Top 10 italijanskih modnih hiš | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Vrste stilov

Top 10 italijanskih modnih hiš

Top 10 italijanskih modnih hiš

Italijanski modni oblikovalci že dolgo občudovala za svoj stil, in mnogi od največjih in najbolj znanih modnih hiš so italijanski. Italija je še vedno eden od glavnih vozlišč v modni svet in italijanske modne hiše nam bili prinaša edinstvene in briljantno modelov za več let. Tam so v resnici preveč italijanske modne hiše našteti tukaj, ampak tukaj je top deset najbolj vplivnih italijanskih modnih hiš.

1. Versace

Versace je ustanovil Gianni Versace v postal 1978. Versace mednarodno priznana, ko Elizabeth Hurley nosila "ta obleka" na premieri Štiri poroke in pogreb v letu 1994. Blagovna znamka ponovno izvede tudi novice, ko je Jennifer Lopez je nosil zeleno Versace svile Šifon na Grammy nagrade v letu 2000. Versace so sedaj gospodinjstvo ime in so dobro znani za praznovanje žensko telo, namesto da bi jo skriva.

2. Fendi

Fendi je bil prvotno krzna in usnja trgovina v Rimu. Ustanovil ga je Edoardo in Adele Fendi leta 1925, nato pa je zrasel, da postane znana modna hiša. Danes, Fendi še vedno proizvaja usnjene izdelke in krzno, ampak tudi oblikovanje dišav očala, pribor in timepieces in imajo skoraj 200 trgovin po vsem svetu.

load...

3. Biagiotti

Ustanovitelj The House of Biagiotti, zdaj eden največjih modnih hiš v Italiji, je bila Laura Biagiotti. Prvotno je namenjen za arheologa, ko pa se je začela pomagati v poslovnih družina tekstilno, dobil je zasvojen na način, namesto. Kot tudi celo vrsto oblačil in dodatkov, Laura Biagiotti dišave, kot so Aqua di Roma, so po vsem svetu uspešnic.

4. Valentino

V 1960, je bil Valentino Clemente Ludovico Garavani nesporni kralj mode. Njegovo zanimanje za modo začel v zelo mladih letih, ko je bil še v osnovni šoli. S pomočjo svoje matere in očeta, je nadaljeval svoj interes in odšel na študij svojo strast v Parizu. Valentino upokojil leta 2007, vendar je modna hiša, ki je ustvaril, Valentino SpA, ki je še vedno močna.

5. Prada

Prada, ki je bila ustanovljena z Mario Prada in njegovega brata Martino leta 1913, se je začela kot trgovino z usnjenimi v Milanu. Zanimivo je, da Mario Prada niso verjeli, da bi morale ženske delati v podjetju, vendar je bila njegova lastna hči, Luisa Prada, in kasneje njegova vnukinja, Miuccia Prada, ki je vodil podjetje po Mario Prada smrti leta 1952. To je bil Prada je izvirnost skozi leta, da je eden izmed svetovno najbolj vplivnih modnih hiš, ki.

load...

6. Dolce & Gabbana

Oblikovalci Stefano Gabbana in Domenico Dolce združili moči v letu 1985, da se tvori italijansko modno hišo Dolce & Gabbana. Na začetku, ko sta oblikovalca je prvi začel delati skupaj, so poslali ločene račune za samostojnega dela, ki so to storili. Skupna blagovna znamka Dolce & Gabbana je izumil šele, ko jim njihov računovodja povedal, da bi bilo lažje narediti račune, če so delali skupaj pod enim imenom. D & G je danes ena izmed najbolj uspešnih italijanskih modnih hiš, ki obstajajo.

7. Armani

Giorgio Armani je ena izmed pravimi legendami italijanskega oblikovanja in Armani Brand je ena najhitreje rastočih na svetu. Giorgio Armani ustanovil svojo družbo leta 1975, leta 1980, je bila njegova modelov za hollywoodskih zvezdnikov, ki ga poganja v mednarodno slavo. Armani je ostal na vrhu igre vse od in je bil eden izmed prvih modnih oblikovalcev, da se odmikajo od uporabe preveč tanke modele kazati svoje zbirke.

8. Gucci

Hiša Gucci je bila ustanovljena v Firencah leta 1921, ki ga modni oblikovalec Guccio Gucci. Blagovna znamka je začel kot manjše usnja trgovini in odhodki, ko Gucci obrnil roko usnjene torbice in oblikovanja oblačil. Gucci je zdaj največja prodaja italijanska blagovna znamka, deluje 278 lastnih trgovin, in ustvarja letni promet v višini skoraj 5 milijard $.

9. Max Mara

Max Mara je modna hiša, ki je bila ustanovljena Achille Maramotti leta 1951 je bil Maramotti eden prvih ljudi, da zavedaš, da bi sodobne proizvodne tehnike zagotavljajo pripravljena za nošenje oblikovalec oblačil v javnosti. Podjetje je še vedno v zasebni lasti družine Maramotti in ima zdaj več kot 2000 trgovin, po vsem svetu.

10. Etro

Še eden od velikih italijanskih modnih hiš, ki je ostala v družinsko podjetje, je Etro, ki je našel Gerolama "Gimmo" Etro leta 1968. Famous za njihovo uporabo Paisley vzorec, Etro ima zdaj razponu moških in žensk oblačil in oni ponujajo tudi dodatke in dišave. V preteklih letih se je Etro postal znan tudi po svojih edinstvenih konceptualnih predstav, od katerih so imeli svoje goste jahanje na parni vlak skozi Milanu, medtem ko modeli hodil gor in dol po vagonih.

Katere so vaše najljubše italijanske modne hiše?

load...