

Kako ohraniti rože sveže dlje?

Kako ohraniti rože sveže dlje?

Sveže rezano cvetje so odličen način, da bi nekaj barv in svežine poletja v vašem domu, ampak vse prehitro, se povesile in začeti umreti. Obstaja pa nekaj preprostih načinov, ki jih lahko naredite rezano cvetje trajajo veliko dlje. Če se zdi, sveže cvetje, ki jih prinašajo v vaš dom do zadnjega časa sploh, berite naprej, mi pa vam bomo dali deset veliko nasvetov o tem, kako da bo vaše sveže cvetje trajala dlje časa.

1. Vodka

Ena od največjih sovražnikov rezanega cvetja so bakterije, ki se lahko gradijo v vodi. Za ustavitev te bakterije iz vzreje, dodajte nekaj kapljic vodke v vodo skupaj z žličko sladkorja. Sladkor bo nekaj prehrane za rože in vodka bo ohranil bakterije pod kontrolo. Za najboljše rezultate, spremeniti vode na dan in dodamo vodko in sladkor, da vsakič, ko to storite.

2. Hairspray

Hairspray bo vaš cveti videti lepa za več preveč. Takoj ko dobiš šopek rož, daje spodnji strani cvetnih listov zelo lahek sprej za Hairspray. Pustite cvetje z glavo navzdol, medtem ko je lak za lase posuši in jih nato postavite v vazo. Izračunom stroškov Hairspray bo zaščito cvetnih listov iz zraka in jih ohraniti svež dlje.

load...

3. Bleach

Drug način premagati problem bakterij je dodati majhno količino belilo v vodo. Bodite previdni, da ne dodate preveč belila, čeprav, ali boste zelo hitro ubil rože. Vse, kar potrebujete, je približno tri četrtine žličko belilo za uničenje bakterije in žličko sladkorja, da jih krmo. Da bodo prenehali voda postaja motna in se bo še naprej rože videti sveža dlje časa.

4. Trše stebla

Če se strdi stebla cvetja, preden jih dajo v vodo, se bo povečala hitrost, pri kateri je voda sestavljena skozi stebla v cvetje samih. Če želite to narediti, odrezani približno četrtino palca na dnu stebla na 45 stopinj. Nato dal cvet v toplo vodo za nekaj minut, nato pa jih pustimo na hladnem, da se posuši, preden jih damo v vazo.

5. Jabolčni kis

Tu je še en velik trik za ohranjanje sveže cvetje dlje in tokrat smo z jabolčni kis, da bakterije v vodi pod nadzorom. Tako kot v mnogih drugih čudovitih uporabe za jabolčnega kisa, bo njegova kislost imejte sveže cvetje videti veliko preveč. Samo dodajte dve žlici kisa in žličko sladkorja v vodo in naredil isto vsakič, ko spremenite vodo.

load...

6. Naj bo vaš vaze čist

Če uporabljate vazo redno, boste dobili kopičenje škodljivih bakterij v njem in da bi tisto, kar je povzročilo vaše cvetje, da umrejo tako hitro. Da bi vazo čisto dober, ga napolnite z vročo vodo in nato dodamo žlico kisa in žlico sode bikarbone. Očistite notranjost vazo z mešanico, nato pa jo sperite, preden si dal nove cvetje.

7. Aspirin

Tale je star, preizkušen in zaupanja vreden, tako da rože sveže, in to je več kot le stare žene zgodbo. Dodajte zdrobljen aspirin na dnu vaze in nato dodamo vodo. Spremenite vode se vsakih nekaj dni, dodal še en zdrobljenega aspirin vsakič, in boste presenečeni, koliko časa vaši sveže rezano cvetje lani.

8. Naj rože proč od televizorja

Najboljši kraj, da se vaš rezanega cvetja, da jih je videti dobro, je v razmeroma hladnem, ampak nekje z veliko svetlobe. Hranite jih proč od naprav, ki bi lahko dobili toplo, kot so računalniki in televizijo. Prav tako bo škropljenje cvetni listi cvetja na dan z lahkim megle vode pomaga, da jim je videti sveža preveč.

9. Odstranite vse spodnje liste na

Preden si urediti svoje cvetje v vazi, vedno odstranite vse spodnje liste na to, da ni listi sploh v vodi. Če pustite vse liste v vodi, da se bo hitro začnejo razpadati in bakterije hranjenje na listi bo ubil rože, tako, kot da bi jih položili cvetje v vazo polno stoječe vode.

10. Bakreni kovanci

Nekateri ljudje pravijo, da bo dajanje bakren kovanec na dnu vazo podaljša življenjsko dobo cvetja. Rečeno je, da baker prodira vodo kislinsko, ki bo ustavil bakterije pomnoži. Za končno trik za hranjenje svoje rezano cvetje, mnogi pravijo, da je dodal nekaj soda, kot so limonade ali Sprite, v vodo se bodo naprej cvetje živi dlje.

Kako ohraniti rože sveže dlje? Kateri so vaši najboljši nasveti?

load...