10 dobrih razlogov, da bi bili manj presojni | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Motivacija

10 dobrih razlogov, da bi bili manj presojni

10 dobrih razlogov, da bi bili manj presojni

Kolikokrat so vaši prvi vtisi o osebi, izkazalo, da je povsem narobe? No, to je samo eden od razlogov, zakaj sodeč osebo ni nikoli dobra ideja. Vsi sodimo ljudi, je povsem naravno, vendar pa obstaja veliko razlogov, zakaj pa ne, in tu naj bi se le deset od njih.

1. Vsakdo je drugačen

Samo zato, ker ti je všeč nekaj, to ne pomeni, da vsi ostali volje. Vsak človek je posameznik, in tako dolgo, kot je njihova izbira ne škodujejo drugim, bi morali vsi spoštovati tiste odločitve, ki jih naredijo. Kot pravijo: "Živi in ​​pusti živeti."

2. Ne moreš soditi nastopov

Ena od največjih napak, ki jih ljudje naredijo, je, da presodi ljudi po zunanjosti. Ne, ne moreš povedati takoj kdo je oseba, ki jih je znižanje njihovih oblačil ali kako nositi svoje lase. To je le površno sliko in to ne daje navodila sploh za osebo, ki je pod njim.

load...

3. Ne bi rad, da bi sodil sam

Preden se soditi na nekoga drugega, bi morali razmišljati o tem, kako bi se počutili, če nekdo to naredil za vas. Nikoli ni lepo, da je treba oceniti kot so te sodbe redko prav, tako, stori drugim, kot bi si jih da narediti k vam.

4. Nihče ni popoln, tudi ti ne

Nihče od nas ni popoln in nihče od nas nikoli ne bo. To je enostavno, da bi našli napake v drugo osebo, zaznavajo ali resnična, potem pa boste imeli tudi nekaj tistih, tako da morda bi bilo bolje videti popraviti nekaj svojega.

5. Ti redko videti celotno sliko

To je zelo redko, da vidite celotno osebo ali spoznajte jih dovolj dobro, da soditi o njih. Kar vidite, je le posnetek osebe, ali tisto, kar hočejo, da boste videli, in da se lahko zelo razlikuje od osebe, ki so v resnici.

load...

6. Lahko bi bilo narobe

Ste kdaj pomislili, kaj bi bil učinek je, če presodi osebo nepravično? Lahko bi izgubili dobrega prijatelja ali izgubili prijatelja, ki bi jih imel. Lahko bi tudi poškodoval nekoga zelo globoko s pripombami, ki so lahko v celoti neutemeljena.

7. Boste zmanjkalo prijateljev hitro, če ste hitro soditi 

Če bi ljudje začeli razmišljati, da ste preveč obsojajo, bodo začeli odmikati od vas. Dober prijatelj je nekdo, ki vam ne soditi sploh, in poslušati, kaj imate za povedati. Bi zaupam v presojanja osebi?

8. Strpnost je sveta iti okrog

Vsi moramo priti skupaj s seboj in tolerirati razlike drug drugega, je edini način, da se lahko zgodi. Vsi smo različni in vsi delamo napake, tako, sprejmite to v drugih in jo bodo sprejeli v vas.

9. Kaj je reči, da so vaši standardi prave?

Z sodeč nekoga, ki ga je ob predpostavki, da so vaši standardi, ali vaša prepričanja prave. Ste lahko tako prepričani, da niso prav in vi ste tisti, ki je narobe?

10. Ne sodite moje poti, če nisi hodil moje potovanje

Ti res nimajo pravice soditi življenje druge osebe, ker niste živeli sami. Ta slavni citat povzema razloga, da ne soditi drugih ljudi, popolnoma pa je tudi razvidno, zakaj vas ljudje ne bi smeli soditi.

load...