10 dejstev o krščanskem diorju, o katerem morate vedeti | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

10 dejstev o krščanskem diorju, o katerem morate vedeti

10 dejstev o krščanskem diorju, o katerem morate vedeti

"Ženski parfumi pove več o njej kot njen rokopis." - Christian Dior

Za razliko od mnogih njegovih modni contemporise, je Christian Dior rodil v premožni francoski družini. Dior je rodil v Granville, obalno mesto v Normandiji v Franciji leta 1905. Njegov oče je bil bogat poslovnež, ki v lasti podjetje gnojilo, in se je družina preselila v Pariz, ko je bil Dior star približno pet let. Christian Dior je ena izmed najbolj znanih imen v modi in je bil akreditiran pri prinaša številne nove sloge za modo žensk. Sprva čeprav ženske niso všeč njegove stilov zelo veliko, saj je veliko svojih modelov uporablja metrov tkanin in prikrili svoje noge, in pod deset več dejstev o Christian Dior, poveljnik oblik in silhuet, ki bi vas presenečenje:

1. Njegovi starši so želeli, da bi bil diplomat

Cristian Dior starši so upali, da se bo pridružila francoskemu diplomatsko službo, vendar Dior je imel drugačne načrte. Želel je, da sledijo svojo umetniško žilico in začela s prodajo svoje skic na ulici, za žepnino.

load...

2. Christian Dior je navdihnila arhitekturo

"Obleka je del kratkotrajne arhitekture, ki so namenjeni za izboljšanje razmerja ženskega telesa." - Christian Dior

Oblikovalec je imel veliko ljubezen do arhitekture in veliko njegovih modelov poudaril obliko in obliko ženskega telesa. On uporablja veliko različnih tehnik v svojih oblačilih, ki je poudaril, boki in prsi, da bi ženskam seksapilna videz.

3. Christian Dior je bil zelo vraževeren

Dior je bil zelo vraževeren človek, to pa le, ko je dobil starejši. On je vedno vključena oblačilo v vsaki zbirki poimenovali po svojem rojstnem mestu Grandvillu in v vsakem od svojih oddaj, vsaj imeli en model za izvedbo kup belih lilij.

load...

4. Christian Dior nekoč v lasti umetniško galerijo

Njegov bogat oče nastaviti Dior s svojo lastno galerijo leta 1928, pod pogojem, da priimek ni bilo videti nad vrati. To je bila odprta le za nekaj let, vendar je v tem času, galerija ravna dela veliko znanih umetnikov, Pablo Picasso.

5. Umrl je zaradi neznanega vzroka v starosti od 52

Čeprav okoliščine Christian Dior smrti niso bile nikoli uradno potrjena, nekateri pravijo, da je umrl zaradi srčnega napada, leta 1957, po zadušitve na ribje kosti, drugi pravijo, da je bil srčni napad povzročil z igranjem kart, vendar pravi vzrok smrti ostaja neznan in nepotrjena.

6. Christian Dior, ko zaposleni Yves Saint Laurent

Christian Dior zaposleni Yves Saint Laurent kot oblikovanje asistent, ko je bil le 19 let. So dobro sodelovala, dokler vpoklica Yves Saint Laurent v vojsko, po katerem sta se oblikovalci padel ven in delovno razmerje končalo v Ogorčen pravno bitko. Yves Saint Laurent opozoril: ".. Ne morem govoriti pred njim mi je učil osnove moje umetnosti Karkoli je bilo zgodilo, nisem pozabil let sem preživel na njegov strani."

7. Christian Dior, izdelane obleke za žene nacističnega častnikove

V letih po drugi svetovni vojni, Dior delal na hiši Lucien Lelong, kjer so obleke zasnovana za žene nacističnih častnikov in francoskih sodelavcev. Medtem, Dior sestra, Catherine, borili na francoski odpornost.

8. Bil je obtožen uporabe preveč tkanine

Slišati je bilo tudi protiudarec proti modelov v Dior je med drugo svetovno vojno, saj se je zdelo, nekateri, da je bil z uporabo preveč tkanine, ki je bil v veliko pomanjkanje v tistem času. Med eno slikanje, so modeli, ki nosijo Dior je oblačil napadel jezni prodajalci tkanine.

9. Njegove kreacije so naklonjeni bogati in slavni

Hiša Dior je krasil z naročili iz mnogih znanih osebnosti, vključno z Rita Hayworth in Margot Fonteyn, ki je pomagal povečati svoj profil v modni svet. Bil je tudi enkrat prosili, da predstavi zasebno predstavitev svoje kolekcije za britanske kraljeve družine.

10. Bil je prvi Couturier licencirati svoje modele

Christian Dior je bil prvi oblikovalec posojajo svoje ime za vrsto dodatkov, da gredo s svojo linijo oblačil. Zdaj običajna praksa med oblikovalci, leta 1949, ko Dior je to storil, je bil močno kritizirali cheapening v haute couture industriji.

Katera druga dejstva o Christian Dior sva pozabil omeniti? Vas prosimo, da delite svoje misli v komentar oddelku spodaj.

load...