10 mora vedeti svetovalnih nasvetov za Kitajsko | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Potovalni namigi

10 mora vedeti svetovalnih nasvetov za Kitajsko

10 mora vedeti svetovalnih nasvetov za Kitajsko

Za let, Kitajska je bila popolnoma zaprta za tuje obiskovalce in verjetno ni države, ki bi si želeli obiskati, tudi če bi lahko. Zdaj pa, Kitajska je odprta za poslovanje in za turiste, in ga naredi zanimiv destinacijo za počitnice. Bodite opozorjeni, čeprav, Kitajska je zelo drugačna država od tistega, kar večina ljudi uporablja za, tako da se glasi teh deset nasvetov potovanja, če razmišljate o čemer potovanje na Kitajsko:

1. Naučite se nekaj fraz v Mandarin

Ti bodo popolnoma presenečeni nad tem, kako veseli, lokalni ljudje bodo od vas, ki poskušajo govoriti v Mandarin. Tudi če je le nekaj besed, boste nagrajeni z velikim, toplim nasmehom za vaš trud. ( 'Ni hao "pomeni" zdravo ".)

2. Barantati v trgovinah

Če pogledaš kot tujca, nato trgovci pogosto pohod navzgor ceno, samo za vas! Pričakujte trgovce, da najprej prosite za desetkrat cen, ki so res pripravljeni sprejeti in biti pripravljeni na pogajanja.

load...

3. Vzemite nekaj WC tkiva z vami!

Ko greš ven nakupovanje ali ogled, vedno paket majhen paket toaletnega tkiva v torbi. Večina kitajskih javna stranišča Ne dobavo, tako da boste morali jemati svoje.

4. Ne sprejemajte daril, takoj

Ko ponudil darilo na Kitajskem, je vljudno, da ga zavrne na začetku. To je način, ki prikazuje ponižnost in svojo hvaležnost, da je oseba šla na trud vam nakup darilo.

5. Bodite pripravljeni za obstojnih uličnih prodajalcev

Ulični prodajalci lahko zelo obstojne in agresivno v njihovih prizadevanjih, da bi dobili, da odkupi od njih. Samo hodi in jih poskusite ignorirati, saj pogosto blago lahko piratske DVD-je ali ponaredek ure. Dobra beseda je vedeti, Bu-yao, ki se izgovarja "boo-yauw", kar pomeni, da "ne želijo".

load...

6. Internet je cenzurirana

Ne pričakujte, da bo vodenje vašega Facebook stran na tekočem z vašo kitajski praznik, saj je internet cenzuriran na Kitajskem. Internet je na voljo, vendar pa strani kot so Facebook, Twitter in tujih spletnih strani z novicami so prepovedane na Kitajskem.

7. Real kitajsko hrano ni isto, kot ste dobili v Evropi in ZDA

Ne pričakujem, da bi lahko naročite sladko in kislo piščanca in posebno ocvrt riž na Kitajskem! Kitajska hrana je odlična, vendar to ni isto, kot boste našli v zahodnih kitajskih restavracij. Poleg tega, da bodo imeli najboljše kitajske kuhinje, obisk restavracije, ki so domačini jesti in ne tistih, ki izrecno nastavljen tako, da poskrbi za turiste.

8. Luksuzni izdelki so zelo dragi

Luksuzni, blagovno znamko, imenom izdelki so zelo dragi na Kitajskem, zaradi kitajskega davka na luksuz. Če želite nekaj kupčij, nato potovanje v Hong Kong.

9. Ne pijte vode!

Voda iz pipe je na splošno ne ustreza piti na Kitajskem, tako da vedno kupujejo ustekleničeno vodo za pitje. Tudi Kitajska je zelo zaseden mesto in z veliko ljudi, tako za domačine in obiskovalce iz drugih držav. To je vedno dobra ideja, da paket nekaj higieno rok, da klice v zaliv.

10. Pripravite se na kulturni šok

V številnih mestih danes, lahko hodi izven vašega hotela in takoj počutili kot doma. Kitajska je odličen kraj za obisk, vendar znamenitosti, zvoki in kultura, je zelo drugačen od številnih drugih državah.

Katere so vaše najljubše Kitajska nasveti za potovanje?

load...