10 mora poznati nove nasvete za potovanje v Zelandijo | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Potovalni namigi

10 mora poznati nove nasvete za potovanje v Zelandijo

10 mora poznati nove nasvete za potovanje v Zelandijo

Nova Zelandija je ena najlepših držav na svetu, da tudi domačini kličejo Godzone, ali bogove lastni državi. Mnogi ljudje mislijo, Nove Zelandije kot otočku blizu Avstralijo, vendar naj vas to ne zavede! Obstaja na kupe stvari za početi in videti v Novi Zelandiji in ni veliko držav, kjer lahko sončenje na plaži zjutraj in nato vzpon na ledenik v popoldanskih urah! Če razmišljate o dodajanju Novo Zelandijo na seznam krajev, ki ste jo obiskali, potem tukaj so enake osnovne Nova Zelandija nasveti za potovanje, da bi moral vsak obiskovalec v državo vedeti o:

1. Dva otoka so precej različni

Oba otoki, Severna in Južna, so zelo različne kraje in ponujajo različne izkušnje. Izbira otoka, da obiščete lahko vpliva tudi letni čas. V poletnih mesecih, če imate radi plaže in vodne športe, potem Severni otok bo pravo mesto za vas. Če je to čudovito pokrajino, ki jo iščejo, potem boste morda raje Južni otok v jeseni ali spomladi.

2. Ne rabiš napori

Odlaganje v Novi Zelandiji ni tako velik posel, saj je v mnogih drugih državah, tako da ne bo užaljen, če nekdo noče sprejeti enega. Večina ljudi pa menijo, da je njihova naloga, da zagotavlja dobre storitve in jih ne bo pričakujejo napitnino.

load...

3. To traja dolgo časa, da se tam

Odvisno od tega, kje ste potovali iz Nove Zelandije je daleč od kratkega hop na letalo! Če potujete iz ZDA ali Evrope, potem pa govoriš nekaj dni, da prideš tja in ti bi bilo dobro, da imajo postanek za prekinitev potovanja. Iz večine evropskih mestih, ki ga govorimo o dveh lete dvanajst ur vsak in da je veliko letenja, če ne odmor.

4. Bodite pripravljeni za jet lag

Saj ne vem, kaj jet lag je vse okoli, dokler ne letijo na drugi strani sveta. Nova Zelandija je celih dvanajst ur pred Greenwich Mean Time, tako da bo skoraj zagotovo trpijo jet noge, tako tja in ko prideš nazaj.

5. Nobene potrebe ni, da se obremenitev gotovine

Ni omejitve zneska v tuji valuti, ki jih lahko sprejme v Novi Zelandiji, vendar vam ne bo treba veliko denarja. Banke so odprte vsak delavnik, med 9.00 in 4.30pm, kreditnih in debetnih kartic se široko sprejete in obstaja veliko bankomatov.

load...

6. Knjiga nastanitev vnaprej, še posebej, če potujete v poletnih mesecih

Iskanje namestitev v Novi Zelandiji je običajno ni problem, ampak, če potujete v poletnih mesecih, to je dobra ideja, da rezervirate vnaprej. To bo ceneje, in boste imeli več izbire, saj lahko dobijo zaposleni v vrhuncu sezone.

7. Dovolite si dovolj časa za vaše počitnice

Ko dovoljeno za čas potovanja in dan ali dva, da bi dobili preko jet lag, da resnično uživajo potovanje v Novo Zelandijo, morate sami omogoči dovolj časa. To je veliko mesto in tam je veliko za videti, in to vsekakor zasluži veliko več časa, kot izlet na dnevne izlete, medtem ko so na počitnicah v Avstraliji.

8. Boste potrebovali zdravstveno zavarovanje

Razen, če ste prišli iz Velike Britanije ali iz Avstralije, boste potrebovali zdravstveno zavarovanje v primeru izrednih razmer. Kratkoročne obiskovalcev iz drugih držav, bo dolžan plačati za vse medicinske pomoči, ki jo potrebujejo, med bivanjem na Novi Zelandiji.

9. Ne boste potrebovali vizum

Za državljane večini držav, ni vizum potreben za obisk New Zealand za kratek čas počitnic. Za podaljšano bivanje, ali če ste prepričani, da je bolje, čeprav, da se posvetujte s potovalnega agenta ali na spletu, preden odpotujete.

10. Bodite previdni, kaj ste vzeli v državi

Tako kot Avstralija, da zaščiti svoje avtohtone živalske vrste in njenega kmetijstva, Nova Zelandija ima zelo strog nadzor nad uvozom hrane, živali in drugih potencialno škodljivih organskih snovi. Ne ujeli, ker bi lahko tudi par blatnih pohodne čevlje vam povzročajo težave na mizi priseljevanja.

Katere so vaše najljubše Nova Zelandija nasveti za potovanje?

Srečno potovanje!

load...