10 najbolj čudnih in bizarnih živil z vsega sveta | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zanimivo

10 najbolj čudnih in bizarnih živil z vsega sveta

10 najbolj čudnih in bizarnih živil z vsega sveta

Ali mislite, da ste drzni, ko gre za hrano, ki so jo pripravljene, da bi jedli? Vsi smo uživali eksperimentiranje in preizkušanje različnih živil iz vsega sveta, vendar pa nekatere stvari, ki so mislili, od kot dobrot v eni državi, se lahko obrnejo želodec off večerjo v drugo. Če ste mislili da so drzni jedo polže v Franciji, vendar povsem ne bi sami bi poskusiti Haggis na Škotskem, morate sprejeti pogled na teh desetih nenavadnih živil iz vsega sveta, ki so res zelo, zelo čudno.

1. Živo Octopus

Večina ljudi so poskušali suši in jesti surova riba ni več nič takega, ampak kaj pa jedo živo surovi hobotnico, ki je nemirno sedi okoli na vašem krožniku? V Južni Koreji so razrezati živo otroka hobotnico, rahlo sezono IT, nato pa so ga služijo, medtem ko je še vedno wriggling. Očitno, morate biti previdni, ko jeste jed, ki se imenuje Sannakji, saj lahko poganjkov iz hobotnice zatakne na streho usta. Ali ni to ena izmed najbolj nenavadnih živil?

2. Crvljiv sir

Večina od nas bi poslali naše sir naravnost nazaj, če bi služil s črvi v notranjosti, ampak na Sardiniji, bi kupci razburjaj se, če je natakar prinesel sir, ki ni bil živ s črvi. Obstaja Sardiniji sir se imenuje caso marzum, ki je izdelan iz fermentiranega ovčjega mleka, in je služil, in jedel, z živimi črvi zvijanja po notranjosti.

load...

3. Biki testisi

Jedilni of Bull moda je pravzaprav precej pogosta v gojenja goveda državo in, če bi radi kar gre, lahko jeste Rocky Mountain ostrige, kot se imenujejo, v nekaterih delih Kanade. Bull "bitov" so običajno odpustili, ali dušeno in postrežejo z omakami in padcev. Imajo celo letno testis festival v Calgary.

4. Ocvrti pajek

Fried spider je še eden izmed zelo nenavadnih živil priljubljenih v Kambodži; pazite, kaj kupujete od uličnih prodajalcev tam, saj je eden od njihovih posebnosti je ocvrte tarantula. Pajki so ocvrte česen olje, tako da so zunanjima lepo in hrustljavo, vendar je notranjost še vedno mehka Gnjecav. So rekli, da je zelo hranljiva. Ocvrte žuželke, vseh vrst, so skupna malica v številnih azijskih državah.

5. Ptice gnezdo juha

Kitajski ptice gnezdo juha je tako zelo pomemben, da bi skledo stvari v restavraciji v Hong Kongu nastavite nazaj toliko, kot 100 $. Kaj daje juhe svoj edinstven okus in svojo visoko hranilno vsebino, je s ptičje sline, ki se nahaja v gnezdu. Ptice gnezdo juha je postala tako priljubljena, da so gnezda zdaj množično proizvajajo na Kitajskem.

load...

6. Raca zarodek

Balut je jed, ki jo lahko najdemo v Vietnamu, Kambodži in na Filipinih in je jedel kot prigrizek. To je oplojenih jajčec race ali kokoši, ki so bile prepuščene razviti dovolj dolgo, tako da je v celoti oblikovan zarodek v notranjosti. Jajca se nato kuhani in služil v lupini kot prigrizek. Ni presenetljivo, da je poslastica naj bi poskusili nekaj podobnega križanjem jajc in piščanca.

7. Smrdljiv sadje

Tam je sadje, ki je jedel v jugovzhodni Aziji, ki diši tako slabo, da je bilo v hotelih in na letališčih po vsem svetu prepovedana. Plod izgleda povsem normalno od zunaj, a ko je odprla, je oddaja vonj, ki je bil podoben tistemu iz gnilega mesa, kanalizacijo in umazanih starih nogavic.

8. Fried možgani

Pozabite na hamburger... Kaj pa možgani nekaterih Fried telet postregel v burger figo? Do nori strah bolezen krav pred nekaj leti, tele možganov burgerje so reden pojav na jedilnikih klubih in barih v St. Louis, Missouri. V Mehiki, možgani so še vedno trdno najljubši in jih ponavadi postrežejo v burritos ali tacos.

9. Strupene ribe

To je verjetno ena izmed najbolj čudnih in nenavadnih živil iz celega sveta. Priprava strupen ribjo jed, fugu, je tako občutljiva naloga, kuharji japonske, ki pripravljajo, da morajo opraviti let izobraževanja in so opravili preizkus. To ni presenetljivo, da morajo biti previdni, ker če se zmotite, da je dovolj strupa v ribah, da bi bilo smrtonosno. Fugu je najbolje uživati ​​z majhno malo strupa še v ribah, ker da vam mravljinčenje na vaše ustnice in jezik.

10. Surova krvi juha

Tiet Cahn je še en zelo nenavadna in bizarna hrano, to je juha jed, ki prihaja iz Vietnama. Sestavine so lepo naravnost naprej. Vsebuje surove raca krvi in ​​piščančjih mlinčkov, ki se zaključil z škropljenje zelišč in arašidi. Kot da so kri in črevesje sestavine niso bili dovolj slabo, se nato shranjujte v hladilniku zvarek do krvi congeals in tvori žele.

Dober tek!

load...