Zgodovina visokih pete | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Vrste stilov

Zgodovina visokih pete

Zgodovina visokih pete

Medtem ko visoke pete izgledaš, da niso ravno najbolj praktična oblika obuvala, ki je bila kdajkoli izumil, kot kdorkoli, ki je imel za vožnjo v petah vam bo povedal. Pete si pa začeli kot praktično rešitev problema. Ti so narejeni tako, da lahko moški jahanje konjev dobili boljši oprijem na svoji gori, ko so jih streljanje puščic. V resnici so bili zdravi veliko bolj priljubljen pri moških kot pri ženskah za dolgo časa in je šele pred kratkim, da so postali modni element ženska. Če ste že kdaj sedel nego mehurji in zvit gleženj, in se spraševal, kdo za vraga je izumil kaj takega, tukaj je kratka zgodovina, kjer visoke pete prišli na prvem mestu.

1. Vse se je začelo dolgo, dolgo časa nazaj

Začnemo zgodbo visoke pete, daleč nazaj, ko je leta 3500 pred našim štetjem. Zelo prvi zapis o visokih petah so nosili je mogoče najti v Egiptu, v katerih so bile slike starih Egipčanov, ki nosijo povišane pete videli v grobnicah in templjev. To je bilo verjetno, da se zdi, da višji in močnejši kot njihovi Sluge kralji in plemiči v času.

2. Imeli so praktično uporabo v srednjem veku preveč

Srednjem veku so bili čas Kuga in v času, ko ljudje izprazniti svoje smeti, in njihovih stranišč, naravnost na ulico. Nič čudnega torej, da pete postala priljubljena v tem času, kot jih ljudje nosili obdržati svoje noge daleč od umazanih mestnih ulicah, saj morda lahko!

load...

3. Koničasti visoko toe visoke pete se pojavile v 12. Stoletju

Še ena od bolečih visoke pete mode, ki se je ohranil vse do današnjih dni, je koničasta pete. To prvič postalo moderno v 12. Stoletju in je bilo vitezi Richard Lionheart, ki jih je nosil, ne poštene gospodične. Koničasto toe je bilo lažje za vitezi zdrs noge v stremena na konju, in pete jim dal boljši oprijem, medtem ko so jahanje svoje steeds.

4. Bloody Mary iz pete priljubljena za ženske v 16. Stoletju

Prva omemba sodobne visoke pete za ženske je bila v 16. Stoletju, ko se je italijanska plemkinja, Catherine d'Medici, ki jih je nosila na svoji poroki. Medtem, v Angliji, Queen Mary prvi, ali krvava Mary, saj se je bolj znan, je trend, ki nosijo visoke pete, ki je sledilo, ki jih moški in ženske enako.

5. Izraz "dobro petami" prihaja iz visokih petah

V preteklosti so bile visoke pete nosili nadomestilom in aristokracije, kot znak njihovega premoženja in dvignjenem stanju v družbi. To je razlog, da smo danes uporabljajo izraz "premožni" za opis osebe z obsežnim bilanco banke.

load...

6. Queen Victoria je visoko peto škornji priljubljen

V 19. Stoletju je bila kraljica Victoria ena prvih žensk, ki jih je treba obravnavati v visoko peto čevlji in modni hitro razširila v priljubljenosti. V tem obdobju je izumil tudi šivalni stroj, kar pomeni, da visoke pete postalo lažje in ceneje, ki so jim na voljo, da več ljudi.

7. Heels so bili priljubljeni pri moških in ženskah Do 1900-ih

Skozi zgodnji zgodovini pete, so nosili tako moški kot ženske. Če nič drugega, moški vodi pot s petami s kralji in plemič določanju trendov. Postopoma, čeprav ženske pete postalo bolj vitko in ženski in moški začel, da se vrne k bolj praktično ravno čevelj.

8. Peta revolucija dvajsetega stoletja

Roll na v sredini dvajsetega stoletja in sodobne proizvodne tehnike je pomenilo, da so bile pete za vsakogar in skoraj vsak vzorec od pete postalo možno na voljo. Super-visoke stiletto pete je izumil leta 1955, ki ga francoski oblikovalec, Roger Vivier in ko so videli zvezde, kot so Marilyn Monroe in Audrey Hepburn nosila pete, je praktično zagotovljen prostor za visoke pete na vsake ženske garderobe, od tam naprej.

9. 1970 so imeli moški in ženske spet nosila visoke pete

V 1970 je videl visoke pete morf platform čevlje, ki so nosili tako moški kot ženske, tako da je edini čas v moderni zgodovini, ki so pete bilo v modi za moške nositi. Vas moti, če kdo bere to dovolj stari, da se spomnimo leta 1970 je platforma čevlje, bi si verjetno strinjate, da jih je bolje pustiti v preteklosti!

10. Enaindvajsetega stoletja in visoke pete

To nas pripelje vse do danes. Sodobna visoke pete izgleda, da je tukaj, da ostanejo in, zahvaljujoč TV oddajah, kot so Seks v mestu; Visoke pete so spet trdno najljubši in jih imajo radi ali pa jih sovražijo, da ne izgleda, kot da bo izginja iz naše omare kadarkoli prej, zato ne mečite ven svoje koruze-ometi samo še!

load...