10 življenjskih pravil iz dalajlame | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Motivacija

10 življenjskih pravil iz dalajlame

10 življenjskih pravil iz dalajlame

Tu in tam smo vsi potrebujemo nekaj dobrega življenjskih nasvetov. Včasih smo poiskati nasvet od naših staršev, včasih od naših prijateljev, in včasih celo poiskati nasvet od spletnih forumov.

Ampak ni to super, da prejemajo življenjski nasvet dalajlame sam?

To je človek, po vsem, ki so se odzvali na Oprah Winfrey, ko ga je vprašal, če je kdaj imel sam odpustil za vse, ki pravijo, da je moj odnos do komarjev je "ni zelo ugodna, ni zelo mirno. Stenice tudi. "

load...

Bilo je presenetljivo odgovor, in tisti, ki v celoti podrl Oprah. Dalajlama, dejansko spodbuja odpuščanje in sočutje nad vse drugo.

Toda kaj druga pravila življenja se je naučil? Oglejmo pogled.

1. Bodite prijazni in vedno pomaga drugim

Dalajlama pravi: "To je moja preprosta vera. Ni potrebe za templjev; ni potrebe za zapletene filozofije. Naša lastna možgani, naše srce je naš tempelj; filozofija je prijaznost. "

load...

Biti prijazen do drugih, ni ravno težko; V resnici pa je precej darn enostavno in nas nič ne stane. Vendar nagrade smo žel naša bistvena, kot da so prijazni do drugih, nas naredi srečnejše in bolj pozitivno kot ljudje. Še bolje, to tudi pomaga zapolniti življenja drugih sreče preveč. Win-in.

2. Poiščite srečo nad vse

Dalajlama poudarja, da je grand namen našega življenja, da bi bil srečen. Na žalost pa je v ta namen vse preveč zlahka pogrešali folk v 2017, kot delamo več in več ur. Živimo stresne, visoko pod pritiskom življenja, in je kot tak loviš sreča ni vedno v ospredju naših glavah.

In ko smo se lovijo srečo, usmerjamo našo energijo dol napačne poti. Namesto da bi bili sočutni, prijazni in tolerantna, iščemo srečo prek materialnih dobrin in "drobno terapij." Dalajlama pravi, da so to kratkoročne popravke.

3. Bodite odprti za spremembe, vendar ohranijo svoje vrednote

Dalajlama vztraja, da moramo biti kot človeška bitja, odprta za spremembe. Moramo sprejeti nove ideje, strasti in prehrane.

Ob istem času, čeprav, je pomembno, da se držimo držite našega osebnega etičnega sistema. Sprejemajo nove ideje ni isto kot pustili naših vrednot, in to je pomembno, da se in ponoviti.

4. Več o tem, od vaše okvare

Kot uspešnih podjetnikov, Njegova svetost ve, da je napaka le nekaj, kar se zgodi vsakomur. Bomo vsi ne na neki točki ali drugo.

Toda namesto da curl v žogo, stanovanje na teh napak in kliče sami zguba, bi se morali učiti od njih. Morali bi jih uporabili kot priložnost za rast in izboljšali našo veliko. Neuspehi so res tam, da nam pokaže, kaj smo naredili narobe prvič okoli; je ključ za izboljšanje drugič.

5. Ne škoduje drugih ljudi

Dalajlama uči, da ne smemo škodovati drugim, niti naše ljubosumje, grenkobo niti jezo. On pravi: "Če lahko pomagate drugim; če ne morete storiti, vsaj jim ne škoduje. "

In prav ima. Škodujejo drugi ljudje bodo samo pridejo nazaj, da vas preganjajo, in da bo z njim cel sveženj negativnosti. Ne govorimo nekaj govorice širijo po hrbtu; govorimo polno na negativni Armageddon. Laganje o drugih, obrekovanje, ustrahovanje in jih uporabljate, ni dobro za karmičnega duha.

6. Nekaj časa Alone

Veliko nam pravijo, da smo socialni ljudje, ki ne morejo nositi samoto. Smo dobili dolgčas, depresivni in želimo le, da pokličete naše prijatelje.

Ampak za dalajlame in njegovih privržencev, nekaj samote, je bistvenega pomena za spodbujanje zdravega duha vsak dan. Poraba časa samo vam omogoča, da napolni baterije, osvežite svoj um, in razmišljajo o tem, kaj se je pravkar opravil in kaj je prišel. Vsi moramo to "razmišljanje čas", in brez nje življenje mimo v nori naglici.

7. Delo na dosegu prijateljstva

V našem Grozničav svetu, je lahko zlahka pozabite prijateljstva. Še posebej, če imate širok krog prijateljev in zasedeno delovno dobo, pri iskanju nekaj časa dal na stran za morem vaši prijatelji nemogoče.

Toda Dalajlama uči, da prijateljstva ne smemo zanemariti ali podcenjevati. Ko začnemo zanemarjajo svoje prijateljstva, da smo na poti proti osamljenosti. In to se lahko zgodi prej, kot si mislimo. Osamljenost ni lepo mesto, da se, zato je pomembno, da se čas za delo na vaše prijateljstvo.

8. Pogajati, Ne prepiraj

Dalajlama je dejal: "Nenasilje pomeni dialog, uporabo našega jezika, človeški jezik. Dialog pomeni kompromis; spoštovanju pravic drug drugega; v duhu sprave obstaja realna rešitev spora in nesoglasja. Ni stoodstotno zmagovalec, ni stoodstotno poraženec, ne na ta način, ampak pol-in-pol. To je praktičen način, je edini način. "

Ključ do rešitve, potem ni vojne ali grenka, stalen boj, ampak komunikacija. Dialog. Govorimo stvari znova. Njegova svetost je to, da moramo biti, ko govorimo stvari skozi zaveda, da nikoli ne izkopljemo preteklosti, ampak da ostane osredotočen na sedanjost. Odkopavanje preteklosti samo še stopnjuje občutek grenkobe in izdajstvo.

9. Sledite Trije R je

Vsi trije R-ji so:

  • Spoštovanje sebe
  • Spoštovanje drugih
  • Odgovornost za svoja dejanja

Samospoštovanje je osnova za dobro življenje. Če ne spoštuje sebe, bo vse, kar vam bo narisano. Na primer, če ste vodenje podjetja, vendar nimajo samospoštovanja, bo vaše podjetje deluje po isti logiki. To bo slabem stanju, Slabega in na koncu neuspešna.

10. Silence je vaš prijatelj

Zvok tišine je glasba za ušesa njegove svetosti, in da bi morala biti glasba za vaša ušesa preveč. Glej, včasih je najbolje, samo, da naša usta zaprta in nadalje povedati ničesar. Tudi če je res, res želim nekomu povedati, kaj smo dejansko mislijo o njih, je bolje, da ostaneš tiho. Seal tiste ustnice!

load...