Kako postati super produktiven in doseči uspeh? | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Ličila nasveti

Kako postati super produktiven in doseči uspeh?

Kako postati super produktiven in doseči uspeh?

Ker bo vsak uspešen oseba, vam povem, da je zelo velika razlika med biti zaposlen in biti produktivna. Lahko se teče okrog v krogih ves dan delaš stvari in še vedno dejansko dobil nič storiti na vseh. Torej, kako obrniti ves trud v uspeh? Kako ste prenehali biti zaposlen in začeti postaja produktivni? Če so to vprašanja, ki ste se sprašujete, berite naprej, saj imamo deset veliko nasvetov, ki vam bodo pomagali postati super produktivna oseba.

1. Prednostno

80 - Pravilo 20 se je izkazalo, da je res tako veliko krat, še tako veliko ljudi prezreti dejstva, da bo 80% vašega uspeha prihajajo samo iz 20% vaših prizadevanj. Z vidika osebne produktivnosti, 80 - pravilo 20 preprosto pomeni, da bi morali osredotočiti svoja prizadevanja na stvari, ki vam bo prinesla največje rezultate. Z drugimi besedami, razvrščati obremenitev, tako vas, da boste dobili pomembne stvari narediti najprej.

2. Izogibajte spletnih motenj

Če niste pred računalnikom, potem ste verjetno pametni telefon v bližini, in tako je lahko zelo moteče, ko se trudijo delati. Izklopite e-poštna obvestila in obvestila Facebook in dal na stran za določeno časovno ukvarjajo s stvarmi, kot je ta. Če ste nenehno namakanjem v od stvari, kot so e-pošte, boste izgubili vso vašo pozornost in se nikoli ne storiti ničesar.

load...

3. Priti v rutino

Uspešni ljudje so vedno nastavljeni rutine delajo z. Oni vstati ob istem času vsako jutro imajo kosilo ob istem času, in počnejo stvari, kot o svojih oblačila za naslednji dan, večer pred tem. Ob fiksne rutine za vse vsakdanje, dneva v dan je, lahko naloge zvok res dolgočasno, vendar to pomeni, da lahko bolje načrtovati svoj dan in ne izgubljajte časa razmišljam o stvareh, kot so, kaj obleči, ali kaj čas za kosilo.

4. Claw nazaj tiste zapravlja minut

Lahko izboljša svojo produktivnost, ki ne dovolite dragoceni čas zdrs proč od sebe. Če dodate ves čas, da je izgubljen čaka na sestanke, da se zgodi, da so se z zamudo, ki je sedel v salonu letališču, ali pa čakajo na nekoga, da vas pokliče nazaj, bi verjetno ugotovili, da znaša precej veliko. Hranite seznam vseh stvari, ki jih morate storiti z vami ves čas in izpolnite tiste rezervne trenutke dobili nekaj manjših nalog na vašem seznamu opravil, kadar koli lahko.

5. Ali eno stvar naenkrat

Multi-jemanje preprosto ne deluje, in da je bilo dokazano, veliko krat več, v številnih študijah. Ti bodo dobili veliko več narediti, in boste uživali svoje delo več, če se osredotočiti samo na eno nalogo naenkrat. Morda se počutite, kot ste dobili veliko jih večopravilnosti opravljeno, ampak v resnici, vsak od teh nalog, ki jih poskušamo storiti istočasno vas bo trajalo dlje, kot ste jih naredili eno naenkrat.

load...

6. Ne izgubljajte časa odlašati

Če ne bo vaš um, kako iti o reševanju naloge, ne preživijo preveč časa skrbi o tem, priti na in nekaj drugega. Boste morali odločiti na neki točki; ne moreš spraviti stvari off za vedno, ampak vsaj lahko počne nekaj drugega produktivno, medtem ko razmišljajo o bolj pomembnih izjemno nalogo.

7. Delo v majhnih paketih

Ti bodo delovale bolj produktivno, če to storite kratke izbruhe, namesto da poskušajo delati za ure na koncu. Strokovnjaki se strinjajo, da je optimalna količina časa, ki bi morali delati v eni potezi 25 minut, po katerem bi morali traja kratek, pet minut, odmorov in vsaki dve uri, morate vzeti daljši odmor, približno petnajst minut. S tem boste ugotovili, da imate veliko več energije in navdušenje za delo, ki ga opravljate in boste bolj produktivni.

8. Razumeti svoje konicah

Moral bi poslušati svojega telesa in razumeti, ko ste na vrhuncu in ko potrebujete počitek. Nekateri ljudje bolje zjutraj delajo, drugi pa delajo tudi v večernih urah. Načrtujte svojo delovno obremenitev, tako da vam najtežjih nalog v času svojega vrha času izvedbe in manj davčnih tiste, ko veste, da boste imeli manj energije.

9. Naredite seznam

Produktivni ljudje so običajno veliki oblikovalci seznam. Začnejo svoj dan s seznamom opravil in vodijo ta seznam posodablja, saj gredo skozi dan. Prav tako uporaba seznamov zapisati ideje in spominske tekačem. Če pišete stvari navzdol, vam ni treba obremenjevati svoje možgane poskuša spomniti vse in lahko nadzorujete vaš delovni urnik veliko bolje.

10. Vedeti, kdaj prenehati

Uspešni ljudje ne zmagati na vse, vendar pa poberem svoje bitke modro in vedo, kdaj prenehati. Če ste vzeli na nekaj, kar ni mogoče zaključiti pravočasno ali celo, da jih ni mogoče zaključiti sploh, prosite za pomoč zaprosi ali za podaljšanje časa. Če opravljajo glede z nalogo, da se ob predolgo, boste zapustili druge pomembne naloge nedokončane, kot dobro. Včasih je bolje, da zaprete, medtem ko so pred in dobite na nekaj bolj produktivno, ki vam bo prinesla nekaj hitrejše rezultate.

load...