10 malo znanih, zabavnih in zanimivih dejstev o valentinskem dnevu | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

10 malo znanih, zabavnih in zanimivih dejstev o valentinskem dnevu

10 malo znanih, zabavnih in zanimivih dejstev o valentinskem dnevu

Valentinovo je dan, ko smo vsi praznujemo ljubezen, in proizvajalci pozdrav kartic in prenaša fine čokolade, drgnite svoje roke veselo! Samo v primeru, da ni vedel, od kod prihaja Valentinovo, je Saint Valentinus mlada rimski duhovnik, ki je kljuboval svojega cesarja, Klavdija II, ki ga na skrivaj poročil z rimskimi vojaki s svojimi ljubljene ženske. Claudius je odredil, da njegovi vojaki ne bi mogla poročiti, ker bi bilo potrebno njihov um off svoje dolžnosti. Saint Valentinus plačani za njegovo predanost ljubezni, s svojim lastnim življenjem, na 14h februarja, ko je bil obešen. Medtem ko je bil v zaporu, čaka na njegovo izvedbo, je poslal ljubezensko pismo, hčerko svojega jailor je, ki se je končala z besedami: "Iz vaše Valentine", in da je, če se je začela tradicija. Tako, kot si pripravite presenečenje darilo ali večerjo romantično Valentinovo za dva, tukaj je deset bolj zabavno in zanimivih dejstev o Valentinovo.

1. To je spodbuda za prodajo kondomov preveč

To ni samo cvetje, čokolade in prodajo čestitk, ki uživajo sezonsko povečanje obrazec Valentinovo, kondomi storite tudi. Proizvajalci Condom, Durex, dobili dvajset do trideset odstotkov povečanje prodaje na in okoli 14. Februarja. Testi Domov nosečnosti dobili svoje letno povečanje prodaje po marcu.

2. To ni srečen dan za vse

Valentinovo je lahko zabavna za srečne pare, vendar pa je presenetljivo veliko število ljudi, ki ne užitkom misel 14. Februarja. Raziskava je pokazala, da 40% ljudi, ki preprosto ni všeč Valentinovo in da je eden od desetih ljudi počutil bolj depresivni kot običajno na dan.

load...

3. Hallmark so naredili znanost iz Valentinovo

Zasnova kartic Valentinovo je ni prepuščeno naključju. Hallmark zaposluje ekipo osemdeset ljudi, za raziskave in analizo prodaje kart v preteklih letih za delo, ki je bila najbolj priljubljena. Prav tako pogovore z 100.000 kupcev vsako leto, da bi jim pomagali oblikovati svoj nabor kartic.

4. Vsaka barva vrtnice ima drugačen pomen

Barva in število vrtnic, ki jih pošiljate na Valentinovo še večji pomen, kot ste morda spoznal. Rdeče vrtnice pomeni ljubezen, roza srednje sladke misli, in bele vrtnice kažejo čistost. En Rose je dejal, da predstavlja ljubezen na prvi pogled in ducat reče "ljubim te". Očitno, devet sto in devetdeset devet vrtnice pomeni "Vedno bomo skupaj". Ali pa morda to pomeni, da "imam več denarja, kot občutek"!

5. Obstaja ena milijarda kartice Valentinovo je poslal vsako leto

Še eden od zanimivih dejstev o Valentinovo je, da je dan prijela v večini držav po svetu in več kot 1 milijardo kartice pošlje vsako leto. To je samo še božič kot praznik za pošiljanje kartice in več kot 85% kartic pošiljajo ženske.

load...

6. To ni samo sweethearts, ki prejemajo kartice

Ne skrbite, če poštar ne spusti cel kup kart na vas na 14. Februar, saj so sweethearts precej nizko navzdol na seznamu tistih, ki so najbolj prejemajo. Učitelji so na vrhu seznama za prejemanje največ kartice za valentinovo, nato pa otrok, mater in nazadnje, žena in ljubic.

Dan 7. Valentinovo na Japonskem

Še eden od zabavnih in zanimivih dejstev o Valentinovo je, kako se je praznoval na Japonskem. Valentinovo je bil uveden v Japonskem proizvajalec čokolade leta 1936, kot način za prodajo več slaščice. Njihove marketinške fantje dobili napačen konec palico, čeprav, in mislil, da samo ženske kupil moške čokolade in da tradicija je zaljubljen. Imajo še en dan, ki se imenuje beli dan, ki je v marca 14. In to je, ko so ljudje vrniti uslugo.

8. To ni uradni mrtve na dan

Čeprav je zgodba sv Valentinus poroko rimskih vojakov, je najbolj priljubljena možnih izvoru Valentinovo, so v resnici več različnih Saint Valentines in vsak ima drugačno zgodbo za njimi. Zmeda nad Saint je tako velika, da je povzročil katoliško cerkev, da se odstranijo dan svetega Valentinovo iz uradnega koledarja katoliških praznikov leta 1969.

9. Dan tradicije A dokaj nenavadno za valentinovo

Tukaj je še ena od zanimivih dejstev o Valentinovo: v osemnajstem stoletju v Angliji, na predvečer valentinovo, bi mlada dekleta jedo hardboiled jajce z lupino in pin štiri zaliv prepušča svoji blazini, ki naj bi zagotovili, da , naj sanjajo svoje ljubica, da je noč, bi postala ljubimca.

Dan 10. Valentinovo je prepovedan v nekaterih državah

Ni vsaka država na svetu ima dan ljubezni na 14. Februar. Leta 2001 je iranska vlada prepovedala vse Valentine žetone, kot so medvedki, kartice in čokolade za ustavitev širjenja zahodne kulture na njihovo družbo. Dan se ni všeč tudi nekatere verske frakcij v drugih državah, kjer se ga obravnava kot dan poželenja in sramu.

Ali veste, nekaj drugih zanimivih dejstev o Valentinovo?

Ostani srečna, ljubezen in biti ljubljen! Veselo valentinovo!

load...