10 hong kong nasvetov o potovanju, o katerih morate vedeti | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Potovalni namigi

10 hong kong nasvetov o potovanju, o katerih morate vedeti

10 hong kong nasvetov o potovanju, o katerih morate vedeti

Hong Kong je neverjetno mesto, da bi moral vsak obiskati enkrat v življenju. Živahen in glasen, to je mesto, kjer vzhod sreča zahod in kjer plujejo trgovina sedi poleg tradicionalne kitajske kulture. To je tudi eden izmed najbolj gosto naseljenih mest na Zemlji, tako da ne bo pričakoval miren čas! Tukaj je deset bistvene potni nasvetov, ki vam bo pomagal, da večina obisku Hong Kong:

1. Prepričajte se, da ste vzeli veliko porabe denarja

Ne pričakujte, Hong Kong, da je poceni, ker je ni. Tako je eden od pomembnih Hong Kong potovalnih nasvetov je, da poskrbite, da boste vzeli nekaj porabe denarja. V večini azijskih držav, nastanitev in hrana je veliko cenejši, kot v zahodnih državah, vendar Hong Kong je mednarodni center za finance že vrsto let in ki se odraža v cenah. Lahko pričakujemo, da plačajo enako ceno za obrok v Hong Kongu, kot ste verjetno bi doma.

2. Poskusite domače kuhinje

Še eden od uporabnih Hong Kong potovalnih nasvetov je, da poskusite domačo hrano. V Hong Kongu, dobiš prave kitajsko hrano v restavracijah in ne zahodno različico, ki jo najdete v svoji lokalni kitajski restavraciji. Ne samo držijo, kar veste, biti drzni, saj je lokalna hrana absolutno fantastično. Večina restavracij ima angleške menije in tistimi, ki ne, ponavadi slike hrane, tako da lahko vedno dobili dobro predstavo o tem, kaj ste naročanje.

load...

3. Get Octopus kartico

Plačate lahko za javni prevoz v Hong Kongu z uporabo predplačniške kartice imenovano hobotnica kartico. Boste morali plačati majhno nakazilo za pridobitev kartice in nato TOP navzgor, in ga je mogoče uporabljati na vseh trajekti, vlake in avtobuse, ne pa tudi v taksijih. Lahko jo uporabite tudi za nakup prigrizke v lokalnih trgovinah z živili. Lahko vrne kartico, ko ste končali, in boste dobili svoj depozit nazaj, skupaj s katero koli denarja na kartici, ki jih ni preživel.

4. Vedno barantati na trgih

Še eden od uporabnih Hong Kong potovalnih nasvetov je - pri nakupovanju v enem od številnih lokalnih trgih, nikoli ne sprejme prvo ceno, ki je na voljo. Težke in ponujajo pol cene, da začnete z, in ne bojte se, da se pretvarjamo, da odideš, če se ne zdi, da bi se igrali z žogo. Ti bodo ponudili kupčijo na koncu, če se držijo svoje puške.

5. Dovolite si dovolj časa, da bi dobili okrog

Hong Kong je zelo natrpan mesto, tako da se omogoči dovolj časa, da bi dobili nikjer. Boste morali, da se pogaja svojo pot skozi množico in, toplote in vlage, bo pomenilo, da ne boste želeli, da se po vsem vseeno.

load...

6. Ne jejte piščančje noge!

Piščančje noge se šteje poslastico na Kitajskem in v Hong Kongu, ampak resno, ne! So zagotovo pridobil okus.

7. Ne morete si privoščiti, da bi Občutljiv

Ti bodo bombardiran s čudno znamenitosti, zvokov in vonjev, in nekateri od njih ne sme biti, recimo, povsem po vaših željah! Naj odprt um in čeprav ne pustite, da domačini vedo, kaj razmišljate o svojem mestu. To je drugačna kultura, in to je vse del fascinacije, ko obiščete novo mesto.

8. Ne pričakujte, da gredo zgodaj zjutraj po nakupih

Hong Kong resnici ne zbudi do približno srede zjutraj, zato ne vstati zgodaj pričakuje premagati množice. Večina trgovin in celo kavarne ne odpre do približno 10.00 ure. Vzemite si čas, se sprostite in dobite zgodaj zjutraj strel kofeina v hotelu.

9. Ven iz mesta

Hong Kong je več kot le manično, betonske džungle v mestu. Obstaja nekaj mirnih krajev za obisk preveč, tako da je vredno izhod iz mesta na nekaj dni med obiskom. Lahko bi šel na jugu otoka, kjer je manj zgrajena in tam boste našli na plaži letovišča in restavracije ali morda obisk Big Buda in Pad Lin Monastery nekaj miren razmislek.

10. Ne zamudite light show

Hong Kong nasveti za potovanje ne bi bil popoln brez omembe slavni light show. No, pravzaprav je težko zamuditi Hong Kong light show, saj je največja te vrste na svetu in se zgodi vsak dan ob 8.00pm na Victoria Harbour. Prahi večer ujeti pravilno, čeprav, in vam bo obravnavana na bleščečo prikaz laserji, luči in osvetljene stavbe, vse uglasbil.

Ali imate druge Hong Kong potovanja nasvetov za skupno rabo?

load...