Kako ga narediti, da bi naredil, kar hočeš, ne da bi priganjal? | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Svetovanje v zvezi z odnosi

Kako ga narediti, da bi naredil, kar hočeš, ne da bi priganjal?

Kako ga narediti, da bi naredil, kar hočeš, ne da bi priganjal?

Ali je res mogoče, da bi dobili nekoga, da naredi tisto, kar želite, ne da bi mu godrnjav? Če ste se kdaj vprašali svojega moškega, da se določi nekaj za vas, in tri tedne kasneje je nekaj treba še vedno urediti, nato pa godrnjav morda zdi, da je edini način, da ga vstati svoji zadnji narediti nekaj dela, vendar obstajajo boljši načini da bi ga spodbudila k dejanjem. Dejstvo je, sitnosti lahko postane kontraproduktivno, ker se bo začel videti kot bitka volje in fantje ne marajo izgubljati bitke. Prav tako ustvarja trenje, ki bi lahko sčasoma povzroči boj, tako da se glasi teh deset nasvetov o tem, kako lahko dobite človek to, kar si ga želijo, ne da bi bilo treba zateči k godrnjav.

1. Priti pravi čas

Moški ne more storiti večopravilna tako, če je v sredini gledal tekmo na TV, ko ga vprašam, da iz smeti, boste morda dobili grunt od njega, da misliš, da je slišal, kaj si rekel, vendar ne banka na ta koš, sprejetih kadarkoli prej. Izberite trenutek, ko se je ne moti in ni povezana z karkoli drugega in vam bo veliko bolj verjetno, da bi dobili tisto, kar želite.

2. Ne bodi preveč kritičen, kaj on počne

Ko je pa to delo za vas, ne povej mu, da je naredil vse narobe. Vsi smo ga naredili. Vaš mož jo je nase narediti posodo in pospraviti kuhinjo za vas, potem pa takoj šel okoli po njem, spet čiščenje in dajanje stvari nazaj, kamor sodijo. Bodite obzirni, ko je sel stvari, nato pa se je bo bolj verjetno, da stvari za vas, ne da bi sploh bilo treba vprašati.

load...

3. Naj mislijo, da je bila njegova ideja

Moški imajo to psihološko oviro za to, kar so jim povedali, predvsem ob koncih tedna, ko so na počitnicah. Po drugi strani pa ljudje radi prijeten njihove ženske, ki so jih presenetili. Torej, če potrebujete travo narežemo na vrtu, ne ga prosi, da to storite. Namesto tega omenjam, koliko ste veseli, da porabi nekaj časa na vrtu, zdaj, ko je poletje znova. Presenečenje! On bo košnjo trave za vas, in da bodo vsi so bila njegova ideja.

4. Prepričajte se, vedno si se mu zahvalil, ko počne nekaj za vas

Če je vaš moški ne ponuja veliko storiti okoli doma, bi to šele bilo, da se ne čutijo cenjeni. Nihče ne želi biti samoumevno, zato poskrbite, da se mu zahvaljujem za to, kar počne, in ga pohvalite, ko se nekaj dobro.

5. Bodite jasni o tem, kaj potrebujejo delaš

"Rabim pomoč tukaj" res ne daje mu veliko pojma o tem, kaj je res, da je treba narediti, kajne? Poskušajte biti specifični, kaj potrebuje počne, nato pa bo razumel, kaj je problem. Nejasna zahteva za pomoč bo zdelo godrnjav, ampak če lahko pojasnite, kaj potrebuje počne, bo zdelo bolj smiselno.

load...

6. Ne bodi grenka prehitro

Ne začeti kričati na njega samo zato, ker ni skoči gor in takoj to, kar si hotel, da sekundo. V trenutku, ko začnete z besedami, kot so "nikoli ne storiti ničesar za mene" ali "nikoli ne poslušaj", ki ga prosi za argument in se bo šele zaslužiti več in bolj trmasti. Morda je resnično pozabil, kaj si rekel, da vprašam še enkrat lepo, in da bodo dobili več storiti.

7. Maslo ga!

Če ste pravkar preživeli zadnjo uro mu daje težko, nato pa ga prosi, da narediš nekaj za vas, lahko komaj pričakovati, da bo čez luno o ideji. Ne govorimo o tem, da manipulativno, če pa lepe stvari za njega, ste bolj verjetno, da bi dobili rezultat, ko ga prosi, da ti naredil uslugo.

8. Nagradite ga

En dober vrsti zasluži drugo, tako da pride v navado, ga nagraditi za njegovo trdo delo. Če je preživel vse popoldne vam pomaga očistiti doma, potem bi mu kuhamo njegov najljubši obrok v večernih urah, ali pa mu kupi nekaj pločevink piva, ko greš ven. Samo nekaj, kar pravi, hvala, je vse, kar je potrebno, da bi mu bolj pripravljeni, da vam pomaga ven naslednjič.

9. Pojasnite, zakaj potrebuje delaš

Če ste samo laja iz vašega naročila, da človeka, mu bo slabo reagirajo. Če lahko pojasnite, kaj potrebuje počne in zakaj, bo potopi z njim bolje. "Prosim, lahko določi, da je škripanje vrat, da me je vožnja norih" bo delovala veliko bolje kot - "Ali ste kdaj dol svojo leno rit in se določi, da se vrata ?!"

8. Pogovorite se z njim o tem

Na bolj resno noto, če je tvoj fant ne vleče svojo težo okoli doma, res je treba govoriti o tem. Če tako delajo, potem boste tako utrujeni ob koncu dneva in boste tako potrebovali vašo določitvi časa na koncu tedna. Govori o tem, kako si lahko delijo opravila pošteno in se dogovoriti o tem, kdo bo naredil kaj. Miren pogovor o problemu bodo dobili dlje kot godrnjav kdaj bo.

load...