50s vodnik po slogu: kaj je bilo v 50-ih letih v modi? | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Vrste stilov

50s vodnik po slogu: kaj je bilo v 50-ih letih v modi?

50s vodnik po slogu: kaj je bilo v 50-ih letih v modi?

Po vseh strahu in tragedije, ki je svetovni vojni prinesel, so bili 1950 je desetletje, da bi ljudje končno sprostite malo in uživajte nekaj svobode, ki so bili borili za. Pri 50 je napovedal novo obdobje blaginje in potrošništva, ki je pomenilo, da bi lahko vsakdo privoščiti, da bi bilo v modi. To je bilo tudi desetletje, da se mladi v svetu resnično so svoj pečat na modo in mladinske kulture se je začela, da je gonilna sila mode, prav tako kot filmske zvezde in bogate in slavne so bile. Oglejmo pogled nazaj na bajen petdesetih in kopati globlje v nekaj stilov in izgleda, da so vse bes v 1950-ih.

1. Prišlo je barva eksplozija in drzne vzorce

Po letih enolično, sivi in ​​kaki, barve ženskih oblačil šel iz občutljivo in svetlobo, na svetlo in krepko. To je deloma posledica sodobnih proizvodnih tehnik, ki je iz obleke več na voljo, in delno zaradi bujno čustva časa. Jewell toni, kot smaragdno zelena in rubinasto rdeči barvi, so še posebej razširjena, saj so krepko cvetlični vzorci, polka pik in Amrelčina preverjanja.

load...

2. Pudljev krila

Ko rock and roll udaril sceno, dekleta želela, da bi lahko Dace in da to pomeni, da so morali imeti oblačila, ki jim je dal svobodno gibati. To je bil povod, da sežiganja krila, široke, ki se je končalo tik pod kolenom, od katerih so mnogi imeli pudelj simbol na dnu, od tod tudi ime. Ti so ponavadi nosijo krila, ki iz njih Peder, ko so dekleta ples.

3. Hlače

Druga modna revolucija, da je druga svetovna vojna prinesla je, da ženske nosijo hlače. Ko so ženske odkrili svobodo nositi hlače, ko so delali v tovarnah, ki jih ni bilo na tem, da se to svobodo, samo zato, ker se je vojna končala. Ženske hlače iz časa imela zadrgo ob strani, da bo spredaj ravna, in pogosto je bilo pasovi na dno nog, da jih bo od vožnji navzgor ali harmonike.

load...

4. Rokavice

Rokavice so tudi velika stvar v 1950-ih, in ne le za ohranjanje tople roke na mrzel dan. Dejstvo je, da so starejše ženske nosijo rokavice in kapo za vsako priložnost. Za formalno zvečer obrabe, dolge bele ali črne rokavice, ki je šla gor na komolce, so nosili z Brez dež ali kratki rokavi obleke. Krajši rokavice so nosili več priložnostne priložnostih, ko je bilo vreme toplejše.

5. Shirtwaist obleka

Shirtwaist obleka je postala zelo priljubljena v 1950. Bilo je polno opremljena s ščitniki obleka s tipko navzdol opremljeno vrhu. Shirtwaist obleka je postala skoraj uniforma 1950 je gospodinja. To je enostavno, da dajo na, enostaven za pranje in udobna za nošenje. To je pogosto nosili s predpasnikom čez vrh, tako da lahko traja več dni, ne da bi potrebovali pranje.

6. Capri hlače

Ena od velikih vzročnih izgleda, da so prišli v petdesetih letih je bila tri dolžine četrtine, zatesnjena hlače so imenovani Capri hlače. Bili so večinoma nosili s širokimi pasovi in ​​srajce tucked ob pasu, povodcem vrhovi ali izkoščenega steznik. Imelo tudi V prerezano na rob kar bo omogočilo lažje gibanje. Ta je bila definitivno poglej za tiste srečneže, ki imajo majhen pasu.

7. Stožčasti modrček

Z zvezdami, kot so Marilyn Monroe in Jayne Mansfield obrabljena, stožčasti modrček zagotovo naredil svoje delo za dviganje in ločuje! Včasih se imenuje torpedo nedrček, stožčasti modrček imel koničastih, stožčaste oblike, skodelice, ki so bile zasnovane za povečanje naravne vrednote dekle je, zato so pogosto nosili pod zatesnjena puloverje, da bi točko še bolj očitna.

8. Očala

Očala prenehali dolgočasno nuja za tiste s slabim vidom in postal modni izjavo v lastnem imenu. Nove in zanimive modele, kot Mački slogu oči, je postal zelo priljubljen, tako kot široko paleto živahnih barv okvirjev.

9. Svinčnik krila

Petdesetih moda ni bilo vse o svobodi in pretočni oblačil, so petdeseta tudi čas spretno imenom Hramanje krilo, ali svinčnik krilo. To so krila, ki so padli od pasu v tesen prileganje, ki so zapustile malo prostora, da niti hoditi pravilno. Bili so tudi včasih imenujemo Vrckanje obleko, ker da je o vsem dekle lahko upravljate, ko nosil eno.

10. Coatdress

Coatdress bila podobna pri oblikovanju na daljše oblačilo, vendar je z veliko težji tkanine. Te obleke ni imel nazaj zadrgo; so bili gumbi vso pot navzdol spredaj. Ker bi ime kažejo, so videti zelo podobno kot križanec med plašč in obleko. Pogosto so imeli prevelike gumbov in oblazinjeni ramena in zaradi svoje teže, pa so običajno nosili pozimi in jeseni.

Ali vam je všeč moda v 50-ih letih?

load...