10 razlogov, zakaj bi morali porabiti več denarja za izkušnje | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Motivacija

10 razlogov, zakaj bi morali porabiti več denarja za izkušnje

10 razlogov, zakaj bi morali porabiti več denarja za izkušnje

Ok, tako da ste natovorjen z gotovino. Imaš toliko denarja si ne vedo, kaj storiti z njim. Kakšne so prve stvari, ki se boste odločili za nakup? Naročnina na Netflix? Nov majico? Novi čevlji? Oh! Kaj pa samoportreta palico? Oni naj bi bilo kul!

No, pravzaprav, obstaja veliko hladnejše stvari, ki jih lahko kupite s svojim denarjem kot napravo, ki vam omogoča, da posnamete sliko vas in vašega kolega s svojim usta odprta. Na primer, lahko kupite izkušnje.

Glej, potrošništvo je vse lepo in prav, ampak to je samo zato, da minljivo. Kupite nov iPhone, in potem preden se zaveš, da je 2017, in da je čas za nakup drugega telefona. Izdelki so le začasno rešitev do praznine v vašem življenju.

load...

Izkušnje, na drugi strani pa so toliko bolj izpolnjujejo in nagrajevanje. Poleg tega boste dobili spomin, ki traja vse življenje in jo dejansko počutili, kot da ste dosegli nekaj. Namesto da bi sedel pred Netflix za 2 uri čakanja za vašega partnerja, da vam tekst nazaj na vaš iPhone, medtem ko kavdranje gor velik krožnik Nachos. Hmm.

1. Izkušnje lahko preoblikujejo svoje perspektive

To je tako enostavno, da živijo v naši mali zaščitnih mehurčkov in mislim, da je vse v redu s svetom. Res, da je vse preveč enostavno, da je življenje živimo življenje vsi živi in ​​da je to način, kako stvari naj bi bile.

Toda uvedba si nove kulture si lahko ogledate življenje na drugačen način. Dobiš videti nov način življenja in nov način uživati ​​življenje. Tvoje oči so odprti za nove rutine, nove želje in potrebe, in da lahko - tako lahko - pomaga, da spremenite svoj pogled na življenje.

load...

2. Ti učenje novih spretnosti

Še enkrat, ko smo živeli v naši mali zaščitnih mehurčkov, le redko se naučiti novih spretnosti. Večina od nas se naučili voziti, ko smo bili 17, in smo dobili visi za kuhanje, ko smo bili še mlajši. Po tem, samo stvari, ki jih res potrebujejo, da se naučijo se, kako narediti svoje delo.

Ampak, če greš ven na bolj oddaljenem delu sveta, je možno, da boste prisiljeni, da pridobijo nova znanja. Obstajajo lahko kraje, kjer boste morali naučiti, kako odpreti steklenico piva brez odpirač za steklenice, ali lahko pride do mesta, kjer boste morali naučiti, kako ustanoviti svoj šotor. Morda celo izvedeli, kako oprati obleke brez pralnega stroja!

3. Izkušnje Ustvari Memories

Poseda v pižami na "chill dan" ne ustvarja spomine - izkušnje storiti. Čeprav so spomini niso nekaj stvari, ki lahko dejansko pride do spet fizično, so nekaj, kar veseli, da imamo vsi radi, da se ozremo na. Da bi se prepričali, da je čez nekaj let, imate kaj, da bi vam nasmeh, ko pogledam nazaj na vaše življenje, pojdi tja in se v nekaj čudovitih izkušenj.

4. Izkušnje so zahtevna

Ne glede na izkušnje, se odločite za naprej, pa naj bo to plezanje na goro ali se naučiti, kako ravnati, da boste ugotovili, da je to izziv. In v življenju, obstaja nekaj stvari, ki nas stimulirajo več kot izzive. Namesto da preživijo dan Pokunjen okoli hiše trudijo, da bi dobili vaš novi iPhone na delo, zakaj ne preživite svoj težko zasluženi denar za nekaj, kar vam dejansko izpodbija tako psihično in fizično? Boste ugotovili, da je veliko bolj zabavno!

5. Izkušnje vam lahko predstavimo nove prijatelje

Občutek precej dolgčas svojega socialnega kroga? Morda ste celo že čuti nekoliko osamljeni, saj je vsak odrasel, se poročil in so prezaposleni, da bi se družil v teh dneh? To ni problem, če se lahko odpravite tam na nove dogodivščine, ki jih sami.

Če se odločite, da preživite svoj denar na nove izkušnje, ste verjetno, da stavke do obveznic z novimi prijatelji, ki imajo podobne interese za vas. To samo naredi izkušnje še bolj atraktivno, in pomaga, da bi vas v stik z raznoliko paleto kul ljudi.

6. Izkušnje lahko odprete svoj um

Ne veste, za kaj gre v opero? Vedno mislil, golf je srednjega razreda, dolgočasno staro folk? Če poskusite doživlja nekaj, kar nikoli ni mislil, da si že kdaj bi, obstaja velika verjetnost, da bodo vsi vaši predsodki prepihani iz vode. To je enostavno, da mislimo, da vemo vse, ampak dejansko že tam in doživlja kaj lahko izziv za naše predsodke. Res je, da je dejansko nas pripelje do sprejemajo nekaj, kar nismo nikoli mislili, da smo bi.

7. Izkušnje dam navdih

Semenskih Ameriški utrip pisatelj Jack Kerouac preživel velik del svojega življenja ven na odprti cesti, in zbral svoje izkušnje v številnih kratkih romanov. Od takrat je razvil velik fan bazo, zaradi njegove poštenosti in njegovo navdušenje za življenje bogati z izkušnjami. Ljudje, ki berejo svoje delo so navdih dobili tam in dejansko izkusijo življenje zase.

Tako kot Kerouac, poraba denarja na podlagi izkušenj vam lahko navdih, ko gre za svojo umetnost. Lahko bi bil navdih za pisanje o svojih izkušnjah, ali pa morda celo navdih za izdelavo neke umetnosti. Ali celo ustvariti kratki film!

8. Izkušnje lahko vodi do vaše Calling

Ni čisto prepričan, če je vaše življenje vodi v tem trenutku? Potem ste morda le morali vlagati v nekaj izkušenj. Ne vsi, ki tavajo so izgubili, vendar so nekateri od nas, ki sprehaja pa samo iščete nekaj smernic. Kako ven in odkrivanju novih stvari je lahko vaša vozovnica za odkrivanje svoj namen in strast v življenju.

9. Ne morem Količinsko izkušnje

Kdaj kupil nov telefon in mislil, "Človek, to je zanič"?

Vsi smo se že z dragimi nakupi. Včasih, materialnih nakupi dejansko nam več bede, kot so nam veselje. Avto pokvari po enem mesecu. Televizor ne beleži, da je program, smo ga želeli. Prenosni računalnik dobi virus. In tako naprej.

Izkušnje, vendar ne po isti poti. Bodo vedno prijetno. Seveda, bi lahko stalo nekaj $$, vendar na dolgi rok, boste le rastejo ljubiti bolj in bolj.

10. Izkušnje Can Make You Feel Alive

Verjetno bolj kot karkoli drugega, izkušnje dejansko lahko se boste počutili, kot da ste živi življenje. Poseda doma, po drugi napornem dnevu v službi lahko počutite robotsko. Postavka ven in dejansko počne nekaj počutiš živ odločno in brezmejno veselje. Res ni večje vznemirjenje, kot je ta prvi plenilec v gorah, ali ta pogled verodostojne Picasso umetniško delo, ali tisti trenutek, ko stopite iz letala v vzhodni Afriki.

Kaj menite o porabi denarja iz izkušenj?

load...