10 najlepših mest na svetu, da živijo | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Potovalni namigi

10 najlepših mest na svetu, da živijo

10 najlepših mest na svetu, da živijo

Pravijo, da ni prostora kot doma, vendar pa obstaja nekaj krajev na svetu, ki so resnično lepa in izgledajo kot tam, kjer bi vsi sanjajo življenja. Mesta, kjer je vreme vedno super, arhitektura je tako slikovito, da je videti, kot da spada v slikarstvu in ljudje so tako prijazni, da nikoli ne bi počutili sami. Ali to zveni preveč dobro, da bi bilo res? No, berite naprej, kot smo raziskati deset najlepših krajev na svetu, ki živijo.

1. Colmar, Francija

Če rečemo, da je v Franciji, je Colmar lep kraj za življenje bi bilo bruto podcenjevanje. S svojimi lepimi kanalov, tlakovana ulicah in pol Šumovit stavbe, celo mesto se počutite, kot da imate samo stopil v srednjeveški ljudski pravljici. Kraj ima obiskovalce okoli peš s svojimi usti široko odprtimi začudeno, tako da si predstavljam, kaj bi bilo všeč, da se zbudi vsako jutro v tem lepem mestu.

2. Juzcar, Španija

Še eden od najlepših krajev na svetu se Juzcar nahaja v Andaluziji v Španiji in, da sem popolnoma iskren, smo ga vključili v svoje novosti faktor, tako kot po svoji lepoti. Leta 2017 je bila celotna vas pobarvana svetlo modro kot del promocije za film Smrkci in prebivalci odločili, da jim je všeč njihova modre hiše tako veliko, so bili na ta način še danes. Življenje v vasi Smurf je še vedno tako sproščeno in jih nazaj, kot je kdajkoli bilo, tako da je še en odličen kraj za življenje, tako dolgo, kot vam je všeč modre barve!

load...

3. Wengen, Švica

Če gorsko pokrajino in svežega zraka, je tvoja stvar, potem bi težko premagati Wengen v Švici, kot je vaš idealen kraj za živeti. Moral bi biti srečen z nekaj izolacije, čeprav, saj lahko lepa čokolada-box švicarski vasi mogoče doseči le z vlakom. Ko bo tam, čeprav, z vseh strani obdan s čudovito gorsko pokrajino, bi verjetno zadnja stvar, na pamet zapusti.

4. Alberobello, Italija

Alberobello, v južni Italiji, je bil na mesto na Unescovem seznamu svetovne dediščine in res je pogled na Evo! Mesto je zaslovela s svojimi drobnimi, zelo značilnih, whitewashed stavb s stožčastimi obliki strehe imenovanih Trulli. Tam ni veliko storiti v Alberobello, tako da to ni za vas, če iščete živahno nočno življenje, če pa je mir in spokojnost, kaj ste po, potem Alberobello, je ena od svetovnih lepih krajev za življenje na svoj seznam.

5. Santorini, Grčija

Santorini je grški otok, ki se je ugnezdila v Egejskem morju, in to je še ena izmed najlepših krajev na svetu. Glavni otok v skupini, Thira, ki je dobesedno jemljejo dih s svojimi lepimi pobeljene stavb in modrimi kupolami cerkva, ki sedijo med pečine vrhovi. Če k temu dodamo, čudovite multi-barvne, peščene plaže, in imate popoln otok umik za življenje.

load...

6. Shirakawa, Japonska

Razglašena za Unescov seznam svetovne dediščine leta 1995, Shirakawa na Japonskem, sedi v dolini reke Shogawa v oddaljenem goratem območju, in to vsekakor zasluži svoje mesto v našem seznamu najlepših krajev na svetu. Presenetljiva značilnost Shirakawa, so znani kmetija stanovanja imenovane gassho-zukuri, ki so visoke, največja od strehe, v obliki roke budistični menih, ki je potekala v molitvi. Strehe stavb so to obliko, tako da lahko zdrži težo močnega sneženja, da je regija izkušnje v zimskem času, in da je, ko je mesto videti popolnoma omamljanje.

7. Bibury, Anglija

Če ste že kdaj sanjal, ki živijo v idilični, pravljični IKE angleškem podeželju, nato Cotswolds vas Bibury je nekoč William Morris opisal kot najlepše vasi v Angliji. Bibury je samo tisto, kar večina ljudi predstavljati slovenske vasi, da se s svojimi ozkimi ulicami in kmečke hiše. To je bil uporabljen kot ozadje za več filmov in televizijskih oddaj, in Arlington Row, ulice v vasi, ki je mislil, da je eden izmed najbolj fotografiranih ulic v Veliki Britaniji. Bidbury je mikaven, angleški čar na najboljše.

8. Giethoorn, Nizozemska

Še eden od najlepših krajev na svetu je Giethoorn. Boste zagotovo našli mir in tišino v prelepem mestu Giethoorn na Nizozemskem, ker ni ceste whatsoever. Edini način, da bi dobili okrog je s kolesom, peš ali s čolnom na enem od številnih kanalov, ki prekrižali mesto. Lepo in mirno, Giethoorn je idealen kraj za življenje, če želite pobegniti hrup velemesta.

9. Yvoire, Francija

Slikovita vasica Yvoire leži na obali Ženevskega jezera v Franciji, kjer živi le 820; boste težko našli množico tukaj! Kljub svoji velikosti, zaspana vasica, ki leži v senci gradu iz 14. Stoletja stuns čute z barvo vseh cvetov, ki liniji ulice in krasijo hiše. To je še en srednjeveški zaklad, da bi bilo veselje za klic domov.

10. Tasiilaq, Grenlandija

Tasiilaq, v vzhodni Grenlandiji, ki je določena med čudes lepa, sneg dosegla vrh gore, ledenikov in ledenih gorah plava čez kralj Oskar je Harbour. Tu bi lahko živeli v splendid isolation v enem izmed čudovitih, živobarvni domovih v mestu. Še vedno lahko ostanejo v stiku z zunanjim svetom, čeprav, ker pa Tasiilaq lahko le 2.000 prebivalcev, ima pa tudi dobre prometne povezave z Reykjaviku, da ljudje, ki živijo tukaj, dobili najboljše iz obeh svetov.

Ali veste, druge najlepših krajev na svetu, da živijo?

Ostanite srečni!

DELNICE

load...