10 zanimivih modnih dejstev | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Vrste stilov

10 zanimivih modnih dejstev

10 zanimivih modnih dejstev

Vsakdo ve, da je Coco Chanel izumil malo črno obleko, vendar ste vedeli, da je Mark Twain, ki je izumil zaponko na zadnji strani nedrčka? To je res! Moški, ki je prinesel ste Huckleberry Finn je isti človek, ki je izumil in patentiral pritrdilo hook-and-eye za "majice, Hlače, ali druga oblačila, ki zahtevajo trakove". Če se vam da malo Dejstvo je presenetilo, berite naprej, saj imamo deset bolj fascinantnih dejstev o modi, ki jih verjetno ni vedel.

1. Napoleon Bonaparte je veliko prispevala k modi

Ste se kdaj spraševali, zakaj imate gumbov na rokavih svojih jakne, ki se ne zdi, da imajo nobenega praktičnega namena sploh? Napoleon Bonaparte je bil presenetljiv trend-setter je odgovoren za to modo. Ukazal je, da so vsi njegovi vojaki nositi gumbov na rokavih, ker je bil utrujen, da bi jih gledal brisanje svojih tekočih nosove v oblicah.

2. Tutankamon je Eyeliner topol

Eyeliner ni bil zelo priljubljen sploh še okoli 1920. To je postal priljubljen šele potem, ko je bila kralja Tutankamona grob odkrili leta 1922, ki je sprožila vnovično zanimanje za starega Egipta, in ljudje videli slike mladega kralja nosi eyeliner.

load...

3. Dežniki niso izumili, da bo dež off

To je bistvena točka za vsak deževen dan, dežnik, ni izumil, da bo dež off sploh. Najstarejši pisni vir dežnik sega v 21 AD in se nanaša na napravo za zaščito osebo od sonca. V resnici je zelo beseda dežnik izhaja iz latinske besede "Umbra", kar pomeni, da v senci, ali v senci.

4. Moški so nosili visoke pete, preden si ženske

Visoke pete niso izumili, da bi se ženske videti seksi; je bil ustvarjen, da ustavi moški padca svoje konje! Zgodovina kaže, da so bile prve visoke pete so jih nosili moški in so bili zasnovani tako, da človek noge v stremena, ko je streljal na svoje nasprotnike z lokom in puščico. Šele veliko pozneje, da visoke pete postala moda postavka za ženske.

5. Levi Strauss je imel zelo drugačno ime za kavbojke.

Beseda "jeans" izvira iz besede "genov", ki je bila beseda uporablja za opis mornarje iz Genove v Italiji, ki je nosil modre denim hlače. Ko Levi Strauss, pa je patentiral svoj načrt za tisto, kar zdaj imenujemo kavbojke, jih je poimenoval "pasu visoko pajaci". Ni tako privlačen kot "kavbojke", je?

load...

6. Tukaj je, koliko boste porabili za obleke v življenju

Če je tvoj fant se pritožuje, da ste porabili preveč na oblačilih, bi lahko imel točko! Povprečna Američanka bodo porabili okoli 125.000 $ na oblačilih in kupujejo več kot 3.000 posameznih predmetov. Vas moti, če ne stokanje preveč o vaši porabi na način, bi lahko poudariti, da mu je, da je bil strošek oblačil padca, iz leta v leto, od leta 1992.

7. Moda je še vedno pod nadzorom moški!

Tudi danes, nadzor večine velikih modnih hiš in modnih revijah, je še vedno v rokah moških. Od vseh panogah, da boš mislil, da je moda na enem mestu, da bi ženske vzpostavile ravnotežje, vendar je večina modnih hiš, trgovin, in revije, še vedno človek na čelu.

8. Obstaja le štirinajst uradni Haute Couture oblikovalci na svetu

Čeprav morda mislite, da bi lahko nekaj velikih oblikovalcev ime šteje za Haute Couture, so v resnici le štirinajst oblikovalci, ki so uradno priznana zbornico Syndicate kot dovolj dobra, je treba navesti, da je naslov. Te modne hiše, ki so na seznamu tega ekskluzivnega kluba vključujejo Christian Dior, Jean Paul Gaultier, in Chanel, ampak še veliko drugih znanih imen, kot so Giorgio Armani, niso.

9. Jermen je izumil ga je župan New Yorka

No, ni dejansko izumiti, saj obstajajo dokazi o jermenov, ki so jih nosili plemenski ljudi Južna Afrika stoletij nazaj. Vendar pa je bilo, New York župan Fiorello Henry La Guardia, ki bi lahko kredit za izdelavo tangice priljubljen v sodobnem svetu. Naredil novice leta 1939, ko je zahteval, da se eksotične plesalke New York nositi nekaj, da se obdrži dostojno, in so nato začeli nošenje drobne hlačke ali jermenov.

10. Kako avtomobil spremeni moda

Morda ste mislili, da krila postal krajši zaradi spreminjanja odnosa do morale in z dokazovanjem golih nog, vendar je bilo za veliko bolj praktičnega razloga, kot je. Prvi kratka krila so mislili, da so bili oblikovani, da bi bilo lažje za dekleta priti v in iz avtomobilov.

load...