20 noro modnih dejstev, o katerih morate vedeti | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Vrste stilov

20 noro modnih dejstev, o katerih morate vedeti

20 noro modnih dejstev, o katerih morate vedeti

Vsi radi mislimo, da vemo, stvar ali dve o modi, vendar imamo nekaj modnih dejstva, da menimo, da vas bo presenetila. Oblikovalci v Parizu, New Yorku, Londonu in Milanu radi mislijo, da je to, kar se pokaže v svojih modnih tednov, kaj vozi trende, vendar je veliko modnih izdelkov so prišli po naključju ali z navadno Ovinka zgodovine. Ti nori dejstva smo tu za vas, vam morda ne bo dobil napredovanje na delovnem mestu, vendar pa vam bo dala nekaj za pogovor o kavi s prijatelji. Če želite vedeti, kaj je povezava med gumbi na manšetah z jakno, Napoleon Bonaparte, in nos, zato so kavbojke imenujemo kavbojke ali kaj bikini ima opraviti z atomsko bombo, potem berite naprej, in si našli dvajset neverjetno noro modne dejstva, ne boste verjeli, so resnične.

1. Bikini bila prepovedana Vatikan

Ko je bil bikini prvi izumil to ni le dvigniti nekaj obrvi, je povzročil ogorčenje po vsem svetu. Varčen dvodelne kopalke, ki se je komaj Varčen sploh, ko je prvič prišel ven, je bila prepovedana dokončno v Avstraliji, Španiji, Italiji in Belgiji, in Vatikan je uradno izjavo, da nosijo bikini bil greh.

2. Stroški oblačil gre dol

Hvala za vse več uvoza in boljših proizvodnih metod, dobiš veliko več za svoj denar v oblačila trgovinah, kot bi si naredil celo samo pred desetimi ali dvajsetimi leti. Na splošno je cena oblačil se je v povprečju za skoraj devet odstotkov leta 1992 zmanjšal.

load...

3. Velikost oblačil se je v teh letih spremenilo

V preteklih letih je velikosti označene na oblačilih spremenil zaradi nekaj, kar ti nečimrnosti velikosti, ali inflacija velikosti. Če ste velikosti 0 danes, bi bili velikost 8 v letu 1967! Prav tako je bilo ugotovljeno, da so dražje obleke, ki jih kupujejo, bo manjše velikosti je.

4. En človek izumil tako svinčnik krilo in krilo na A-linije

Tako A-linija krilo in svinčnik krilo postala vrhunec mode v 1950-ih, in so bili tako ustvarjanje francoski oblikovalec Christian Dior.

5. Kitajci uporabljajo za vezavo svojih otroških čevljev v imenu mode

Pravica do zgodnjega dvajsetega stoletja, kitajske ženske, ki se uporabljajo za vezavo noge svojih hčera, da ustavi jim raste, ker so majhne noge šteje, da je lepa. Praksa je bila prepovedana v državi, saj noge mladih otrok, je postala tako deformirane, da niso mogli niti hoditi pravilno.

load...

6. Črna je bila nekoč nosili le takrat, ko ste bili v žalovanja

Ženske uporabljajo samo nositi črno, ko so bili v žalovanja in nikoli ne bi nosite kadar koli prej. V viktorijanskih časih, je bilo pričakovati, ženske nositi nič drugega kot črno za obdobje dveh let po smrti svojih mož. Nošenje črne za dalj žalovanja se še vedno upošteva, da je danes v nekaterih katoliških državah. Pred tem, belo je bilo videti kot barva za žalovanje in bi bili nikoli nosili na poroko.

7. Bikini je dobilo ime po otoku

Človek, ki je izumil bikini vedel, da bi to povzročilo neurje, in to je, zakaj je to poimenovali po določenem otoku. Louis Réard je bil človek v vprašanju, in ga je imenoval njegov razkrivajo plažo obleko po otoku imenovanem Bikini Atoll, ki je, če Američani testirali prve Atomske bombe. On je izbral ime, ker je mislil, bikini bi ustvarili toliko shockwaves po vsem svetu, saj je imel bombo, in ni bil daleč narobe.

8. Lahko zahvalim kralja Tutankamona za eyeliner

V starem Egiptu, eyeliner je priljubljen pri moških in ženskah, vendar pa ni bilo res uporablja veliko v sodobnem svetu še okoli 1920. To je bilo, ko je bil Tutankamonove grobnice odkrili leta 1920 in fotografijami fant kralja športno eyeliner začel krožiti, da eyeliner začela ujeti na kot del sodobnega ličila.

9. Barvo vaših oblačil je včasih pomenilo nekaj

Medtem ko danes le odločil glede barve mislimo, da nas bi ustrezala, v srednjem veku, barva vaših oblačil označen svoj položaj v družbi. Plemiči vedno nosil rdeče, trgovci in veleposestnikov nosil zeleno in ponižnega kmet je nosil rjave in si ne bi upala nositi barve, ki ne ustreza svoj status.

10. Jermen je izumil za skromnostjo

Sodobna jermen ni bil ustvarjen, da bi ozke kavbojke videti bolje; to je izumil kot način za prikrivanje. Jermen je postal priljubljen po župan New Yorku leta 1939, župan Fiorello LaGuardia, je bil pretresen zaradi golote v svojem mestu, zato je odredil, da golih plesalcev nositi nekaj sami prikriti malo več.

11. Južni Korejci res imela modne policije

Ko mini krila prvič začeli postala popularna, je konservativni Južni Korejci niso bili preveč navdušeni nad idejo preveč noge so paradirali v javnosti. Vlada države, zaposlenih delitev policistov, katerih naloga je bila, da izmerite dolžino ženskih kril. Če ste ujeli s krilom, ki je bil prekratek, ste lahko kaznovani, ali celo zaprli.

12. Beseda kavbojke prišli mornarji

Beseda kavbojke, ki jih sedaj uporabljajo za opis modra denim hlače izhaja iz imena italijanskega mesta Genove, kjer je izumil denim. Modra denim hlače so najprej nosili mornarji, ki so bili od mesta Genova in ti mornarji so znane lokalno kot Geni.

13. Coco Chanel izumil bižuterije

To je bil oblikovalec, ki nam je prinesel malo črno obleko, Coco Chanel, ki se lahko zahvalil tudi za izumljanje bižuterije. Ona je izumil trend z oblikovanjem nakita, ki jih vsebuje ponarejene kamni s pravimi biseri in diamanti. Pred tem je bil nakit samo nakit in, če bi lahko privoščiti, je morala biti prava stvar.

14. Playtex uporablja za izdelavo spacesuits

Verjetno eden najbolj znanih ustvarjalcev nedrčkov, Playtex, je eden redkih proizvajalcev na svetu, ki lahko rečemo, da so bila njihova oblačila na luno. To ni bil njihov nedrčki, ki so se povzpele v vesolje na misije Apollo; je bilo astronavtov "spacesuits. Playtex izdelan na spacesuits da Neil Armstrong in Buzz Aldrin nosil na Luni.

15. Mark Twain izumil bra-pasu zaponka za

Mark Twain, ki je bolj znan kot avtor The Adventures of Tom Sawyer je bil izumitelj današnje modrc traku zaponko, ki jo uporabljamo danes. Je patentiral svoj izum pod imenom "Izboljšanje nastavljiv in snemljiv pasovi za oblačila". Prav tako je izumil "self-lepljenje album".

16. Victorian ženske uporabljajo, da se zaviti v mokre tkanino

To je bila običajna praksa v viktorijanskih žensk, da se zaviti v mokro tkanino, preden jih dajo na svoje obleke, tako da bi njihova oblačila, ki jih bo tako tesno, kot je mogoče. Hoja po v vlažnih oblačilih ni bilo dobro za njihovo zdravje, čeprav, in praksa je bila kriva za veliko število smrtnih žrtev med izbruhom gripe v parih.

17. Platforma čevlji niso izumili leta 1970

Platforma čevlji niso bili nič novega leta 1970, so nosili v Aziji in v Evropi že v 16. Stoletju. Chopines, kot so jih imenovali, so nosili tako žensk kot moških, in da bi lahko bilo kaj do približno 24 centimetrov visoko. V bistvu so bile višje vaši chopines je višje v družbi si. Pete so bili dejansko prvi nosili moški, saj je bilo lažje jahati konja in ustrelil lok in puščice ob istem času.

18. Umetne trepalnice so izumili leta 1916

Zelo Prve umetne trepalnice so bile narejene iz človeških las, ki so tkani skozi tanko gazo. Trepalnice, ki so bile narejene s lasulja kavo, so bile leta 1916 za igralko Seena Owen. Te so bile narejene po navodilih režiserja, DW Griffith, ker je želel, da igralka, da imajo trepalnic, ki brušena lica v svojem filmu "nestrpnosti".

19. Krilo je drugi najstarejši oblačilo po svetu

Krilo je bil z nami že dolgo, dolgo časa in se šteje, da je drugi najstarejši oblačilo na svetu. Edini znani oblačilo, ki je bila kdajkoli nosili pred krilo je Pare tkanine okoli kukova. Sprva so krila nosili tako moški kot ženske.

20. Napoleon Bonaparte izumili gumbov na rokavih

Ko razmišljam o tem, gumbi za manšete vaših jakne so popolnoma nesmiselno. To je bil Napoleon, ki je prvi prišel z idejo dajanje gumbov na rokavih, ko je odredil, da se gumb medenina posejana na rokavih v uniformah vseh svojih vojakov. Ni bilo za dekorativne namene na vse; je bilo samo, da bi poskušali ustaviti vojake brisal nosove v svojih rokavih.

Katere so vaše najljubše zanimive modne dejstva?

load...