10 najstarejših francoskih modnih znamk | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Vrste stilov

10 najstarejših francoskih modnih znamk

10 najstarejših francoskih modnih znamk

Poleg Londonu, New Yorku in Milanu, Parizu je, in je bil že stoletja, eden od vodilnih centrov za oblikovanje in slog, Francija pa je bil dom mnogih najbolj znanih modnih oblikovalcev na svetu. Francozi so vodila pot v modi, saj je približno 15. Stoletja in francoski slog je zavist sveta, odkar. Danes, moda je velik del francoskega gospodarstva in francoske modne blagovne znamke so trgi po vsem svetu. Tukaj je deset najbolj znanih in najstarejših francoskih modnih znamk, ki so še vedno v poslu danes.

1. Charvet

Majica za kavo in krojač, Charvet, prodajajo pripravljen za obrabo in prilagojenega bluze, obleke in srajce najvišje kakovosti in je znana mednarodno za kakovost in visoke ravni storitve. Blagovna znamka je bila ustanovljena leta 1838, ki ga je Joseph-Christophe CHARVET, čigar oče je bil "kustos omare" za Napoleon Bonaparte. Blagovna znamka je začelo življenje kot trgovina majico v Parizu; prva majica trgovina na svetu.

2. Hermes

Danes, Hermes dobavlja pripravljen nositi oblačila, parfumi in dodatki, vendar, kot je nekaj večjih mednarodnih blagovnih znamk, se je začelo leta 1837 kot poslovno usnjenih izdelkov. V svilene rute, ki Hermes je zdaj tako znana, jih je blagovna znamka prvič uvedena leta 1937 in so bili videti nosili veliko ljudi, vključno s slavnimi in licenčnin.

load...

3. Lacoste

Laktoza je ustanovil tenisač René Lacoste leta 1933 in njegov slavni krokodil logotip prišlo zato, ker je bil Lacoste tako vztrajni tenis akter, ga njegovi oboževalci vzdevek "The Crocodile". Prvi predmeti, ki jih Lacoste so znani teniški srajce, da je ustanovitelj podjetja nosili na sodišču in da je kasneje sledi golf in jadranje majice. Danes, Lacoste prodati celotno paleto izdelkov, vključno ure, parfumi in, seveda, polo majice.

4. Louis Vuitton

Louis Vuitton, pogosto znana kot "LV", je bilo ustanovljeno leta 1854, ko Vuitton začeli prodajati svoje lahke, neprodušni, debla. Ena od stvari, ki iz svoje kovčke tako nenavadna, takrat je bila, da so imeli ravne vrhovi, kar je pomenilo, da jih je mogoče zložiti enega na drugega. Louis Vuitton je zdaj globalna blagovna znamka in prodaja več kot 9 milijard $ izdelkov vsako leto in ima skoraj 500 trgovin po vsem svetu.

5. Lanvin

Lavin je bila ustanovljena leta 1889, ki ga Jeanne Lanvin. Blagovna znamka se je začela, ko so oblačila, ki Lanvin, ki za svoje hčere padel v oko številnih bogatih mater, ki so zahtevali Lanvin, da bi podobne obleke za svoje otroke in kmalu, Lanvin je postala šivilja za bogate in slavne časa. Blagovna znamka je zdaj multinacionalna skrb prodaja luksuznih moške in ženske obleke, dišave in dodatke.

load...

6. Chanel

Hiša Chanel je bila ustanovljena leta 1909, ko je Gabrielle (Coco) Chanel odprla svoj prvi hat trgovino v Parizu. Znani za malo črno obleko in Chanel No 5, Chanel prvič prišel v ospredje zaradi česar oblačila in dodatke, ki so bili elegantno, ampak preprosto v oblikovanju. Chanel je zaslužen za revolucionarno moda, ki se oddaljuje od strukturiranega silhueto, ki je bila popularna v času, v bolj funkcionalna oblačila, ki so še vedno laskavih za ženske figure.

7. Petit Bateau

Francoska modna blagovna znamka, Petit Bateau, ki je danes najbolj znan kot dobavitelj otroških oblačil je bila ustanovljena leta 1920, vendar njeni začetki iti vso pot nazaj do leta 1893 in izum spodnjice. Ustanovitelj Petit Bateau, Pierre Valton, je hosier in je bil prvi človek, ki cut dna off dolgo-Johns ustvariti zelo prvi zgodnje različice sodobnih spodnjice.

8. Givenchy

Hiša Geivenchy je ustanovil Hubert de Givenchy leta 1952. Givenchy je bil prvi zgornji konec modni oblikovalec na svetu ustvariti razkošje pripravljen nositi oblačila območje in je bil tudi izumitelj srajco obleko in vreče obleko. Danes, Givenchy, katere najbolj znan veleposlanik je Audrey Hepburn, je eden izmed največjih luksuznih modnih hiš na svetu.

9. Céline

Razkošje znamko pripravljen za obrabo od Céline je bila ustanovljena leta 1945, ki ga Céline Vipiana in njen mož Richard. Začeli so v poslu skupaj, izdelavo in prodajo narejena po meri otroških čevljev. Leta 1960, blagovna znamka je bila ponovno nameščena, in so začeli prodajati športna oblačila, ki so pripravljeni za obrabo oblačil za ženske vplivom.

10. Dior

Dior je bila ustanovljena leta 1946 kot modni hiši zasebnega in začel življenje kot malo več kot nečimrnosti projekta za svoje bogate Backer Marcel Boussac. Prva vrstica Christian Dior je oblačil, predstavljena leta 1947, dobil ime "New Look" in povzročil precej mešamo zaradi svoje ekstravagantno uporabe tkanin v asketsko letih po drugi svetovni vojni. Danes, Dior na leto proda, da znesek za več milijard dolarjev in je ena izmed najbolj znanih luksuznih blagovnih znamk na svetu.

load...