10 najlepših mest na svetu | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Potovalni namigi

10 najlepših mest na svetu

10 najlepših mest na svetu

Iščete navdih za počitniške destinacije v letošnjem letu? Če je mesto odmor, ki ga iščete, potem imate veliko izbire, saj so tako veliko čudovitih mest, po vsem svetu, za vas, da obiščete. Tu so naši top deset najlepših mest na svetu, ki vam lahko pomaga izbrati svojo idealno mesto dopust to poletje.

1. Rio de Janeiro

Rio se nahaja v eni izmed najlepših lokacij na svetu. Če stojiš na vrhu Sugarloaf Mountain, panoramski pogled na velikega mesta nestled med, bo zeleno tropsko pokrajino in čudovite bele peščene plaže dobesedno vzame sapo. Mesto je eno od najbolj živahno na svetu, in Rio je vsekakor treba biti na seznamu vsakogar najlepših mest na svetu, obiskati.

2. Florence

Glavno mesto regije Toskana v Italiji, Florence je mesto namočen v bogati zgodovini in slovi po svoji neverjetno arhitekturo. To je tudi eden od največjih, neokrnjenih mest na svetu z skyline napolnjena z lepimi stolpi in kupole, določenih v luči toskanske griče. Florence je videti kot nekaj, kar je prišel iz pravljice in obstaja veliko storiti v mestu, kot tudi s svojimi sto čudovitih muzejev in galerij.

load...

3. Benetke

Mnogi bi rekli, da je Beneška dejansko številka ena najlepše mesto na svetu. Zdi se, kot vsaka stavba, ki jo vidite v Benetkah, je umetniško delo in lepoto kraja, ki je postala še večja njenih čudovitih kanalih. Benetke je resnično edinstveno romantično in lepo mesto, in dobro zasluži mesto na našem seznamu top deset najlepših mest na svetu.

4. Istanbul

Istanbul je čarobno mesto, kjer vzhod sreča zahod. Lepota Istanbulu ni omejena le svojo izjemno arhitekturo, to je prav neverjetno kulturna izkušnja, Istanbul ponuja. Ko hodiš dol in Istanbul ulice, si lahko ogledate zgodovino odvija pred vami. Zdi čudovite cerkve, mošeje in druge neverjetne zgradbe, da se pojavi od nikoder, kot hodiš za vsakim vogalom.

5. Budimpešta

Budimpešta je biser mesta, ki je sestavljen iz dveh mest, Budima in Pešte, ki sedijo na obeh straneh reke Donave. Buda, ki se nahaja na hribu, ki je napolnjena z gotskih in baročnih spomenikov in tudi, kjer boste našli osupljivo kraljevo palačo. Na drugi strani reke je Pest, s svojo čudovito romantičnih steze v starem delu mesta in elegantno stavb neo-renesanse.

load...

6. Pariz

Pariz je zagotovo na najlepših mest na svetu. Sedi za mizo kavarni v Parizu za nekaj časa in gledam svet minevajo in ne bo dolgo, preden se zaljubiš z romantiko in sijaj tem čudovitem mestu. Mesto luči je ena izmed najbolj prefinjenih, elegantno in najlepših mest na svetu. Doma, seveda, na Eifflov stolp, Louvre in Elizejskih poljan, Pariz je mesto, ki bi moral vsak obiskati vsaj enkrat v življenju.

7. Praga

Z zgodovino več kot 1000 let, Praga je glavno mesto Češke in je znan kot mesto fiale. Mesto je napolnjena z lepo ohranjenih stavb in spomenikov za skoraj vsako obdobje v zgodovini. Sprehod po številnih tlakovana ulicah in skritih ulicah, odkrijte skrite lepote Pragi, ali stojijo na znameniti Karlov most in občudovali številne spires, ki se dvigajo nad obzorju Pragi. Praga je mesto, ki bo navdušila in očarala, vsakič.

8. New York

New York, ne sme biti najlepše mesto v klasičnem pomenu besede, ampak neverjetno skyline Manhattan bo še vedno vzame sapo. Mesto New York je res poslastica za vse čute. Zaseden, manična in hrupno, vendar pa ima lepoto, ki je opredeljen obliko mnogih drugih sodobnih mestih po vsem svetu.

9. Rim

Naslednja mesto v našem seznamu najlepših mest na svetu, je Rim. To je dom umetnosti, kulture in zgodovine. Sedenje po sedmih gričih, Rim je nekaj najbolj klasične arhitekture in spomenikov na svetu. Z nekaj 3500 let zgodovine, je Rim napolnjena z zgodovinskih biserov, kot sta Kolosej in Panteona, vendar ne zanemarjajo, da obiščete nekatere od, izven utrjenih poti, piazzas in ozkih ulicah, ki so skrite lepote Rima.

10. Amsterdam

Ena izmed najbolj slikovitih mest na svetu, Amsterdam je mesto, ki je bila narejena za blodi. Čez vsakem mostu in skozi vsako stezo, boste našli nekaj novega. Mesto se je ohranila lepo in zgradbe, ki linije številne kanale, ali so zdaj pisarne ali hiše, še vedno vse videti osupljivo. Mesto je preprosto očarljiva in kjerkoli se znajdete, bo verjetno kavarno, da se usedem, se sprostite in vse sprejeti.

Katere so vaše najljubše najlepših mest na svetu?

load...