10 najlepših slapov na svetu, ki jih morate zagotovo obiskati | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Potovalni namigi

10 najlepših slapov na svetu, ki jih morate zagotovo obiskati

10 najlepših slapov na svetu, ki jih morate zagotovo obiskati

V nekaterih pogledih je slap je le primer fizike, ni več fantastičnih, kot kapljice dežja na čelu, ali nekaj snežink na vašo streho avtomobila. Celo najbolj osupljivi kaskade so samo fizika.

Seveda, smo pa namensko banalna. Vemo, da je zaradi nekaterih trik narave, slapovi poglej majestical, awe-zanosen in privlačno. Mi, kot zgolj človeka, ki lahko priča le naravne sile, samo radi, da stoji poleg njih, poslušanje do njih Vrni in gledal jih prelijemo nazaj tokov vode v čudovitih, neskončno kaskade.

Nekateri izmed svetovno najbolj čudovitih slapov res veselje, da vidite. So čarobno, hipnotična, močan, in so videti nezemeljsko. Za vsakogar, ki živi v mestu, posežejo nekaterih najbolj oddaljenih regijah našega planeta, da pogled na slap je skoraj podobna out izkušenj telesa; da vas popelje v druge svetove, in vam pomaga, da pozabi, da živite v opeke in malte mestu, kjer so nebotičnikov po vsem svetu, in vozači nenehno vlek v vas.

load...

Torej, če ste iskali, da preverite nekaj osupljivih slapovih, si oglejte našo priročen vodnik za 10 svetovno najbolj čudovitih slapov, ki si je vsekakor treba obiščete.

1. Victoria Falls, Zimbabve

Slap Victoria Falls v Zimbabveju, je dovolj, da vzame sapo. Strme in zelo zelo visoke, številni različni tokov vode por tja od tega velikanski slap, ki je velik turistična atrakcija, ki se nahaja na meji med Zambijo / Zimbabveju. Tukaj Vode padle v ravni liniji za dolžine 354ft. Širina je drobljenje 5,604ft - 1,708m, kar pomeni, da lahko opazite to posebno slap iz milj.

2. Kaieteur Falls, Gvajana

Še eden izmed najlepših slapov na svetu je Kaieteur Fall, je veličasten pogled na Evo za vse slapom norega, pravi spektakel. Za vsakogar, ki še nikoli ni videl slap prej, čeprav lahko Kaieteur Falls zdi zastrašujoče in celo tad zastrašujoče. Voda drvi navzdol 741ft, pred hitting različnih strmih kaskade. Znan za privabljanje ekstremne turiste, ki imajo radi, da premikajo meje, Kaieteur Falls je težko doseči zaradi svoje oddaljene lokacije - to je ujet v divjini. Samo ne izgubijo.

load...

3. Niagarski slapovi, Kanada

Imeli boste brez dvoma že slišali Niagara Falls, saj je brez dvoma najbolj znan slap na svetu. Posadili na ZDA in kanadske meje, je Niagarski slapovi sestavljena iz dveh delov, ki sta ločeni z otočku. Od dveh odsekov, Horseshoe Falls (ki je v obliki podkve), ki označuje kanadski strani, je najbolj impresivno, čeprav se nobena od dveh delov, zlasti visoko, pri najvišji, je Horseshoe, merjenje 173ft.

4. Yosemite Falls, ZDA

Naslednja eden izmed najlepših slapov na svetu je Yosemite Fall; to je še en slavni ameriški slap, čeprav to ni tako znan kot Niagara. To je zastrašujoče, čeprav je zaradi svoje čiste višine - voda pade nekaj velikega 2,425ft v Sierra Nevadi, Kaliforniji. To je velik dosežek, se ozrl na to je čeljust kapljanje izkušnja dovolj, da ste omotični (in morda celo malo šibek). Voda razpoči iz mešanice zelo tankem curku na vrhu, pred razširitvijo saj doseže baze.

5. Jog Falls, India

Čeprav Jog Falls ni tako visoko kot Yosemite, njen padec nekaterih 830ft je še vedno med najvišjimi v podcelini. Jog Falls izgleda mogočno impresiven skozi deževni sezoni, ko jim več potoki vode paro naprej je imela kaos v ritmični harmoniji. Med suho sezono, pa so stvari zelo drugačne, in Jog Falls v bistvu izsuši. Ni v redu.

6. Sutherland Falls, New Zealand

Nova Zelandija je dom številnih slapov, ampak nekaj so spektakularen kot Sutherland Falls, in to vsekakor zasluži mesto v našem seznamu najlepših slapov na svetu. Tako kot drugi na tem seznamu, lahko njen oddaljeni lokaciji bi bilo težko izslediti, vendar pa obstaja po Milford Track, ki jo je zahteval za mnoge najboljši sprehod na svetu. Poleg tega, ker je Nova Zelandija je dom Gospodarju prstanov, ki jih res ne bodo dobili več nadzemsko izkušnjo kot Sutherland Falls. Čarobni.

7. Veliki slap, Hrvaška

Prav gotovo vedo, kako poimenovati svoje slapove, naredite Hrvat je. Na Hrvaškem, Veliki slap je bolj znan kot Veliki Slap, ampak zato, ker je to ime ne bi šel dol preveč dobro angleško govorečih turistov, ki vedo, da je klofuta pravzaprav ni zelo lepa stvar, trženje ekipa ga krstili Veliki slap. In ja, to je velik. Toda ne samo, da je velik, je tudi preplavljen z velikim številom slapov, ki so obdane z obširna travo, drevesa in nebo modre lagune. Na sončen dan, Veliki slap izgleda rezino raj.

8. Gocta Falls, Peru

Zanimivo je, po mnenju nekaterih slap strokovnjakov, Gocta Falls v Peruju je šestnajsto najvišja na svetu. V skladu z drugim, to je na peti najvišji (verjetno Peruvians). To pa ni ravno smiselno, ampak koga briga o pomenu, ko si gledal slap? Gocta Falls je vzvišen, in vodne kaskade navzdol na tak strogo linijo, če ste preveč pozorno, boste morda le prepričali sami, da ste v resnici videti v ravni liniji. To je čudovito. Zaradi svoje oddaljene lokacije, je Gocta Falls odkrili samo nas zahodnjakov v letu 2005.

9. Plitvička Slapovi, Hrvaška

Ok, ja, to je že drugič Hrvaška se je pojavil na tem seznamu, če pa bodo preverjanje iz nekaterih svetovno najbolj čudovitih slapov, ne bi ti raje, če eden ali dva sta blizu skupaj? Seveda bi! V nasprotnem primeru si bodo ubral, kako priti iz Evrope v Afriko, nato pa v Azijo, in tako naprej in tako naprej. Plitvice Slap je eden izmed najlepših slapov na svetu, in boste našli kopanje v lagunah, kjer so le barve, ki obstajajo, smaragdi in odtenki turkizne barve. Ni rjava ali siva za več metrov. Heavenly.

10. Gullfoss Falls, Islandija

In končno, nazadnje v našem seznamu najlepših slapov na svetu je Gullfoss, kar pomeni, da Golden v angleščini, in obstaja ta islandski slap na zlatih bregovih Hvita reke. Znan po svojih prevelikih količin mavrice, to še posebej regija je velika turistična obrabi in, medtem ko Gullfoss Falls zagotovo ni najbolj glasen, ali najvišji slap, to je gotovo ena izmed najbolj sproščujoče. Bliss še nikoli ni bilo lažje najti.

load...